Буфон: Мале су нам шансе против Бајерна!

Голман вицешампиона Европе свестан да ће ове сезоне и четвртфинале Лиге шампиона бити огроман "залогај".

Фудбал 10.02.2016 | 17:20
Буфон: Мале су нам шансе против Бајерна!

Зима полако пролази, а то значи да смо на прагу наставка такмичења у еврокуповима.

Већ 16. и 17. фебруара на распореду су четири утакмице осмине финала Лиге шампиона, а један од дербија, Јувентус - Бајерн, игра се 23. фебруара (реванш 16. марта).

Подсећамо да директне преносе утакмица и даље можете ексклузивно пратити на ТВ Арена спорт и преко интернета на порталу Кликспорт.

Јуве је прошле сезоне мимо очекивања догурао до финала, избацивши у "нокаут" фази Борусију из Дортмунда, Монако и Реал. Овог пута му жреб није био наклоњен, пошто је одмах извукао Бајерн, једну од најквалитетнијих екипа у такмичењу, при том "гладну" тријумфа након две узастопне елиминације у полуфиналу.

"Ако причамо искрено и објективно, шансе Јувентуса да у два меча буде бољи од Бајерна су 20 до 25 одсто. Морамо напорно да радимо да бисмо их подигли на 40 или 45 одсто", каже Ђанлуиђи Буфон.

Његов тим прошле године је у финалу пружио јак отпор Барселони, предвођеној триом Меси, Суарез, Нејмар (1:3). До 68. минута резултат је био 1:1.

"Пораз од Милана у финалу Лиге шампиона (на пенале, 2003. године) ми је најгора успомена у каријери. После Барселоне је било потпуно другачије, били смо поносни".

Иако је недавно напунио 38 година, Буфон каже да моменат окончања каријере није тако близу.

"Хоћу да браним за Јувентус још две сезоне и да се повучем после Светског првенства 2018".

Коментари / 0

Оставите коментар