Барселона ће ускоро морати без њега!

Један од важних шрафова у машинерији Барселоне реално сагледава ствари и поручује: "Не верујем да ћу у овом дресу завршити каријеру. Имам година...".

Фудбал 12.02.2016 | 14:40
Барселона ће ускоро морати без њега!

Биолошки сат је неумољив. Ма колико тело хтело, глава каже: "Не може више". Крштеница је неумољива.

Свестан је тога и сјајни штопер аргентинске репрезентације и Барселоне Хавијер Маскерано, који је у једном интервјуу саопштио вест која ће растужити навијаче каталонског гиганта.

"Не верујем да ћу на Ноу Кампу завршити каријеру. Не зато што не желим, већ зато што моје тело неће издржати оволике напоре. Доћи ће дан када због својих година нећу моћи да одговорим захтевима Барселоне, посебно у физичком смислу. Није лако играти по 60, 70 утакмица у сезони.Мораћу да одем у неки други клуб, мање 'захтеван', који не игра толико утакмица и где ћу моћи да играм у складу са физичким могућностима. Али, докле год будем носио дрес Барселоне, будите сигурни да ћу увек давати максимум", изјавио је 31-годишњи Маскерано.

Он је каријеру почео у Ривер Плати, а упитан да ли би наредни корак у његовој каријери могао да буде повратак у Аргентину, одговорио је: "Да, наравно. И данас гледам аргентински фудбал и верујем да бих једног дана могао да играм на траженом нивоу. Тамо се игра много мање утакмица у сезони него у Шпанији, а то је предност кад сте старији. А и увек сам размишљао да се једног дана вратим у Аргентину".

Маскерано је дошао у Барселону 2010. године из Ливерпула и у протеклом периоду освојио је чак 13 трофеја са каталонским клубом.

Попут многих пре њега, и Маскерано је са позиције у везном реду, пребачен у последњу линију тима где се одлично сналази већ годинама, а био је, по многима, најбољи играч Аргентине на Светском првенству у Бразилу 2014. године.

Коментари / 0

Оставите коментар