АБА - финале! Креће борба за прстен: Звезда брани, Мега напада!

Кошаркаши Црвене звезде и Мега Лекса од 19 часова у хали Пионир играју прву утакмицу финалне серије плеј-офа АБА лиге.

Кошарка 28.04.2016 | 12:20
АБА - финале! Креће борба за прстен: Звезда брани, Мега напада!

Црвено-бели су комплетни, док Мега има великих проблема са повредама – уз раније одсутне Аранитовића, Јарамаза и Кабу, у првом мечу неће наступити ни Луваву ни Павловић.

Ипак, тренер црвено-белих Дејан Радоњић истиче да његов тим не сме да се опусти и да потцени ривала.

“Имају сјајног тренера и младе играче са огромном перспективом. Много су напредовали током године и свима показали да се ради о огромном квалитету. Знамо да су и пред меч са Будућности били у проблему, али су из сваке утакмице излазили још јачи. Чињеница да су у таквој ситуацији савладали Будућности паметном доста говори", рекао је Радоњић.

Са друге стране, тренер Меге Дејан Милојевић каже да се његов тим неће унапред предати.

“Без обзира на кадровске проблем, верујем у свој тим и већ се показало да начин на који играмо не одговара ником. Свима смо показали зубе, па ћемо тако и сада“, казао је Милојевић.

Мега је ове сезоне већ освојила један трофеј, пошто је у финалу Купа савладала Партизан, а била је и најпријатније изненађење АБА лиге.

Серија ће бити лишена додатне димензије јер је већ познато да ће Звезда следеће сезоне играти у Евролиги, али црвено-бели ће желети да одбране трофеј освојен прошле године победама над Партизаном и Цедевитом.

Први меч игра се у четвртак у 19 сати, други је на програму такође у Пиониру у суботу од 20 ћасова, а серија се затим сели у Сремску Митровицу, у понедељак од 20.30.

Коментари / 0

Оставите коментар