Вонова на десет побједа од Стенмарка!

Америчка скијашица Линдзи Вон остварила је 76. победу у каријери пошто је славила на шестом спусту сезоне одржаном у немачком Гармиш-Партенкирхену.

Остали спортови 07.02.2016 | 11:00
Вонова на десет побједа од Стенмарка!

Вонова је славила у времену од 1:40.80 минута и тако остварила девети тријумф у овогодишњем издању Светског купа.

Захваљујући убедљивом слављу, Вонову сада само десет победа дели од рекорда Светског купа који држи легендарни Ингемар Стенмарк.

Друго место, са једном и по секундом заостатка, заузела је Швајцаркиња Фабијен Зутер, док се на трећем степенику победничког постоља нашла Викторија Ребенсбург из Немачке.

Вонова је у Гармишу још једном показала да је класа за себе у спусту, својим 38. тријумфом у тој дисциплини. У тренутку када се нашла на стази, у вођству се налазила Сутерова, а њу је надмашила за минут и 51 стотинку, док је Ребенсбургова била шест стотих делова секунде даље.

Најбоље три следила је Лариса Јуркив из Канаде, испред Американке Лорен Рос, Тине Вајратер из Лихтенштајна и Мађарице Едит Миклош. Међу првих десет нашле су се сестре Фанкини Нађа и Елена и Корин Зутер из Швајцарске.

Вонова сада на челу генералног пласмана Светског купа има 1.000 бодова, а следе је Швајцаркиња Лара Гут са 873 и Ребенсбургова са 740. У поретку спуста, Американка је прва са 500 бодова, испред Јуркивове са 328.

Такмичење у Гармишу се наставља у недељу супервелеслаломом.

Коментари / 0

Оставите коментар