Шампион хуманости се одриче опреме

Новак Ђоковић одлучио је да стави опрему са којом је тријумфовао на Ролан Гаросу на хуманитарну аукцију.

Тенис 01.07.2016 | 14:01
Шампион хуманости се одриче опреме
Акција је организована у сарадњи са е-Баy и званично почиње данас, а Ђоковићеви навијачи широм свијета тако ће бити у прилици да излицитирају Новакову потписану УНИQЛО опрему са овогодишњег чувеног финала на париској шљаци.

Сав приход од аукције иде Новак Ђоковић фондацији.

Учеснику који на аукцији понуди највише припашће мајица и шортс са Новаковим аутограмом са меча којим је комплетирао каријерни Грен слем. 

Година 2016. за Новака Ђоковића остаће значајна не само по тријумфу на Ролан Гаросу по први пут у досадашњој каријери, већ и по наставку низа побједа на највећим турнирима – успио је да испише нове странице тениске историје и постане тек трећи тенисер којем је пошло за руком да освоји четири узастопна грен слема.

Аукције је отворена у 9.00 по средњоевропском времену, а завршава се 4. јула у исто вријеме.

УНИQЛО опрема биће постављена на еБаy у дијелу "Спортски сувенири", подгрупа "Тениски сувенири". 

"Побједа на Ролан Гаросу за мене је незабораван и важан тренутак. Тог дана успио сам да остварим још један свој сан као тенисер. Аукцијском продајом опреме коју сам носио на том мечу надам се да ћемо прикупити значајна средства како бисмо помогли дјеци да достигну свој пуни потенцијал и да сањају и остваре велике снове, као ја", истакао је Новак Ђоковић, оснивач фондације. 

Ово је само прва у низу аукција са сувенирима који симболишу Ђоковићев тријумф на Ролан Гаросу. На наредној аукцији заказаној за 8. јул у понуди ће се наћи нови предмет из прекретнице у Новаковој каријери, који ће бити представљен током сљедеће недјеље.

Цјелокупан приход од аукција иде директно Новак Ђоковић фондацији. Средства ће бити уложена за финансирање предшколских едукативних програма, реконструкцију и изградњу вртића и школа као и обуку васпитача и наставника у Србији.

Извор: Србија данас

Коментари / 0

Оставите коментар