АБА: Олимпија и Хелиос отказали учешће у лиги!

Олимпија и Хелиос неће играти у АБА лиги следеће сезоне, пошто нису могли да испуне обавезе за учешће у регионалном такмичењу, саопштила је управа лиге.

Кошарка 26.07.2016 | 22:15
АБА: Олимпија и Хелиос отказали учешће у лиги!
За сада се не зна ко ће уместо њих наступити, а према правилнику АБА лиге упражњена места у сезони 2016/2017 биће попуњена на основу резултата у националним шампионатима, као и на основу коефицијента земаља из сезоне 2015/2016.

"Упркос продужењу крајњег рока, КК Унион Олимпија није била у могућности да гарантује испуњење финансијских обавеза прописаних за добијање специјалне позивнице. У исто време, КК Хелиос Сунс не може да гарантује поштовање календара такмичења и учешће, занемарујући јединствен и чврст став клубова да АБА лига ј.т.д, као покретач развоја кошарке у региону и са проходношћу у најјача европска такмичења, представља апсолутни приоритет", наводи се у саопштењу лиге.

Хрватски Кварнер и словеначки Златорог могли би да буду нови чланови. Кварнер је по пласману четврти у Хрватској, док је у Словенији то Златорог, али ниједан клуб званично није објавио интересовање.

Из управе лиге за сада нема вести, а раније се незванично могло чути да су многи клубови из региона заинтересовани за играње.

Међу њима су Металац, Сутјеска, Шибеник, као и клубови из Македоније и Босне и Херцеговине.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар