Венгер: Пеп ће бити шокиран Премијер лигом!

Тренер Арсенала Арсен Венгер рекао је да ће такмичарска природа Премијер лиге шокирати новог тренера Манчестер Ситија Пепа Гвардиолу.

Фудбал 07.02.2016 | 10:40
Венгер: Пеп ће бити шокиран Премијер лигом!

Последњег дана зимског прелазног рока објављено је да ће некадашњи тренер Барселоне преузети Сити од Мануела Пелегринија, после три године на челу Бајерна из Минхена.

Венгер сматра да Гвардиолини импресивни успеси у Немачкој и Шпанији не гарантују да ће одмах постићи успех и у Енглеској.

"Ако погледате снагу и жилавост Премијер лиге, видите да је тешко да имате висок проценат победа. Премијер лига је можда најтежа лига да се у њој буде конзистентан", рекао је Венгер новинарима, а пренели британски медији.

Он није желео да одговори на питање да ли би Гвардиола био добар тренер Арсенала.

"Нећу ја бирати свог наследника овде. Ја само желим да оставим клуб у таквој ситуацији да може да има више успеха када ја одем", рекао је Венгер.

Тренер Арсенала је рекао и да се Дани Велбек неће одмах вратити у први тим, иако је данас играо за младу екипу, после више од девет месеци паузе због повреде колена.

"Мора да игра две или три утакмице пре него што се врати у први тим. Био је одсутан 10 месеци. Биће доступан у наредне три недеље", рекао је Венгер.

Коментари / 0

Оставите коментар