Стигло писмо из Чикага

Поштовани грађани Босне и Херцеговине, Федерације – свих кантона, Републике Српске и региона... Желим да овим путем изразим жаљење поводом хапшења господина Павловића и запослених у Павловић Интернационал банци.

Свијет 13.02.2016 | 21:59
 Стигло писмо из Чикага

Такође, желим истаћи да вјерујем да закон пишу паметни људи за опсто добро. Међутим, сви смо свједоци нажалост да на нашим просторима често то није случај. Вјерујем да су грађани због тога исфрустрирани, бијесни, повријеђени и уплашени.

То је један лош континуитет. Искрено, мислим да уколико заиста примјењујемо правила у односу на све једнако, уколико јавне установе, судови, тужиластва и цјелокупни систем функционише - сигурно бисмо имали бољи и мирнији живот.

Често имамо резултате поводом дешавања у облику попмезних хапшења, медијске пажње, и најпрљавијих облика политичких игара.

Г. Павловић је вец деценијама успијешан бизнисмен, муж, брат, пријатељ - добар човјек.

Говорим о особи спартанске дисциплине, који се читав живот буди у 5 - ради по цијели дан, и за сигурно оставља иза себе више него што ће многи од нас оставити. Скромност је права врлина када је он у питању. 

Говоримо о особи која је и те како ситуирана и која своје пензионерске дане може да проведе у миру и плодовима дугогодишњег рада. Дакле, о каквој личној користи, о каквим мотивима је овдије ријеч? 

Од г. Павловића можемо научити доста. Особа која отвореног срца запошљава народе свих вјероисповјести, боја, увјерења итд. - и то не ради медијске слике, него због тога што има отворен ум и срце.

Дакле, уколико се зовете Есад, Маринко, Еми, Неџада или Марија - ви можете бити запослени у његовим компанијама у Америци, БиХ - ви можтете бити студент на универзитету који је отворио, или радити у банци, пекари, штампарији итд.

Дакле, удар на овог човјека, јесте удар на домаћу привреду, на изазивање нестабилности, на гажење једног ријетког примјера који нас може научити како да живимо и радимо у једном мултиетничком, шареноликом и напаћеном друштву какво је друштво БиХ.

Када не буде више домаћих привредних компанија доћиће нам копманије које немају лица, облика или презимена. Доћи ће нам компаније које неће имати слуха за наш посао, за наше прилике...

Поштујем људе који имају другачије мишљење од мог, а поручујем да се сви вечерас заиста удубе у себе и послушају свој разум и своје срце. Да ли заиста неко ко је 78 година и дан данас ради треба да доживи овако нешто. 

Најлакше је увијек било бити политички воајер. У нашем менталитету јесте да нам увијек нико и ништа не одговара. Немамо поштовања једни према другима, према професорима, према колегама, према друговима из школске клупе, према послодавцу, према људима на власти, према градитељима, вјери...

Вријеме је да економија буде примарна, а грађани и економски субјекти буду заштићени. 

Гневни смо, а то се може само ширити. Како нам било ко може доци када на овакав начин третирамо инвеститоре који су изабрали те просторе као мјесто свог рада и радовања.

То је јако лоше. 

Мислим да као друштво можемо бити бољи. И заиста мислим да ће нам бити боље када будемо бољи људи. 

Небојша Цветковски

Чикаго

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

Зоран

13.02.2016 19:07

'Ало момак, да ли си ти нормалан ? Човјек је висе пута осуђивани финанцијски криминалац !

ОДГОВОРИТЕ
Name

милутин

13.02.2016 19:13

ма нормалан је он ста мислис колико је оваквих криминалац павловиц платио да пису хвалоспјеве о једном сиједом преваранту

Name

збогом

13.02.2016 19:18

Да сам на мјесту Слободана Павловица, кад се све ово заврси, све бих распродао, затворио, распустио, укратко све напустио и вратио се у САД и висе никад не бих досао на ове просторе.

Name

Школски друг

13.02.2016 21:57

Ево ја ћу ти одговорити. Тај момак који нама у Српској соли памет је прије неколико година запалио преко баре гдје га је ухљебио ухапшени Павловић. Тај момак несуђени дипломац Правног факултета у Београду је на Павловић унивезитету накнадно дипломирао. А зна се и како. По доласку у Америку тај момак је умјесто да помогне ујаку Душку у објекту Београд Митмаркет, врло брзо почео да се бави некретнинама. А шта мислите ко му је ментор.Наравно ухапшени Павловић. Од толико Срба који су деценијама у Чикагу, један балавац који је при пар година отиша преко баре, нашао је да брани Павловића. Наравно мора да брани учитеља и ментора. Небојша покри се ушима и не трпај нос гдје му није мјесто. Зелен си за овакве ствари.

Name

нота бене

14.02.2016 09:35

"Збогом", не мозе он никуда, он је иза ресетака, и тамо це и остати онолико дуго колика је прописана казна за прање онолике колицине новца којег је Милорад наклепао на кратком партнеру и ронхилу током рата. А открице СИПА јос криминала којег је твој газда одрадио тако да с робије неце висе никад изаци. Посто је своју банку користио за овај криминал банка се одузима у корист дрзаве. И све остало сто је користио за друге криминалне радње бице му такодје одузето.

Name

ВРС РВИ

14.02.2016 12:40

Одмах добијем алергију чим прочитам оваква и слична писма. Није важно о којем се (вјерском) "патриоти" ради. Овај се нашао да нам соли памет са 15 000 км размака и који је своје родно мјесто видио само на фотографијама или на интернету. Све су то у овом случају "велики" Срби. ИМАО сам пријатеља који живи негдје близу Њујорка и има свој камион. Солидно је ситуиран. Отишао је одавде прије 30 година и на ФБ је почео да соли памет другима.Није било већег "четника" од њега. Он ће ово, он ће оно. Када сам га питао зашто се није вратио кад је такав или зашто бар није протестовао тамо гдје већ јесте није било одговора. Овај је сличан само боље запакован. Ако је Павловић крив (а изгледа да јесте)нека га затворе а ако није нека га ослободе. Једноставно.Имамо ми у Фочи једног што хода по читаву ноћ јер су му паре као и страх од силних кривичних дјела на памети. Према њему Павловић је права спавалица. Исто се презивају па је можда због тога. Не поклања се тек тако некоме 750 000 евра. Треба опрати тај силни новац који је украден од сиротиње.

Name

милитин

13.02.2016 19:10

прицај супљу америма у цикагу и писи им писма мозда ти и повјерују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

13.02.2016 19:11

Ово писмо подрске има своју цену!? Запослен код Павловица или зиви од његових пара.Ту ралности нема!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

13.02.2016 20:21

Нити г. Небојша Цветковски као СРБин македонац ради код Павловића нити Он живи од његови пара већ он живи од свог поштеног рада!

Name

ре.ЗОРАН

13.02.2016 19:13

АКО ТИ ЈЕ ДОБАР ВОДИ ГА КУЦИ. НИСИ НИ ТИ БОЉИ ОД ЊЕГА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоране

13.02.2016 22:37

Теби је ближи. Води га код нане!

Name

Борко

13.02.2016 19:18

Друзе у праву си и не знам ста да казем јос осим да је ово брука.Замисли хапсе театрално људе који су неком дали јкредит,а не хапсе тога који је кредит и узео и са тим кредитом купио вилу.Па јос кад се зна да је то био премијер те владе и да сви они нису смјели да писну нити да противурече.Ваљда сви знамо како то иде у партикратијама овог типа нашег и ко је Бог с неба. Знате ли ко је Момо знате ли ко је био сеф оне банке прије Павловица.Гдје је тај Момо Мандиц и је ли му план успио?Ста ви мислите?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН

13.02.2016 19:39

Свака Вам цаст. Да је висе људи као Слободан Павловиц !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вирус

13.02.2016 19:52

Па то сте писали и за Бобара а оно криминалац, а како и не би били кад раде са поглаваром Додом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

13.02.2016 19:57

На крају ову дрзаву цека јос један судски спор за накнаду стете због не оправданог притвора, понизења и претрпљених дусевних болова

ОДГОВОРИТЕ
Name

нота бене

13.02.2016 20:11

А ти момак из Чикага не знаш да тије газда лежао за исту ствар у Чикагу? Срамота си и ништа друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дсс

13.02.2016 22:53

И не само то и јос це да лези јер је и овде поцео да пере крвави новац који је српском народу отет од уста. Иди бре лијеци се и немој да се..с.

Name

Зеро

13.02.2016 20:40

Ја покусавам да све сагледам реално,иако је то без свих информација јако теско. Опет дајем предност Суду и тузиластву јер нико се не приводи без ама бас никаквог разлога. Друга ствар,ако је неко махер,зна комбинират и улазе у привреду мора исто знати границе,законске. Приводили су они и Лијановица СПЕКТАКУЛАРНО 2x,пустали -па поново хапсили. Ал сад ми несто тај Лијановиц остаде дуго у затвору??? Оцигледно да су криминалне групе у спрези са власти вец 20 година и није то тек тако лако доказати.Дрзава полако ал сигурно се ријесава тог миљеа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

13.02.2016 22:51

Све који улазу у БиХ, хапсит.Требају само донет паре и оставит Нерадницима.

Name

когде

13.02.2016 21:21

Казе"Вријеме је да економија буде примарна, а грађани и економски субјекти буду заштићени. " Тацно. Онда господин за ког и јамислим да је добар цовјек није требао да се упуста у махинације са криминалцима. Требао је да процијени да цовјек који се назива свемогуцим водјом није ниста висе него кокосар који се зајрдно са својом булументом кокосара није ниста до лопов и то неспособан лопов који је ојадио свој народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

13.02.2016 21:28

Павловић је бре био и пред америчким судовима па нисте писали писма

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберчина

14.02.2016 10:25

Мост се налази у Србији ако вам што значи и тамо владају србијански закони ко је крив нека одговара нормално не треба штитити криминалце али за пољопривреднике у Семберији је Павловића банка и Житопромет друга мајка то знамо ми Семберци и то је тачно.

Name

Јаков

13.02.2016 21:49

Свака част г-дине Небојша или ко да си већ. Управу си за сваку ријеч коју си рекао. А ови што износе свакакве коментаре и ружне ријечи за човјека који запошљава око 800 радника, па колико је то породица које се хране тим хљебом а не ови који су га бљували и говорили свакакве ријечи. Слажем се са једним коментаром а то је да одавде или из ове земље треба подхитно отићи, од ових који се називају Србима или каквим већ патриотама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

13.02.2016 23:42

Јакове не лупај глипости. Ти прво не знаш како је и за колико новаца Павловић покуповао све по Семберији. Од Семберске банке, Житоптомета, хладњаче у фабрици Сава итд. "Купио" је све што доноси високи профит и те исте фирме би и данас радиле и без Павловића. Кад је толики патриота што не купи Фабрику шећера или неку другу пропалу фирму. Волио бих да неко документовано потврди колико је Павловић новаца донио из Америке у Српску. Овде се све купује за џабе а после глуме бизнисмене и добротворе. Нека добротвор укине мостарину, ако већ жели да помогне народу Семберије... А о Благи да и не причам... Неописани лопов и криминалац. Павловић га се није мога да ријеши јер га је овај имао у "шаху" и знао за његове мутне радње.

Name

ВУК

14.02.2016 06:16

Каква паника унапред, пустимо да суд казе своје па цемо онда дискутовати. Чуј сад ако је Павловић не треба га дирати, хм..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полако

14.02.2016 07:37

Као циталац имам осецај да се налазим у сендвицу, с једне стране позитивно "писмо из Цикага" а с друге стране негативни коментари.Да ли је неко невин или није, не знам али знам да нам се годинама из најцрњих кухиња сваста сервира са планираним резултатом.Младји нарастај који има висе приступа интернету је гневан, медијски изманипулисан и у сваком види оно сто му тренутно одговара.Брзо реагује и пресудјује.Народ је давно рекао: "тиха вода бреге рони" а врема све постави на своје место.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

14.02.2016 07:54

Овај је добро омастио бркове .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомо сапиенс

14.02.2016 08:25

..."Такође, желим истаћи да вјерујем да закон пишу паметни људи за опсто добро. Међутим, сви смо свједоци нажалост да на нашим просторима често то није случај. Вјерујем да су грађани због тога исфрустрирани, бијесни, повријеђени и уплашени." Мој соколе, на овим просторима интелигенција је потцијењивана и вриједјана деценијама;на поврсини је друствени талог који води овај народ у пропаст, а у том талогу, својом вољом, се насао и твој Павловиц.Павловиц је само први степеник ка хапсењу баје који је на врху тог талога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

14.02.2016 15:08

СРБи БРАЋО, ШТА НАМА вреде добро написани ЗАКОНИ када код нас НИКО ЗАКОН НЕ ПОШТУЈЕ! ЗА НАШУ НЕСРЕЋУ НИЈЕ КРИВ ЗАКОН ВЕЋ НАШЕ НЕПОШТОВАЊЕ ЗАКОНА КОЈЕГ СМО САМИ ДОНЕЛИ!

Name

Аустријанац

14.02.2016 10:11

Не окреци се сине. Све си добро написао. Ови сто пису негативне коментаре мозда имају за кифлу ујутро али су врло ријецити у негативним коментарима. Вјероватно сједе у кафицу или зени уз гузицу и врло су " паметни". Сједите у авион па правац Америка. Снадите се у свијету, направите несто у зивоту па би имао разлога и ја и други да вас послусамо. Овако лапрдате а ниста у зивоту направили нисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНОУДЕН

14.02.2016 10:29

Хе хе јос неки кримос, или плаценик да овакво несто уради, дај ми бар један добар разлог поткрепљен материјалним доказима о доброти и законитим радњама г, Павловица, ето нека мени дају кредит од десет хиљада КМ ако је добротвор, а ја цу бити кредитно способан за неки наредни период ето рецимо идуце године..... које лицемјерство, па људи у овој земљи остају без посла за пет десет конвертибилних марака, а за милионе ста треба да се сви солидарисемо и сазаљавамо га , ако је крив нека одговара и лези и све нека му се одузме, ако је невин нека доказе и наплати стету за незаконито хапсење, а тузилац који је издао наредбу за против правно лисење слободе нека сноси одговорност за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

14.02.2016 10:54

О одакле Павловицу толико имовие преко ноћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

14.02.2016 13:08

Овај Србин повукао гене од Американаца,сами себе лазу

ОДГОВОРИТЕ
Name

И овај је исти као и Павловић

14.02.2016 13:19

Овакво писмо може написати само неко из личног интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мили

14.02.2016 13:19

Лудило брате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја ба

14.02.2016 14:14

5 км прелаз преко моста и 13,50 % камата на кредит ето како нам је ваљао овај регуларни рекетар ( свом народу )

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незадовољни радници СРНЕ

14.02.2016 19:28

хттп://истинито.цом/индеx.пхп/актуелно/итем/40649-новинари-агенције-срна-киднаповало-нас-злоцинацко-удрузење-и-направило-канализацију.хтмл

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали

14.02.2016 20:42

Павловиц у затвору сви који имају паре у павловиц банци сад це да дизу паре ниједна банка на свјету немозе и нема тај виртуелан новац да изплати паре и банка пропаде људи иду са правом ма улицу немири и на крају рат ЕУ И балкан це убрзо да се запале!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран Милосављевиц, Чикаго

15.02.2016 10:41

Колико једа, злобе и зависти извире из ваших коментара, драги коментатори! Нико од вас не познаје ни Слободана Павловица нити Небојсу Цветковског, а дајете себи за право да их овде вређате и омаловажавате! Сваком нашем човеку, коме је требала помоћ овде у Чикагу, Слободан Павловић је помогао. А Ти, Школски друже Небојше Цветковског, можеш само да му завидиш и мрзиш га. Његову интелигенцију, ерудицију, широку душу и меко срце наравно да ниси приметио, јер се то и не може видети из твоје перспективе и чамотиње! Лаза Костић је нас Србе најбоље описао у позоришном комаду Пера Сегединац, где капетан Пера казе: Сад видим добро шта нас убија - крај гујског срца свест голубија!

ОДГОВОРИТЕ