АБА: Звезда "мора" у Лакташима!

Црвено-бели уморни од гостовања у Истанбулу, али у АБА лиги више немају права на пораз.

Кошарка 07.02.2016 | 15:00
АБА: Звезда "мора" у Лакташима!

Четири кола пре почетка плеј-офа, Црвена звезда дели друго и треће место на табели са Цедевитом, са којом има 0:2 у међусобним окршајима.

То значи да за предност домаћег терена у полуфиналу мора да оствари победу више од Загрепчана, односно да би сваки следећи пораз Звезде "тражио" два пораза Цедевите.

Дејан Радоњић у суботу је повео екипу у Републику Српску, на гостовање Игокеи (недеља, 17.00), противнику који се јесенас у Пиониру вратио из "минус 13" у другом полувремену и остварио сензационалан тријумф - 81:87.

Црвено-бели паралелно играју Топ 16 фазу Евролиге (у четвртак у Истанбулу изгубили драматичан меч против Дарушафаке) и завршницу регионалног такмичења, тако да су између повратка у Београд и поласка на ново путовање имали времена за само један тренинг.

"Налазимо се у већ добро познатом ритму, али без обзира на све, желимо да дођемо до нових бодова", рекао је Радоњић, који ће у Лакташима рачунати на све играче, укључујући сасвим опорављеног Квинсија Милера (вирус).

"Игокеа је у односу на нашу прву утакмицу значајно променила састав, у међувремену и тренера. У последњих неколико кола играју добро и налазе се на корак од опстанка у лиги", додао је шеф струке актуелног шампиона.

Звезда пред овај меч има скор 16-6, а Игокеа 9-13, али су у последњих шест кола били подједнако успешни (4-2).

Окосницу домаћег тима чине некадашњи капитен Звезде Вук Радивојевић и крилни центар Милош Коматина, двојица од само четворице играча Игокее са бар 20 одиграних утакмица (од могуће 22) у АБА лиги 2015/16.

У односу на поменути окршај у Пиониру, нема Ћапина и Раденовића, а нова лица су Катнић, Гипсон, Букер и Шибалић, док се Немања Крстић опоравио од повреде.

Звезди у четвртак предстоји утакмица 7. кола Топ 16 фазе против Цедевите у Београду, а три дана касније гостоваће јој Сутјеска.

Коментари / 0

Оставите коментар