ФИБА - Евролига: Закувава се...!

Шпанска "Марка" о ултиматумима кровне кошаркашке организације и Ђордија Бертомеуа.

Кошарка 12.02.2016 | 17:40
ФИБА - Евролига: Закувава се...!

Будућа подела европске клупске кошарке још није дефинисана, али се из дана у дан назиру контуре будућих или реформисаних такмичења.

Просес који месецима траје, очекивано, доноси са собом и одређене притиске - о којима је у четвртак писала "Марка".

Тај лист открио је два ултиматума, оба упућена шпанским клубовима.

Према том извору, први човек Евролиге Ђорди Бертомеу тражио је од шпанских власника "А" лиценце - Реала, Барселоне и Лаборал Куће, да следеће сезоне забране својим играчима наступе за репрезентацију у такозваним "прозорима", током којих ће национални тимови играти званичне утакмице.

Није објашњено да ли је Шпанац предочио тај услов свим власницима "А" лиценце и да ли ће то захтевати од преосталих пет, укључујући и освајача Еврокупа, који ће тек бити прикључени том такмичењу.

Недуго након тог захтева Бертомеуа, реаговала је и ФИБА, која је јасно поручила шпанским клубовима:

"Европска кућа кошарке запретила је Шпанији искључењем из међународних такмичења ако њени евролигашки клубови Реал, Барселона и Лаборал Кућа не дозволе играчима да се одазову позивима селектора током сезона", објашњено је.

У компликованој ситуацији је и најјача шпанска лига Ендеса, која је била једна од четири (уз ВТБ, АБА и Бундес лигу) које ове недеље нису пристале да потпишу предуговор са ФИБА Лигом шампиона и да тиме практично обавежу све клубове осим наведена три да наступају искључиво у такмичењима под окриљем ФИБА.

Коментари / 0

Оставите коментар