Муслин: Побједама да поправимо рејтинг!

Селектор Славољуб Муслин рекао је да 56. позиција на ранг листи ФИФА не одсликава квалитет националног тима Србије.

Фудбал 30.05.2016 | 16:00
Муслин: Побједама да поправимо рејтинг!

Муслин сматра да би скор значајно поправиле победе над Израелом (уторак, Нови Сад) и Русијом (недеља, Монако) у пријатељским утакмицама.

"Тежићемо да утакмицу одиграмо са најјачим тимом у овом тренутку. Имамо доста повређених играча, од седам везиста остала су нам само тројица. То нам је проблем, али надам се да ће издржати физички у следеће две утакмице. Победа против Израела је важна, није примарна, иако је веома битна због психолошког аспекта", рекао је Муслин.

Он је поручио да не познаје најбоље селекцију Израела, али да хоће да види како ће се екипа прилагодити такву ситуацију.

"Разговарао сам са Стојковићем и Рајковићем, који играју у Израелу, знам да су брзи у нападу, али и да им је тактика највећи проблем, посебно у одбрани. Можда је и боље што не знамо ривале, осим Русије, јер хоћу да видим како ће играчи на терену да се прилагоде, иако је наша филозофија да правимо наш стил игре", додао је селектор.

Муслин истиче да ранг листа ФИФА не оптерећује његове изабранике.

"Наше 56. место није реално по резултатима и квалитету, не верујем да то оптерећује моје играче. Врло је важно да побеђујемо у низу и поправљамо рејтинг. Ипак, најважније су квалификације и пласман у Русију", сматра Муслин.

Према његовим речима тим је потпуно фокусиран на репрезентативне обавезе, иако се ближи прелазни рок, у којем би многи Муслинови играчи могли да промене средину.

"Разговарао сам о томе са њима, видим да немају проблем, већ искључиво размишљају о репрезентацији", поручио је селектор "орлова".

Заменик капитена репрезентације Александар Коларов истиче да се екипа успешно прилагодјава на нови систем и рад под Муслином.

"Мислим да сваким даном ствари иду на боље, потребно је време да се уиграмо, али немамо га пуно. Не познајем много Израел, знам да се ради о доброј репрезентацији. Могу слободно да кажем да имамо више квалитета, али то морамо да покажемо на терену", рекао је Коларов.

Док се 24 европске репрезентације спремају за Европско првенство, "Орлови" ће опет играти "у празно".

"Равнодушн сам, квалификације смо изгубили још пре седам месеци. Не могу да будем изненађен и немамо шта ту да размишљамо. Тешко је гледати нешто до чега си могао да додјеш. Сваког чуда три дана доста, идемо даље", закључио је Коларов.

Пријатељска утакмица између Србије и Израела игра се у уторак од 20.15 сати у Новом Саду на стадиону Карађорђе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар