Босић: Процесуирати политичку корупцију

Нећемо толерисати никакве облике корупције, посебно политичке, иза које стоје енормно високи новчани износи или нека друга врста користољубља – изјавили су данас у Бијељини министар безбједности БиХ Драган Мектић и предсједавајући Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић.

Република Српска 26.05.2016 | 17:28
Босић: Процесуирати политичку корупцију

Они истичу да ће ускоро бити проведене конкретне мјере за процесурање појединаца који злоупотребљавају Изборни закон БиХ и вољу грађана.

У посљедњих 15 година корупција је ушла у све поре друштва и институције власти, директно производи економску нестабилност, спречава долазак страних инвестиција, сиромаши становништво, уништава владавину права и ствара велику социјалну неједнакост међу грађанима Републике Српске и БиХ – наглашавају Босић и Мектић.

“Посебна пажња биће посвећена политичкој корупцији, јер се ради о великој материјалној корити, трансферима који се енормно наплаћују, тешким повредама закона и сигурно је то нешто што ћемо истраживати, документовати и учинити све да се процесуирају”, каже Мектић.

“Посланици и одборници отворено тргују мандатима које су добили на основу политике коју су презентовали грађанима на изборима, што је недопустиво”, напомиње Босић.

“То није само у Бијељини, већ и у Републици Српској, још нема на нивоу БиХ. Те процесе треба зауставити, почев од Ненада Стевандића, Дарка Бањца, Златка Максимовића”, навео је Босић.

Коментаришући однос СДС-а и ПДП-а, Босић је рекао да ће Мићо Мићић бити кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бијељине и да ће, иако у неким срединама има различитих мишљења и комбинација, бити предложени заједнички кандидати на изборима.

Власт Републике Српске мора се уозбиљити, јер ово је пут економског урушавања Српске и задуживања генерација које долазе. То је опасност за Српску и њену будућност – закључио је Босић.

БН телевизија