Турске копнене трупе прешле сиријску границу

Ово је наставак жестоког обрачуна са џихадистима који је турска армија започела прије три дана са америчком анти-ИС коалицијом са циљем да се очисте прирпадници терористичке групе ИС са турско-сиријске границе.

Свијет 24.08.2016 | 17:33
Турске копнене трупе прешле сиријску границу
"Операција, која је почела рано јутрос, усмјерена је на чишћење турске границе од терористичких група, ојачавање безбједности границе и подршку територијалном интегритету Сирије", пренијела је турска државна агенција Анадолија изјаве турских званичника.

Турска агенција ЦНН Турк преноси да су у нападу поред компених јединица укључени и авиони, артиљерија и ракетне јединице. Додаје да турске снаге чекају знак за почетак копнене операције!

Турска телевизија такође преноси наводе безбједносних извора који кажу да су мање групе турских специјалних јединица већ упале на територију Сирије до пет километара и увелико обезбјеђују пограничну област прије копнене операције.

Циљ турских јединица је заузимање града Џаралбуса који се налази под контролом џихадиста Исламске државе.

Напад долази из страха да град на падне под контролу сиријских Курда који већ држе огромне дијелове сјеверне Сирије гдје имају де фацто аутономију.

Анкара тврди да су сиријски Курди савезници Курдске радничке партије, коју сматрају терористичком групом на територији Турске која води оружану побуну против власти.



(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО Микиц

24.08.2016 17:24

Ово је перфидна борба против званицне Сирије која није по вољи Запада и Турске. ИМА БОГА. ОН НАС ГЛЕДА. БОГ НЕПЛАЦА СВАКУ ДАН АЛИ ОД НХЕГОВЕ КАЗНЕ ИЛИ НАГРАДЕ ЈОС УВИЈЕК НИКО УТЕКАО НИЈЕ ПА НЕЦЕ НИ ЗАПАД НИ ТУРСКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

24.08.2016 19:23

Кази ста радис куци ја сам Америцанац. Једна дрзава постоји то је Америца. Ја је волим дусом зато сто ме постују ко цовјека доле лопови и сјетотиња и национализам. Ми смо у америци сви исти задња цетири гувернера у затвору а доле само ко украде кокос