Семберија мора да искористи ресурсе

Пројектом наводњавања, који финансира Свјетска банка, предвођено је издвајање од 20 милиона долара за Републику Српску. Тај пројекат републичке и локалне власти у Бијељини треба да искористе како би се значајно унаприједила пољопривредна производња, као једна од стратешких привредних грана, поручио је данас, у обраћању јавности, предсједник Градског одбора Српске напредне странке у Бијељини, Цвијетин Никић.

Република Српска 25.07.2016 | 12:50
Семберија мора да искористи ресурсе
Реализацијом пројекта наводњавања у Семберији, удвостручила би се пољопривредна производња, а тиме омогућио повећан извоз и оздрављење пољопривреде, сматрају у Српској напредној странци.

“Већ је реализација овог пројекта присутна и у Братунцу и у Љубињу. Нас изненађује што то није учињено и у граду Бијељини, и овом приликом позивамо све надлежне да предузму оно што је неопходно да овај веома важан пројекат реализују на простору нашег града, односно руралног дијела Семберије”, рекао је Никић.

СНС се сматра да Бијељина треба да има бољу саобраћајну комуникацију са већим центрима, што ће омогућити убрзани развој.

“Заиста желим да се захвалим предсједнику Вучићу, предсједнику Владе и предсједнику СНС на спремности да заложи свој ауторитет и охрабри инвеститоре на овом просторима, да Бијељина уђе у мапу градова који су обогаћени аутопутном мрежом, намјером да преко Бијељине са Коридором 5Ц, аутопутем се спојимо са аутопутем који веже Београд и Загреб и у том погледу Бијељину издигне у ред европских градова са, у будућности изграђеном луком, са квалитетном пругом, са квалитетним аутопутем, а ако Бог да, не задуго да будемо и саставни дио и ваздушне мреже”, истакао је Никић.

Један од важних ресурса Републике Српске, према ријечима Никића, јесу и геотермалне воде, које би уз наводњавање и кроз пластеничку производњу омогућиле пољопривредну производњу током цијеле године.

БН телевизија