Ватерполо - финале: Партизан потопио нервозну Звезду за 27. титулу!

Ватерполисти Партизана освојили су 27. титулу шампиона, а другу узастопну, пошто су победили Црвену звезду са 10:9 (6:4, 0:1. 1:2, 3:2).

Остали спортови 25.05.2016 | 21:15
Ватерполо - финале: Партизан потопио нервозну Звезду за 27. титулу!

Партизан је у првом мечу финала плеј-офа победио црвено-беле са убедљивих 12:6 на Ташмајдану, а вечерас је, за разлику од те утакмице, виђена много већа борба и неузвесност.

Меч је био неизвестан до самог краја, а ватерполисти Црвене звезде су у финишу били изузетно нервозни, па су чак тројица ’црвено-белих’ ватерполиста због црвених картона прерано завршила меч.

Црно-бели су били бољи у првој четвртини, имали су и три гола предности, али се Звезда у наставку вратила и учинила меч неизвесним.

Најефикаснији у редовима Партизана били су Драшко Гогов, Лукас Гилен, Гаврил Суботић и Никола Јакшић са по два постигнута гола, док је у Звезди најбољи био Иван Рацков са два гола.

Оба тима ће наредне сезоне бити у европској елити, пошто Србија у Лиги шампиона има три представника.

После меча Владимир Вујасиновић је честитао својим изабраницима на борбености и успеху оствареном у тешким условима.

"У последњој четвртини смо имали више снаге. Није лако играти у ситуацији у којој се налази ВК Партизан, момци играју малтене без пара, труде се и боре се. Треба свим овим момцима честитати, рекао је после меча тренер Партизана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар