Женска ЛШ: Лион је шампион Европе!

Спектакл, драма и велико славље! Француски првак освојио трећи трофеј у Лиги шампиона након тријумфа на пенале над Волфзбургом - 4:3!

Фудбал 27.05.2016 | 20:00
Женска ЛШ:  Лион је шампион Европе!

Лион је освојио трећу титулу у Лиги шампиона у женској конкуренцији, након што је после пенала савладао Волфзбург у финалу одиграном у Ређо Емилији - 4:3 (1:1, 1:0). Француске играчице су се овом победом реванширале Немицама за пораз у финалу 2013. године, када је било 1:0 за Вучице.

Лион је први повео, после 12 минута Паулина Бремер је сјајним дриблингом избацила из игре чуварке, а потом упослила Аду Хедерберг, најбољег стрелца овог такмичења, која је донела предност француској екипи. Волфзбург је доминирао током првог полувремена и почетком другог дела, имао је неколико изгледних шанси, али је одбрана Лиона одолела.  

Ипак, француски тим је кажњен за резервисану игру у најгорем тренутку, у 88. минуту, када је после контре на сјајан центаршут Исабел Керсовски, одлично реаговала Алекс Поуп и донела изједначење и продужетке овог узбудљивог финала. У додатних пола часа игре није било победника, па су на крају одлучивали једанаестеци.

Алмут Шлут је одбранила ударац Хердербегове већ у првој серији, али су у четвртој и петој серији Нила Фишер и Елис Бусиља биле непрецизне, па је Лион славио на крају поготком Јапанке, Саки Кумагаји која је била жена одлуке.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар