ПСВ добио лекцију од Утрехта и испао из Купа!

Шампион поражен код куће 1:3 у последњем мечу четвртфинала!

Фудбал 05.02.2016 | 17:20
ПСВ добио лекцију од Утрехта и испао из Купа!

Фудбалери Утрехта вечерас славе велику, једну од највећих победа у последњих десетак година! Екипа тренера Ерика тен Хага направила је прворазредно изненађење и као гост елиминисала ПСВ из холандског купа. У четвртфиналном окршају у Ајндховену гости су славили резултатом 3:1.

Освајач другог по значају националног такмичења из 2003. и 2004. године после првих 45 минута имао је два гола вишка, а меч је практично одлучен у 58. минуту, када је својим другим поготком и вероватно најлепшим на утакмици Барт Рамселар повисио на 3:0. Исти играч погодио је за 1:0 у 32. минуту сусрета, а у 42. мрежу домаћина затресао је Халер.

Овакав резултат можда и не би представљао превелико изненађење да је Филип Коку на терен послао резервни тим, међутим, стратег домаћина одлучио се за најјачу поставу са све Де Јонгом, Нарсингом, Локадијом, Брумом, Вилемсом...

Почасни гол за ПСВ дело је Морена у 74. минуту.

Ово је први пут после 31 године да је Утрехт успео да постигне два или више голова у Ајндховену. Занимљиво, то се последњи пут догодило 1985, и то баш у Купу. Тада је Утрехт после елиминације ПСВ у полуфиналу освојио по први пут у историји то такмичење.

ПСВ је овим поразом прекинуо низ 17 утакмица без пораза - до вечерас је имао учинак 14 тријумфа и три ремија у свим такмичењима...

Пласман у полуфинале Купа Холандије раније су обезбедили Фајенорд, АЗ Алкмар и трећелигаш ВВСБ.

Коментари / 0

Оставите коментар