Ни Кварнер неће на Јадран!

Ријечани се захвалили на позиву да заузму место неког од словеначких клубова у регионалном такмичењу.

Кошарка 30.07.2016 | 16:15
Ни Кварнер неће на Јадран!
Руководство АБА лиге јтд сада је већ у озбиљном проблему!

Након одлуке Скупштине о проширењу лиге на 14 тимова и потом одустајања Олимпије и Хелиоса, позиве да се укључе у такмичење одбили су словеначки Златорог, а онда и хрватски Кварнер 2010.

Оба клуба су у образложењу навела да је премало времена да би се осигурала средства за стварање конкурентног тима.

"После три дана интензивног промишљања донели смо одлуку да Кварнер 2010, нажалост, неће у новој сезони играти АБА лигу. Захваљујемо се на подршци челницима АБА лиге, која остаје наш циљ, али остајемо при филозофији којој смо верни од првога дана - покрићемо се ћебетом онолико колико је широко, уз давање шансе нашим младим играчима", рекао је новинарима спортски директор клуба Марко Шаманић.

"Оваква одлука није донесена лако. Била је то велика прилика и питање је кад ће се опет појавити, али морамо дати предност разуму", додао је он.

На списку учесника АБА лиге за сезону 2016/17 су четири српска (Црвена звезда, Партизан, Мега Лекс, ФМП), три хрватска (Цедевита, Цибона, Задар), два црногорска (Будућност, Морнар) и по један словеначки (Крка), македонски (МЗТ Скопље) и босанскохерцеговачки клуб (Игокеа).

Сада би лига, према националном коефицијенту из претходне сезоне, требало да се попуни клубовима из БиХ и Македоније, али питање је има ли спремних да се усред лета ухвате у ово "коло", као што је пре две године Металац у августу пристао да замени Раднички из Крагујевца.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар