Ливерпулових 26 година бола због којих ће им се навијачи Јунајтеда тек ругати

Прошло је више од четврт века од како је Ливерпул последњи пут држао пехар шампиона Енглеске у рукама, а питање је када ће опет!

Фудбал 02.05.2016 | 00:00
Ливерпулових 26 година бола због којих ће им се навијачи Јунајтеда тек ругати

Стигла је годишњица којој су се навијачи Манчестер Јунајтеда толико надали и чекали је све ове године.

Од сада па надаље Црвени ђаволи ће имати прилику да се ругају навијачима Ливерпула за нешто због чега су трпели исмевања од стране навијача великог ривала више од четврт века. Прошло је пуних 26 година од како је Ливерпул последњи пут држао шампионски пехар на Енфилду, па је јасно да ће им требати још доста времена како би га поново видели уживо.

Било је то нешто незамисливо када је Алан Хансен однео стари пехар победника Прве дивизије пред чувени Коп у априлу 1990. године, али од тада па до данас Јунајтед је освојио 13 титула шампиона Енглеске док се Ливерпул задовољио само са четири друга места.

Последњи запажени премијерлигашки успех Црвених уследио је пре две године, када се Стивен Џерард оклизнуо против Челсија, па је Свети Грал остао ван домашаја екипе Брендана Роџерса. За навијаче славног клуба са Енфилда ово је био еквивалент сезони у којој је Мачестер Јунајтед на исти начин поклонио титулу Лидсу у старој Првој дивизији, с тим да је разлика што су Ђаволи следеће сезоне супериорно освојили титулу првака, а што Ливерпул није урадио прошле године.

Шта више, Ливерпул је још више назадовао, јер није успео да се отараси шока насталог нокаутом у шампионској трци. Јунајтед је на пример имао прави приступ, купио је Ерика Кантону и одмах освојио све живо, док су Црвени чекали ко зна шта...

И колико ће дуго Ливерпул и Енфилд чекати на титулу? Може ли Јирген Клоп да изазове некакав ефекат и коначно одведе тим до шампионске титуле?

За сада се може рећи да Немац чини конкретне кораке да направи јак тим. У Европи Црвенима иде јако добро и један су од фаворита да на крају подигну пехар Лиге Европе, што би био свакако добар замајац за наредну сезону.

Не би било превелико чудо ако би Клопов тим за свега 12 месеци постао кандидат за шампионску титулу у Премијер лиги, посебно јер играчи који су имали проблем са самопоуздањем – Емре Џан, Адам Лалана или Дејан Ловрен сада делују као солидни играчи. Дефанзивац Шалкеа Жоел Матип који стиже на лето биће сигурно добро појачање за следећу сезону, а ако дође још и Марио Геце из Бајерна, биће то њихов Ерик Кантона који доноси титулу.

И на крају, ако им недостаје самопоуздања нека се у Ливерпулу угледају на Лестер.

Успех Лисица у Премијер лиги и изгледно о освајајње шампионске титуле доказ су да су чуда могућа. Ако ништа, барем следећу сезону неће започети са шансама 5.000-1 у борби за титулу, али док не успеју да прекину сушу шампионских титула остаје им да трпе исмевање на сваком дербију против Манчестер Јунајтеда у годинама које долазе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неће задуго

02.05.2016 06:44

Не вјерујем да ће Ливерпул задуго постати првак Енглеске.Тада су имали најболи тандем у нападу Џон Барнс и Јан Раш.Никакви странци то неће надокнадити

ОДГОВОРИТЕ