ЕУ спрема укидање Шенгенског режима?

Агенција АП имала је увид у повјерљиве докумете који долазе из званичног Брисела, у којим стоји да се чланице ЕУ спремају ограничити шенгенски режим на двије године због мигрантске кризе.

Регион 12.02.2016 | 16:47
ЕУ спрема укидање Шенгенског режима?

Свака од 26 чланица Шенгена има могућност да једнострано уведе контроле на максимално шест мјесеци, а тај период се наводно може продужити на двије године ако се установи да нека од чланица своје границе не штити како је прописано.

Документ у рукама АП-а показује и то да се европски званичници спремају да прогласе Грчку као земљу која своје границе не штити како треба.

Исти извор пише да око 2.000 људи дневно дође на грчка острва преко Турске, а из агенције наводе да су документ добили посредством анонимног европског званичника.

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Игор из Сведске

12.02.2016 16:37

Напокон! Па нек сада Хрватска и Босна прима арапе напокон. И Србија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ост

12.02.2016 16:41

Најбоље је да нас приме горе а овдје доведу арапе да Баја, Кирба и Цовињо не остану без поданика...

Name

изјаве

12.02.2016 17:16

Сада це Додик и Цвијановицка са усхиценим гласом као она сјевернокорејска водитељка (мада и на РТРС има једна слицна њој, која упорно кроз нос говори да ју је немогуце слусати) говорити како смо сада бољи и од ЕУ, и да це нам се ЕУ придрузити, јер само, БЛАГО НАМА, бољи од УСА... А Брисел це се преселити у зграду Владе у БЛ (ција је изградња инаце дупло висе костала него она у Бриселу). А након ЕУ, онда це нам доци из Цириха ФИФА, па ФИБА, па Формула 1 у Требиње, гдје це Аирбус це правити фабрику авиона. Мерцедес це доци у Никола Теслу, а Мицрософт и Аппле це заједно у Електромеханику....

ОДГОВОРИТЕ