Куп: Бајерн и Херта у полуфиналу!

Фудбалери минхенског Бајерна и берлинске Херте пласирали су у среду у полуфинале немачког Купа. Милер две асистенције - Левандовски два гола за Бајернову рутину, Херта међу четири после 35 година! Друголигаши нису могли до подвига против Бавараца и Старе даме из Берлина.

Фудбал 11.02.2016 | 00:15
Куп: Бајерн и Херта у полуфиналу!

Херта и Бајерн су се придружили Борусији Дортмунд и Вердеру у полуфиналу Купа Немачке.

Баварци су победом у Бохуму од 3:0 наставили одбрану дупле круне. Гвардиола се није коцкао и извео је гтово најјачи састав који је имао на располагању са Нојером, Алабом, Алонсом, Робеном, Костом, Алкантаром, Милером, Левандовским… Пред 28.000 гледалаца, Бајерн је рутински савладао члана Цвајте.

После дуплог паса са Милером, Левандовски је отворио врата победе лаганом егзекуцијом у 38. минуту. Потом је Милер промашио пенал на истеку првог полувремена када је Шимунек добио црвени картон. Тачније, голман Римен му је одбранио, али се Милер одужио још једном асистенцијом у 61. минуту када је проиграо Алкантару за 2:0. Тачку на тријумф је ставио Левандовски голом у 90. минуту на асистенцију Видала.

Међу четири најбоља је и Херта која игра сезону изнад свих очекивања. Стара дама из Берлина је славила на гостовању Хајденхајму 3:2 и после 35 година се пласирала у полуфинале Купа Немачке! Сјајну форму из Бундеслиге су пренели и на куп такмичење. Тандем Вајзер - Ибишевић је срушио наде момака из малог града у Баварској. Лоше време и снег су утицали на то да трибине не буду испуњене до последњег места иако је стадион био распродат.

Дефанзивац Арне Фик је у 10. минуту погодио мрежу клуба из родног града и изгледало је да Хајденхајм може до још једне сензације. Али Ибишевић је преокренуо већ до 21. минута. Прво је искористио центрашут Дариде са десног крила и продужену лопту Вајзера у 14. минуту, а потом му је Вајзер седам минута касније сјајно асистирао са десног крила. У 58. минуту је све било готово када је Харагучи постигао трећи гол за госте. Хајденхајму није много значио погодак Шнатерера из пенала у 82. минуту.

Бајерн и Херта придружили су се Борусији Дортмунд и Вердеру из Бремена који су у полуфинале ушли дан раније.

Коментари / 0

Оставите коментар