Звезда и Паркер иду пред ФИФА-у?!

Спор око понашања проблематичног фудбалера Црвене звезде могао би да стигне и до Цириха.

Фудбал 15.02.2016 | 23:00
Звезда и Паркер иду пред ФИФА-у?!

Упозорења из Словеније о томе да Џошуа Паркер није фудбалер који ревносно извршава своје обавезе, а притом и не надокнађује то сувим квалитетом, била су узалудна, али испоставиће се утемељена.

Црвена звезда наставља да бије битку са незадовољним Енглезом, који сада прети да ће се обратити челницима ФИФА у Цириху.

Набрајати Паркерове гафове од када је пре 13 месеци стигао у Црвену звезду из словеначких Домжала сада је већ озбиљно губљење времена и енергије, а последњи у низу везан је за ненајављени, ко зна који по реду, пут у Лондон.

Заправо, Звезда није имала проблема са њим само у два периода – када су играчи били на одмору прошлог лета и када је Паркер био на шестомесечној позајмици у шкотском Абердину, прошле јесени. Али, када се вратио, вратила се и главобоља за челнике црвено-белих...

За ненајављено четвородневно одсуство са индивидуалних тренинга у Београду, Звезда је Паркера казнила одузимањем десет одсто од годишње плате што незванично износи око 9.600 евра.

Али, капитен репрезентације Антигве и Барбуде (одакле је пореклом, али је рођен у Енглеској), одлучио је да узврати!

"Паркер је суспендован јер није имао дозволу клуба да оде у Лондон, већ нас је само обавестио", рекао је пословни директор црвено-белих Стефан Пантовић за "Вечерње новости.

"Дисциплински поступак завршио се новчаном казном у висини десет одсто плате. Играч је уложио жалбу о којој ће одлучивати наш другостепени орган, Управни одбор Звезде, па ћемо видети каква ће одлуку донети. Чим се екипа врати са Кипра, Паркер ће бити прикључен тиму".

Ипак, Паркер има другачију верзију приче.

"Много је било пропуста клуба у овом поступку. Прво, од истека моје позајмице клуб ме је оставио ван екипе, не дозвољавајући да радим свој посао. Друго, у слободном дану сам отишао у Лондон да видим болесног сина који је добио астму, али ми је полиција на аеродрому узела пасош да га замени, јер је на једном месту био оштећен", рекао је.

"Вратили су ми га после три дана, па сам се тада и вратио у Београд. Други пасош Антигве не носим у Европи. Треће, диспцилински поступак је вођен мимо мене, а висина новчане казне је баш онолика колико ми Звезда тренутно дугује", објаснио је Паркер.

Каже, правни савет је потражио у Асоцијацији фудбалера Енглеске.

"Комплетну папирологију сам послао у Лондон, а онда су ми они, после прегледа, рекли да се клуб огрешио о мене. Затим су ме упутили на Мирка Поледицу, председника Српског синдиката. Уложена је жалба и сада чекамо одлуку клуба. Цео случај ће ићи на ФИФА ако треба, а надам се да се то неће догодити. Ја сам миран, ништа нисам лоше урадио и за све имам папире", закључио је Паркер за "Новости".

Црвена звезда је Паркеру понудила продају у други клуб, па затим и раскид уговора, што брзоноги нападач не крије, али објашњава зашто је све одбио...

"Понуђен клуб и услови ми нису одговарали, зато сам одбио. Ако би ми нашли бољи клуб, прихватио бих", рекао је и закључио:

"Али сада немам боље и зато сам овде. Тачно је да ми је управа понудила да ми плати што дугују и да добијем папире, али се то догађало у цајтноту прелазног рока. Па, где да нађем нови клуб за дан? Имам уговор, живим од фудбала, храним породицу. И даље не бежим од договора са клубом, али био би ред да се према мени опходе као према осталим професионалцима и омогуће ми да радим са екипом. А, не да причају како их уцењујем. Фудбал је посао, мора да се поштује уговор".

Чини се да је на потезу Управни одбор Црвене звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар