Мамић поднио оставку, сада је савјетник!

После вишемесечне саге у вези са проневером новца из Динама, челник загребачког клуба Здравко Мамић поднео је оставку.

Фудбал 10.02.2016 | 18:00
Мамић поднио оставку, сада је савјетник!

Хрватска канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК) води истрагу против Мамића, који је два пута био у притвору, а блокирани су му сви рачуни, као и његовом сину Марију.

УСКОК је у међувремену подигао трећу оптужницу против Мамића и његовиг сарадника због сумње да су оштетитли Динамо за више милиона евра.

"Од данас више нисам Извршни председни ГНК Динамо. Желим да Динамо у који сам се ја заклињао толики низ година може ићи несметано у будућност. Од данас сам саветник клуба. Ако ће некоме нешто бити потребно ја стојим на располагању. Морате знати да је 2000. године Динамо био фудбалски клуб само по имену", рекао је Мамић.

Досадашњи први човек Динама је подсетио јавност како је са Мирком Баришићем "спасао Динамо потонућа јер је у то време имао више од 100 судских тужби".

"Да није било мене и председника Мирка Баришића не би никад било нити Динама. Након "лиге за бедака" ја сам рекао доста. Најавио сам доминацију следећих десет година и гле чуда, то се догодило. Направили смо најорганизованију школу у Европи, играмо Европу сваке године, али и репрезентација због Динама шири славу хрватског фудбала", додао је Мамић.

Владајућа хрватска странка МОСТ покренула је инцијативу о Закону у спорту где се истиче да "спорт не сме бити у функцији двоструких интереса појединаца и група, те да неће дозволити да га приватизују особе које су синоним за скандале и незаконитости", што се индиректно односи на Мамиће.

"Ми смо били подложни контроли и проверама као што нико у историји није. Ми сваког месеца имао порезни надзор из месеца у месец и сва решења су увек позитивна. Како то да сад није у реду. Ту је сада политика 2009. године одлучила да уништи Динамо или да уништи породицу Мамић. Министар спорта Жељко Јовановић и бивши председник Иво Јосиповић предњачили су у томе последњих шест година. Ја сам властитим новцем спасао клуб!", истакао је Мамић.

Коментари / 0

Оставите коментар