Први човјек америчке кошарке: Свијете, настави да тренираш! Судије кажу: Прејаки сте, играјте са четворицом!

После доминантног наступа у финалу олимпијског турнира, у коме је репрезентација САД савладала Србију са 96:66, председник Кошаркашког савеза Сједињених Америчких Држава Џери Коланђело имао је поруку за конкуренцију.

Кошарка 24.08.2016 | 18:15
Први човјек америчке кошарке: Свијете, настави да тренираш! Судије кажу: Прејаки сте, играјте са четворицом!
Већ до полувремена Американци су водили против "орлова" са 52:29, и то захваљујући серији од 40:15. Ту серију је један од водећих интернет портала у САД, "Јаху", описао речима да је подсећала на ситуацију "када дете покушава да против оца игра видео игрицу". Шампиони су до великог предаха већ имали 15 скокова више од наше репрезентације, дали су 17 поена из контранапада наспрам два српска, а 13 поена су убацили после одузетих лопти.

"Ја сам целим својим бићем за подизање лествице у глобалној кошарци. Што више интересовања за кошарку на свим нивоима - ја сам за то. Живим за овај спорт, волим ову игру. Кошарка је спорт број два у свету, али... друге земље морају да се саберу и постану конкурентније", рекао је Коланђело.

Он је то појаснио и на следећи начин:

"Стварно бих волео да је конкуренција јача. Сви би волели то да виде. Нећу ја сада да правдам друге због наше доминације. Па, један од чланова наше екипе ми рече после финала да му је судија пришао и рекао 'Знаш, следећи пут када будете играли, требало би да на паркет изађете са четворицом, уместо пет кошаркаша'. А ја на то кажем: Не! Треба друге екипе да постану боље, да се саберу и такмиче се", сматра први човек америчке кошарке.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар