Јувентус = ФАМИЛИА! Човјек-титула одлази уз поруку са жениног профила!

Не заслужујем ваше комплименте…! Срцепарајући одлазак човека са којим су Италијани по друштвеним мрежама збијали шале претходних година...

Фудбал 25.06.2016 | 15:00
Јувентус = ФАМИЛИА! Човјек-титула одлази уз поруку са жениног профила!
Франческо Тоти има један - Симоне Падоин има пет. То су шале и прозивке којима су навијачи Јувентуса често стајали на муку навијача Роме. Шале базиране на пет освојених Скудета епизодисте у црно-белом дресу. Симоне Падоин је био једна од маскота Јувентусове доминације Италијом у последњих пет година.

Није имао велику улогу, али је на крају сваке сезоне могао да се похвали новом титулом у колекцији. Играч којег је Антонио Конте пре четири и по године довео на мала врата у Јувентус је један од ретких који је заједно био учесник свих пет шампионских сезона. Поред њега, то су успели: Буфон, Барзаљи, Кјелини, Бонући, Маркизио и Касерес. Исписали су историју Јувентуса и италијанског фудбала.

За сва времена ће писати да је Падоин био део генерације која је сејала страх на Апенинима. Иако је његова улога на терену била само епизодна. Играч скромних квалитета који је ту и тамо добијао шансу, али је увек гинуо за дрес Бјанконера. Фудбалским квалитетима није, али људским и каркатерним јесте био све оно што је Антонио Конте тражио. Тимски дух, пожртвовање, оданост, храброст… Када би добио шансу, није се шверцовао. Радио је оно што се очекивало од њега. Зато га је и Алегри задржао.

За то време, навијачи широм Италије су правили пародије и спрдали се са Јувентусовим малим војником по друштвеним мреама. Он никада није одговарао, ћутао је и трпео. Профиле на друштвеним мрежама нема, фудбал и успех Јувентуса су једино што га је у каријери занимало. Мушкарац и фудбалер.

Међутим, дошло је и време за растанак. Падоин одлази у Каљари и мимо свих очекивања решио је да се јавно опрости. Први пут је проговорио отворено о ономе што осећа, први пут је показао да није војник већ човек са душом и емоцијама. Преко супругиног профила на друштвеној мрежи се захвалио свима и онако скромно у свом стилу поручио колико је његова улога била епизодна и колико је уживао у њој. И није никоме замерио што су његово пожртвовање, храброст и оданост били изврагавани јавном подсмеху.

У емотивном писму Симоне Падоин је поручио следеће:
“Писање на друштвеним мрежеама је веома необично за мене. Зато овом приликом користим женин профил на Инстаграму. Мислим да је неопходно да се огласим и искажем захвалност према свим навијачима Јувентуса који су ми указивали пажњу претходних година.

Знам да једно обично “хвала” није довољно да се одужима свима у Јувентусу. Осећања су ми помешана ових дана јер са једне стране сам узбуђен што крећем у нову авантуру, а са друге стране ми стоји кнедла у грлу јер одлазим и остављам све ово иза себе.

ХВАЛА, пре свих саиграчима са којим сам делио свлачионицу током ових пет година. Сви сте ми значили нешто и по нечему сте били посебни за мене. Не верујем да ћу било када опет срести такву јединствену групу. Била ми је велика част да играм са свим вама и хвала вам што сте ме учинили важним и што сам био поштован.

ХВАЛА, стручним штабовима Антонија Контеа и Макса Алегрија који су ме научили много тога и омогућили да побеђујем.

ХВАЛА, свакој особи која је радила са нама (доктори, физиотерапеути, економи, заспослени у маркетингу…) и онима који су увек радили у сенци и другом плану да би допринели нашим успесима.

ХВАЛА, клубу (председнику, директорима Мароти и Паратићију, Павелу Недведу…) јер није могло да испадне боље. Циљ је увек био да напредујемо и захваљујући таквом духу смо одмакли светлосним годинама од конкуренције у Италији и дошли међу лидере у Европи.

ХВАЛА, прелепом граду Торину где су ми деца рођена. За мене и моју породицу ће овај град увек бити асоцијација на лепе успомене и предивне године.

И ХВАЛА, свим навијачима који су ми пружали подршку претходних година и ценили ме упркос томе што су моји квалитети испод нивоа какав захтева Јувентус. Али су схватили да сам у свакој прилици поносно бранио боје дреса који сам носио. Ваши комплименти су често чинили да се постидим јер мислим да их нисам заслужио. И зато ћу вам вечно бити захвалан. Одлазим срећан са сатисфакцијом и поносом што сам био само делић свих победа у последњих пет година.

Другим речима, ХВАЛА ТИ ЈУВЕ!!! Понизно те поздрављам и желим те све најбоље у будућности.

Симоне Падоин”. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар