"Нејмар неће у Реал, он није Јуда''!

Легенда Барсе верује да Бразилац неће поновити "грешку" неких својих претходника у клубу.

Фудбал 15.02.2016 | 12:00
"Нејмар неће у Реал, он није Јуда''!

Прелазак Луиша Фига из Барселоне у Реал уздрмао је 2000. Шпанију и Европу. Мало је трансфера одјекнуло као тај из два разлога - јер је дрес Каталонаца заменио опремом најљућег ривала и јер је прешао као слободан играч, кад му је истекао уговор.

Ове зиме поново се спекулише да би гнев навијача првака Европе могао да буде разбуђен селидбом још једног свог љубимца - Нејмара на "Бернабеу".

Иако ниједна страна није званично говорила о томе и иако је чак и Бразилац јавно одбацио ту могућност, јер има уговор са Барсом до 2018, практично не прође дан да неко у Шпанији не изнесе неки нови детаљ те саге у настајању

Један од оних чија се порука гласно чула је и Христо Стоичков (50), легендарни Бугарин који је деведесетих седам година био играч Барселоне.

Освајач Златне лопте 1994, петоструки шампион Примере и првак Европе из 1992. поручио је да Нејмар неће издати свој клуб, боцнувши притом Фига без помињања имена, упоредивши га са Јудом Искариотским.

"Верујем да ће Нејмар освојити Златну лопту у Барселони. Неће бити још Јуда. Паметан је момак и зна да је ово његов тим", изјавио је Бугарин.

Стоичков и Фиго били су две сезоне саиграчи на Ноу Кампу. Португалац (43) доселио се у Шпанију 1995, када је Бугарин отишао из Барселоне у Парму, али се из Италије и вратио у "блауграну" већ следећег лета и остао до 1998.

Коментари / 0

Оставите коментар