Гамеиро у Атлетику за 41 милион!

ГОТОВО ЈЕ! Симеонеов торнадо Гамеиро - Гризман! Биће Атлетико као машина за млевење! Обештећење ће бити у распону од 37.000.000 до 41.000.000 евра, зависно од бонуса који буду активирани... 

Фудбал 30.07.2016 | 15:00
Гамеиро у Атлетику за 41 милион!
Кевин Гамеиро није Барселонин, ни Пари Сен Жерменов, дефинитивно више није ни Севиљин! Кевин Гамеиро је нови нападач Атлетико Мадрида! Договор је пао у суботу ујутру, а трансфер ће износити између 37.000.000 и 41.000.000 европских новчаница.

Оно што је тек сат времена касније објављено јесте да је Атлетико проследио Севиљи Лусијана Вијета на позајмицу уз опцију куповине.

Тражио је Дијего Симеоне последњи делић слагалице како би склопио машинерију за млевење. Желео је Гонзала Игуаина, Пјер Емерика Обамејана, а понајвише Дијега Косту. Али, сигурни смо да аргентински мастермајнд неће бити незадовољан ни најновијом аквизицијом из Севиље! Добио је пит-була који је кидао одбране на ситне комаде, стрелца са убитачним инстиктом и голгетера профила баш какав је и потребан мадридском клубу како би коначно задао ударце Реалу и Барселони. Добио је нападача с душом, борца који ниједног тренутка не одустаје, добио је савршену другу половину која би тандем Гамеиро - Гризман требало да учини једним од најпакленијих у Европи. 

Није тајна да је Симеоне и поред свега хтео Косту из Челсија. Али, преговори су се одужили, потом и изјаловили. Чоло више није могао да чека. Зато је кренуо у потпуну офанзиву на једног од најбољих нападача Примере и врло брзо склопио је посао којим ће бити презадовољни и у Атлетику и у Севиљи. 

Атлетико је куповином Ника Гаитана, сада и Гамеира, уз задржавање већег дела тима, направио тимчину за наредну сезону и вероватно једног од конкурената за Ушатог и титулу у Шпанији. Атлетико ће изгледати још озбиљније, компактније и јаче него прошле године.

Што се Севиље тиче, клуб из Андалузије добиће између 37.000.000 и 41.000.000 евра на име обештећења. Тачније, формула је следећа 32.000.000 иду сигурно, плус 5.000.000 на име разних бонуса, а у договор су укључене још додатне клаузуле које би Севиљи требало да донесу још 4.000.000 евра додатног профита. 

Дакле, Севиља је овим послом учетворостручила оно што је за Гамеира издвојила када га је доводила из ПСЖ пре три године. Од тренутка када је стигао на стадион Рамон Санчез Пизхуан Гамеиро је мреже тресао 67 пута и небројано пута био херој црвено-белог дела Андалузије. Тиме је настављен низ фантастичних пословања Севиље под вођством мађионичара Монћија.

Севиља се сада окреће ангажовању новог нападача који би требало да донесе велики профит. Данас ће на медицинске прегледе стићи Вијето, као део Гамеировог транасфера, али прва мета остаје Висам Бен Једер, човек који је практично сам са својих 17 голова у Лиги 1 оставио Тулуз у елитном француском друштву. Бен Једер жели нови изазов, а позив Севиље га је одушевио и више него Вест Хемов пре неколико дана. Оно што ће Севиљи дати додатни мотив да ангажује популарног Бењегола јесте то што може да га добије за само 9.000.000 евра. 

Дакле, шпански клуб ће ићи опробаном рецептуром и после велике продаје довести играча из Француске као замену. Тако је учинила и када је продала Негреда 2013. године, па довелаГамеира. 

Иначе, дрес Севиље у наредној сезони носиће и Фернандо Љоренте, који је одлучио да остане у клубу. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар