Станари избјегличког центра не вјерују Влади

Највећи колективни центар за избјегла и расељена лица у Републици Српској налази се у Добоју и одавно је постао симбол неусловног живота и небриге државе према онима који су се одлучили да остану у Републици Српској.

Република Српска 27.03.2016 | 19:00
Станари избјегличког центра не вјерују Влади

Деценију и по станари овог дома који је у надлежности Министарства за избјегла и расељена лица слушају обећања о коначном рјешењу њиховог стамбеног питања. За ту деценију и по многи су одавде завршили школу, засновали породице, али и помрли, што је и најчешћи случај.

Ипак, већини животи су запечаћени у овој рушевини и своде се на јутарње одласке у јавну кухињу и таворење по мемљивим собама и сабласним ходницима.

Посљедње обећање које су од Владе Републике Српске добили је да ће овај колективни смјештај бити расформиран ове године, јер ће се изградити зграда за њих, али од зграде још нема ни темеља. Станари одавно не вјерују ниједном обећању.

Станари дома су већином без икаквих примања, а за неке од њих ситуација је постала неподношљива.

Градоначелник Добоја Обрен Петровић каже да је од стране града све спремно, али одлуке и процедуре доносе се у Бањалуци, а што ће тиче обавеза града Добоја све ће бити испуњене.



Службеник Одсјека Министарства за избјегла и расељена лица у Добоју није се јављао на наше позиве, тако да нисмо ни могли да добијемо информацију кад ће почети изградња планиране зграде, али је већ сада сасвим очигледно да ће станари овог дома и наредну зиму презимити у овој рушевини.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

не стима,

27.03.2016 17:49

Дзабе донације, дзаба обецања, и даље це се остати код оваквог стања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм

27.03.2016 18:43

21 година иза рата..??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуз

27.03.2016 19:30

Донација је потросена за изградњу дијела ауто пута са ИМТ, тако да до следеце поплаве ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

27.03.2016 23:56

Зар у овој власти нема нико реалан и постен, да изјави ово ниста не ваља. Неце бити добро ни политицарима ни тајкунима ако народ нема за хљеб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сунцица

28.03.2016 06:57

Ма какве избјеглице пола њих је купило станове,а и даље користе погодности у овом смјестају на рацун дрзаве. Па зато неце моци доци на ред они којима је помоц бас потребна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

28.03.2016 07:06

Како је новинар израчуно да су ту деценију и по Рат стао пре 20 и висе година

ОДГОВОРИТЕ