Видео: "Врањеш напредује у шпанској Примери"!

Репрезентативац Босне и Херцеговине Огњен Врањеш ове зиме је напустио турски Газијантепспор и прешао у шпански Спортинг из Хихона.

Фудбал 09.02.2016 | 16:00
Видео: "Врањеш напредује у шпанској Примери"!

Већ у првом наступу у црвено-бијелом дресу показао је да ће бити велико појачање у одбрани члана шпанске Примере.

Његов правни заступник Иван Лопез признао је медијима на Пиринејима да је знао Огњенов квалитет због чега није био нимало изненађен што је Бањалучанин одлично одиграо против Валенсије (0:1), а био је стартер и против Депортива из Ла Коруње (1:1).

"Напредак је очигледан и Спортинг је добио фудбалера који може да игра на различитим позицијама", изјавио је Лопез о дефанзивцу "змајева".

Према његовим ријечима, Врањеш је веома срећан због доласка у Шпанију.

"Полако се навикава на град Хихон и начин живота у Шпанији...Недавно је пронашао стан послије боравка у хотелу и планира да ускоро доведе и породицу".

Врањешов менаџер је додао да му при адаптацији највише помаже хрватски фудбалер Иван Халиловић.
"Што је и нормално јер говоре исти језик, па је лакше обојици. Врањеш је почео да учи шпански језик, али нема проблема у комуникацији са саиграчима пошто говори енглески".

Лопез је увјерен да ће Врањеш оставити трага у Примери.

"Апсолутно, јер је ријеч о озбиљном професионалцу што доказује и податак да је у претходном клубу у Турској добио капитенску траку послије само девет мјесеци боравка у Газијантепу. Тако нешто ријетко се догађа у фудбалу".

Међутим према Лопезовим ријечима, није у Турској било све идеално...

"Тешко смо успјели да раскинемо уговор са тамошњим клубом јер су Турци изузетно способни преговарачи. Ипак, успјели смо и довели Огњена у Спортинг".

Врањеш је у каријери, поред поменутих тимова, бранио боје Борца из Бањалуке, Црвене звезде, крушевачког Напретка, молдавског Шерифа и руског Краснодара. Прије одласка у Турску, гдје је наступао за Аланију, Елазигспор и Газијантеп.

Коментари / 0

Оставите коментар