Абрамович сад “пикирао” Симеонеа за тренера!

Венгер у Арсеналу, Клоп у Ливерпулу, Гвардиола у Манчестер ситију, Жозе Мурињо највероватније у Манчестер јунајтеду. А Челси? Гус Хидинк је ту до лета, а како ствари стоје власник “плаваца” Роман Абрамович кује план да ангажује Дијега Симеонеа.

Фудбал 11.02.2016 | 23:20
Абрамович сад “пикирао” Симеонеа за тренера!

Тренер Атлетика по свим параметрима испуњава оно што у Челсију желе. Иако је млад, већ се доказао на највећој сцени, освајао велике трофеје и има профил тренера ратника, који је у стању да продрма екипу и усмери је ка врху, баш као што је учинио са Атлетиком.

Отуда, није ни чудо што шпански медији преносе како челници лондонског клуба спремају понуду за Симеонеа коју Аргентинац неће моћи да одбије, а уколико се то догоди, а Мурињо преузме Манчестер јунајтед како се увелико најављује, Премијер лига би у наредној сезони могла да буде поприште дуела неколико најатрактивнијих тренерских имена у данашњем фудбалу.

Симеоне је са Атлетиком успео да учини нешто што многи нису ни слутили. Умешао се у двобој Барселоне и Реала, освојио титулу првака, играо финале Лиге шампиона и тренутно је у позицији да се бори за титулу у Примери и пехар елитног такмичења. Све то је привукло пажњу Романа Абрамовича који неће жалити новца да доведе Симеонеа на клупу “плаваца”.

Додуше, популарном “Чолу” уговор са клубом из Мадрида важи до јуна 2020. године. Јасно је да би Челси морао да плати високу цену обештећења, али све ће ипак зависити од жеље Симеонеа, а он је већ дао извесне сигнале да је спреман за промену. Уз то, проблем је и што Атлетико може да затеже, јер се спомиње да у њиховом уговору нема јасне клаузуле о евентуалном прекиду сарадње пре истека рока, већ само то да ће две стране сести за сто и разматрати даље опције по истеку уговора.

Ипак, једна од јасних индикација да се спрема за одлазак је и костантно учење енглеског језика у последњих неколико месеци. Симеоне је ангажовао приватног професора, прича се да добро напредује и да би ускоро могао у Енглеску. Где би, свакако, имао знатно већу годишњу плату од садашњих шест милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар