Илиев: Враћамо и вратићемо ''ДНК'' Партизана!

Фудбалски клуб Партизан представио је нове првотимце Вељка Бирманчевића и Душана Влаховића, који су поникли у омладинској школи црно-белих.

Фудбал 12.02.2016 | 18:40
Илиев: Враћамо и вратићемо ''ДНК'' Партизана!

"То су велики бисери наше школе. Овим желимо да покажемо да се враћамо на пут ДНК Партизана, а то је пут поплочан нашом децом", рекао је новинарима спортски директор Партизана Ивица Илиев.

Обојица су прошли зимске припреме на Кипру, а са црно-белима су потписали трогодишње уговоре. Бирманчевић ће у првом тиму носити дрес са бројем 30, а Влаховић са бројем девет.

Бирманчевић је навео да му је циљ да за почетак дебитује за Партизан, с обзиром на то да до пре два месеца није ни мислио да ће тренирати са првим тимом. Овај 18-годишњи везни фудбалер је на промоцији рекао да га детаљи уговора нису занимали.

"Уговор нисам гледао, част ми је да потпишем за Партизан. Новац ми није циљ. Пресрећан сам, шест година чекам ово и дошао је тај тренутак", рекао је Бирманчевић.

Те речи су посебно обрадовале Илиева.

"Дирнут сам. Не сумњам у његову људскост и његове породице и да у будућности неће бити никаквих проблема измедју клуба и њега", рекао је Илиев, који је објаснио да малолетном играчу не може да се понуди дужи уговор од трогодишњег.

Илиев је додао да је изузетно поносан и да је сигуран да ће Бирманчевић бити велики играч Партизана, као и то да би волео да се сва остала деца из омладинске школе угледају на њега.

"Убедјени смо да ће он бити светлост нашег клуба. Надам се да ће ово озбиљно схватити и да ће показати да је заслужио уговор", казао је Илиев.

Када је реч о Влаховићу, Илиев је рекао да 16-годишњи нападач има победнички карактер.

"Овим уговором показујемо начин и озбиљност ове управе, како се ради и како се води клуб", рекао је Илиев и захвалио родитељима играча што имају вере у клуб јер су "без поговора" прихватили све предлоге новог уговора и тиме показали да је Партизан изнад свих.

Илиев је Влаховићу поручио да покаже зашто му је клуб доделио број девет, који ће носити на дресу у првом тиму Партизана.

Влаховић је казао да ће се потрудити да својим понашањем и максималним залагањем на тренинзима и утакмицама оправда поверење.

"Број девет ми није терет, већ подстрек да дајем 200 одсто. Свестан сам какве су легенде пре мене носиле тај број и то ми даје крила да још напредујем. Надам се да ће се што пре још играча из моје генерације придружити првом тиму", казао је Влаховић.

Он је рекао да се не оптерећује тиме колико ће играти у предстојећој полусезони, као и то да пре годину дана када је наступао за пионире црно-белих није могао ни да замисли да ће бити у првом тиму.

Спортски директор Партизана је рекао да је могуће да се клуб до краја дана појача и додао да је са Предрагом Луком споразумно раскинут уговор.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

саса

12.02.2016 19:24

То ста ви радите нема ни у африци,само ради лицних интереса појединаца,бандо комунистицка продајете децу као кромпир.

ОДГОВОРИТЕ