Исланђани пред Француску: Желимо као Лестер

Хелмир Халгримсон, један од селектора Исланда, каже да би волео да 'Викинзи' понове успех Лестер Ситија.

Фудбал 29.06.2016 | 18:40
Исланђани пред Француску: Желимо као Лестер
'Лисице' су биле сензација у години клупског фудбала за нама, освојивши Премијер лигу, док су Исланђани преузели ту улогу пласманом у четвртину финала Европског првенства.

И даље не знају за пораз, у групној фази забележили су два ремија и победу, да би после елиминације Енглеске у осмини финала прерасли у глобалну сензацију ха свом дебију на великој сцени.

Осим тога што су и једни и други у такмичење ушли као потпуни аутсајдери, и бројност популације им је слична – 330.000 људи.

"Јако бих волео да епилог наше приче буде идентичан као Лестеров. И они су, као и ми, играли из све снаге, а циљ нам је исти. Такође, мислим да поседујемо и сличан тимски дух, спремни смо да урадимо све за оног другог у тиму", каже Халдримсон.

Иако су губили од 'Гордог албиона' већ од четвртог минута, после пенала Вејна Рунија, Рагнар Сигурдсон и Колбеин Сикторсон донели су петанаест минута касније преокрет свом тиму. Јуначки су се бранили, али и претили, у преосталих седамдесет минута фудбала, да би на крају потпуно заслужено стигли до највеће победе у историји своје земље.

"Велико олакшање уследило је пошто смо изједначили јер смо управо рани погодак означили као најгори могући сценарио. Одговорити тако брзо, за 1:1, био је то снажан психолошки подстрек за нас. Прво су они шокирали нас, али мислим да смо ми њих шокирали још више. То што сам се смејао после Сикторсоновог гола није било ништа скривено, већ искрено. Тако сам се осетио. Победити Енглезе, то је нешто што је одувек било у главама Исланђана, а ови момци поштено су заслужили свој херојски статус", закључио је Хелмир.

'Викинзи' ће прилику да наставе своју бајку имати у недељу од 21 час, када на париском Стад де Франце играти са домаћином Француском.

Извор: Б92
Фото: ГЕТТY ИМАГЕС

Коментари / 0

Оставите коментар