Тим побиједио Надала у Буенос Ајресу!

Аустријски тенисер Доминик Тим уписао је једну од највећих победа у каријери пошто је славио против Шпанца Рафаела Надала у полуфиналу турнира у Буенос Ајресу.

Тенис 13.02.2016 | 23:45
Тим побиједио Надала у Буенос Ајресу!

Тим је против Надала славио са 6:4, 4:6, 7:6 (7:4), после два сата и 50 минута игре.

У борби за титулу, Тима чека сусрет са бољим из дуела између двојице Шпанаца Николаса Алмагра и Давида Ферера.

Тимов успех још већим чињеница да је Надала победио на омиљеној подлози шпанског тенисера – шљаци. 22-годишњи Аустријанац је тим тријумфом поправио свој скор са играчима из Топ10 на свету, са којима сада има скор 2-10, а то му је прва победа после осам пораза заредом.

Занимљиво, Тим се победом над Надалом пласирао у своје пето финале и то пето на шљаци.

Надал, који је био постављен за првог носиоца, направио је брејк на самом старту меча, али је Аустријанац успео да се врати и освоји први сет. Изгледало је да Шпанац има проблема са самопоуздањем, али се није предавао и одузео је сервис млађем ривалу у десетом гему другог сета и тако изборио одлучујући.

У трећем сету, Тим је чак спасао меч лопту Надала при вођству Шпанца са 5:4, а потом је успео да се одупре нападу много искуснијег тенисера и забележи важан тријумф. Аустријанац је тако уједно спречио Надала да упише 347. победу на шљаци и да се бори за 48. трофеј на тој подлози.

Коментари / 0

Оставите коментар