Револуција мексичких теленовела

Највећа продукцијска кућа на свету за прављење срцепарајућих сага, мексичка "Телевиса", решила је да направи револуцију у производњи теленовела.

Забава 26.03.2016 | 08:12
Револуција мексичких теленовела

Циљ јој је да улагањем у скупу продукцију овај жанр, уз помоћ најсавременије технологије, трансформише у мелодраму са максималних 100 епизода. После више од шест деценија постојања, Телевиса у свој студио уводи филмску камеру и директора фотографије.

На тај начин теленовеле ће добити слику и режију сличну оној коју виђамо у остварењима западне ТВ продукције, а као такве моћи ће да парирају турским серијама које полако освајају Латинску Америку.

Прва теленовела урађена у новом руху јесте римејк шпанске серије "Гранд хотел" (приказана прошле године на РТС 2), под називом "Хотел тајни", који је сниман већим делом у екстеријеру.

Занимљиво је да се серијал од 80 епизода тренутно премијерно приказује у САД на каналу Унивисион, док је емитовање у Мексику заказано за 11. април. Ако је судити према реакцији публике и критике, "Хотел тајни" је испунио очекивања.

И у серију "Три Ане, тако сличне, а тако различите", која ће такође најпре бити приказана у САД, Телевиса полаже велике наде. Реч је о несвакидашњој причи у којој ће Анђелик Бојер тумачити три идентичне сестре.

Куриозитет ове серије је тај што ће се после "Љубавних веза" са Лусеро (1995), први пут једна глумица у три различите улоге појављивати у истом кадру. Компликован посао додељен је најбољој мексичкој продуценткињи Анхели Несма, која већ три месеца снима са звучним кастингом, међу којима су Себастијан Руљи и Давид Сепеда.

Будући да серија за главну негативку има једну од сестара, која по изгледу и начину облачења неодољиво сличну Паоли Браћо, јунакињи легендарне "Злобнице", у Телевиси се надају да ће поновити успех ове серије.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар