Вориорси, тим о ком "Поп" непрестано размишља...!

Стручњак са клупе Сан Антонија предводиће најбољи састав Западне конференције на овонедељном Ол Стару, па је то био повод да "седне" и поразговара мало са медијима које воли да избегава.

Кошарка 14.02.2016 | 11:40
Вориорси, тим о ком "Поп" непрестано размишља...!

Шампион из претходне сезоне је у новој заиграо и још боље.

Забележили су Вориорси рекордно добар старт, а онда су их сачекали дуели са највећим ривалима. Баш против тих најјачих тимова они су заиграли своју најбољу кошарку и са невероватном лакоћом "тукли" тимове од којих су многи помислили да ће помутити планове тренерима Луку Волтону и Стиву Керу.

Баш од Сан Антонио Спурса се очекивало да ће својом кошарком одговорити на спектакуларну кошарку, то се није видело. Тренер Грег Попович је морао да "пружи руку" и честита противнику на убедљивој победи од тридесет разлике...

Многи би критиковали начин на који игра његов највећи противник на Западу, или би покушали да нађу начин да дискредитују успехе које они бележе, међутим...

"Више времена сам провео размишљајући о Голден Стејту него што сам размишљао о било ком другом противнику за читаву моју каријеру", казао је Попович зарадио ЕСПН у петак.

Није ретко да се од неких кошаркашких стручњака чује и да Голден Стејт игра досадну кошарку, да су убили драж кошарке, неки су отишли толико далеко да су поручили да је Стеф Кари крив за пропаст овог спорта. Покушавају многи да оспоре, али када то каже Попович..

"Они су заиста забавни. Купио бих улазницу за њихове утакмице и гледао их како играју. Када видим како 'лопта циркулише', постанем љубоморан на њих. Када видим како се изборе за 'слободне' шутеве за три поена, и шутирају их далеко више од свих у лиги, то је заиста инспиришуће. То је сјајна кошарка", казао је Грег Попович о својим ривалима.

Сан Антонио ће се још два пута састати са Голден Стејтом у регуларном делу сезоне, док сви већ очекују да управо ово буде финале Западне конференције.

"Ја заиста уживам у њиховој игри. Покушате да их зауставите, али су они у неком смислу "нерешиви" због раскоша талента који поседују. Нису то само Стеф Кари и Клеј Томпсон који погађају тројке, Дрејмонд Грин је разновртсан играч", казао је Попович и додао.

"Сви њихови играчи могу да додају, скачу и шутирају. И још се капирају...", закључио је Попович.

Коментари / 0

Оставите коментар