Американци без Краља у Рију!

Херој историјске победе Кливленда у финалу НБА лиге Леброн Џејмс највероватније ће пропустити наступ на Олимпијским играма у Бразилу у августу.

Кошарка 25.06.2016 | 15:45
Американци без Краља у Рију!
Леброн Џејмс има разлога за задовољство. Пре два дана Кливленду је донео прву титулу НБА лиге, након победе у финалу над Голден Стејтом и историјјког преокрета од 1:3 до 4:3.

Ипак, напорна и дуга сезона оставила је трага, због чега је мало вероватно да ће најбољи играч Кавса наступати за репрезентацију САД на Олимпијским играма у Рију у августу.

Медији у Америци преносе да Џејмс још увек није обавестио челнике националног савеза о изостанку са Олимпијских игара, али да су они свесни да су мале шансе да ће путовати са репрезентацијом у Рио де Жанеиро.

Леброн Џејмс у својој колекцији има већ две златне олимпијске медаље из Пекинга 2008. и Лондона 2012, као и бронзано одличје са Игара у Атини 2004. године, увек је био спреман да игра за национални тим, али овога пута очекивано га је сустигао умор.

Џејмс би тако могао да се прикључи плејади играча који су већ обавестили селектора Мајка Кжижевског да неће играти у Рију. Од наступа на Олимпијским играма одустали су Стеф Кари, Расел Вестбрук, Џејмс Харден, Ламаркус Олдриџ, Крис Пол, Блејк Грифин...

И док се чека да се "Краљ" званично изјасни, стигла је потврда да ће се звезда Оклахоме Кевин Дурент одазвати позиву селектора.

"Узбуђен сам и радујем се. Олимпијске игре не одржавају се сваке године, и на њима не могу да наступе сви играчи из НБА лиге. Веома сам почаствован због прилике која ми је указана, видећемо ко ће све бити у тиму, али без обзира на то, трудићемо се да пружимо максимум", поручио је Дурент из Тексаса.

Дурент, који је био најкориснији играч НБА лиге (МВП) у сезони 2013/2014, и члан златне селекције САД на Олимпијским играма у Лондону 2012 и на Светском првенству у Турској 2010, требало би да буде један од лидера тима у Бразилу.

Према прогнози ЕСПН очекује се да ће Кжижевски осим њега у Рију сигурно рачунати и на Пола Џорџа, Кајрија Ирвинга и Клеја Томпсона, док би место међу 12 требало да заузме и Дрејмонд Грин. Осим њих на Олимпијским играма могли би се наћи и Каваји Ленард, Џими Батлер, евентулано Демјан Лилард и Андре Драмонд.

Неизвесност ће потрајати још мало, будући да би Кжижевски дефинитивно крајем јуна могао да објави коначан списак репрезентације.

Репрезентација САД играће у групи А у Рију заједно са селекцијама Венецуеле, Кине и Аустралије, а чекају и два победника квалификационих турнира.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар