КЛС, плеј-оф: Јовић блистао, Звезда рутински до 1:0 против Меге!

Кошаркаши Црвене звезде победили су Мега Лекс у Пиониру са 77:66 и повели са 1-0 у полуфиналној серији Суперлиге.

Кошарка 27.05.2016 | 21:15
КЛС, плеј-оф: Јовић блистао, Звезда рутински до 1:0 против Меге!

Екипа Дејана Радоњића остварила је 15. узастопну победу против тима Дејана Милојевића и сада се налази на корак од новог финала.

Звезда је практично од почетка до краја утакмице контролисала дешавања на паркету и уз маестралну игру репрезентативног плејмејкера Стефана Јовића лако је остварила победу.

Јовић је предводио шампиона са 11 поена, 5 скокова и 8 асистенција. Симоновић је убацио 14 поена, Цирбес је додао 10, Кинзи 9, а Дангубић 8. На другој страни, Загорац је био једини расположени са 20 поена, 11 скокова и 14 изнуђених фаулова.

Наредни меч игра се на паркету Мега Лекса, а у другом полуфиналу састају се Партизан и ФМП.

Ток меча:

Мега је, као што то чини током целе сезоне, од старта кренула са агресивном одбраном по целом терену.

Загорац је отворио дуел са пет поена за госте, али на другој страни су Кинзи и Дангубић брзо донели Звезди предност. Средином прве деонице разиграо се и Јовић, па је Звезда стигла до осетније предности.

Лука Митровић је погодио оба бацања за 19:11 у 8. минуту, а до краја прве деонице Мега је смањила са линије слободних бацања – 21:18.

Раде Загорац је правио много проблема одбрани Звезде и био је далеко најзаслужнији што шампион региона и Србије није имао већу предност.

Ипак, на другој страни је блистао Стефан Јовић, па је после његових продора и асистенција Звезда у 15. минуту стигла до +10 (32:22).

Уследила је велика грешка судија које нису признале силазну путању Дангубићу, али је Симоновић тројком донео +11 (35:24). До краја првог дела Звезда је задржала двоцифрено вођство и имала је +13 након 20 минута – 43:30.

У трећој деоници Звезда је успела да задржи стечену предност највише захваљујући сјајној одбрани. Нису блистали црвено-бели у нападу у том периоду, али нису гостима дозвољавали лаке поене и ниједног тренутка нису испустили двоцифрену предност, па су после 30 минута водили са 56:42.

До краја меча није било дилеме ко ће славити. Звезда је играла фантастичну одбрану, у нападу су се разиграли Симоновић и Дангубић, па је разлика отишла и преко 20. У самом финишу Мега је спустила предност и избегла дебакл.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар