Министар Малешевић скрива своју диплому

Нико нема што Република Српска имаде. Има министра просвјете који скрива информације о свом школовању.

Република Српска 19.12.2015 | 21:51
Министар Малешевић скрива своју диплому

Да није ријеч о Дани Малешевићу, могло би се помислити да човјек због скромости ћути, али овај разметљивац се похвалио и докторатом и факултетом, али магистарским радом се не хвали. Такође одбија да каже и гдје је докторирао. Нема се чиме похвалити, тврде добро обавијештени извори, а Малешевић им својим ћутањем даје за право.

Писали смо му и уредно поставили питања у два наврата.Интересовало нас је гдје је и када дипломирао, магистрирао и доктрорирао овај врли доктор наука који не престаје да готово свакодневно изнанађује јавност новим и новим аферама у школском систему Републике Српске.Интересантно је то што ни на званичном сајту Владе у биографији овог министра није наведен податак о његовом магистарском раду.

"Након завршених основних студија, на којима стиче звање професора политехничког васпитања и образовања, одбранио је, 2001. године докторску тезу која се односи на квалитет средњег стручног образовања“,  наводи се, између осталог, на сајту Владе.

О постдипломским студијама и магистарском раду који би се морали "смјестити" између основних студија и доктората нема ни ријечи. То је у најмању руку чудно, а ништа мање не чуди ни чињеница да нису наведени ни подаци о томе гдје је, на ком факултету министар 2001. године докторирао?

Зашто је Малешевићу толико стало до тога да јавност ове информације не сазна!?Чак и да нема разлога да се сумња у валидност стечених диплома и звања, било би недопустиво да било који функционер, а поготово министар просвјете скрива информације о свом образовању.

А разлога за сумњу у овом случају итекеко има, да нема, Малешевић би их одавно отклонио тако што би ове добро чуване тајне разоткрио сумњичавој јавности.Овако, понашање једног министра, у најмању руку је срамотно. Тако ћемо га и назвати, мада смо протеклих мјесеци на многим примјерима могли видјети да дотични за срамота не зна.

Да зна поднио био оставку и јавно се извинио јавности, а нарочито ученицима и њиховим родитељима због афере око уписа ученика у Медицинску школу у Бањалуци. Ма колика да је његова директна кривица у том случају, он као ресорни министар би морао да преузме одговрност зато што су у ту школу ученици уписивани без поштовања редослиједа на званичној ранг листи.

Уписивани су, тврди између осталих и директор те школе, на основу списка који је стигао из Министарства просвјете на чијем је Малешевић челу. Ако, као што тврди није одговоран, зашто министар није казнио оне који су одговорни за највећу бруку у просвјети Републике Српске до сада.

Али то њега није дотакло, умјесто да прихвати кривицу одлучио је да за наводну клевету тужака оне који су отворено проговорили о његовом криминалном и по образовни систем погубном дјеловању. А у том начину дјеловања Дани Малешевићу се мора признати шампионско звање.

Он је за годину свог министровања више штете овом ресору нанио него његова два претходника заједно. А трудили се, није да нису, и Антон Касиповић и Горан Мутабџија. Узалуд. У поређењу са Малешевићем остали су само заборављени асови међу штеточинама које су уништиле просвјету и културу у Републици Српској.

Примјера је на претек, а информације о њима стижу са свих страна.Најновији у низу је отворено писмо запослених у Основној школи „Свети Сава“ из Лопара које су медији објавили.Запослени у овој школи упозоравају на флагантно кршење закона у режији министра Малешевића и његових пулена у овој школи.

Након што му три састава Школског одбора ове школе нису била по вољи, Малешевић је именовао Привремени школски одбор. На чело тог одбора постављен је некадашњи директор те школе сада пензионер, против кога је вођено више судских спорова.

Такав Школски одбор је за в.д. директора школе, по Малешевићевом рецепту поставио човјека који у овој школи ради на допуни норме.Медији су недавно извјештавали о сличној ситуацију у Рогатици, гдје су се против Малешевићеве самовоље у тамошњој школи побуниле и његове бивше страначке колеге.

Општински одбор Демократског народног савеза (ДНС) у Рогатици је недавно колективно напустио ту странку разочаран потезима страначког руководства на челу са Марком Павићем. Сада су се јавно огласили осуђујући манипулације свог донедавног партијског колеге Дане Малешевића.

Раније се писмом медијима огласио професор Бобан Оџић из Новог Града, човјек који је у овој и прошлој години више пута одбијен на конкурсу у двије основне школе иако испуњава све тражене услове. Одбијан је из само једног разлога, није подобан партијском шаблону Дане Малешевића и директора којег он подржава.

Ништа боље није прошла ни професорица Сања Ивановић, запослена у Гимназији Градишка. Њен проблем зато што не припада ни једном политичком ни интересном клану траје годинама. Од пуне радне норме часова коју је имала када је запослаена у тој установи из године у годину су јој узимани часови тако да данас предаје само два часа Физичког васпитања у овој школи.

Иако су њени проблеми почели прије почетка Малешевићевог министровања, он је својим поступком ове године ставио круну на неправду кроз коју ова професорица пролази. У договору са директорицом Гимназије, с којом је иначе у блиским везама, Малешевић је направио комбинаторку замјене радних мјеста двојице политички подобних професора на релацији Бањалука – Градишка.

Све је урађено под фирмом наводног смањења путних трошкова, што је апсурдно  с обзиром да трошкове превоза запосленим у средњем образовању сносе општине, које нису тражиле овакву ротацију. Уосталом министарство мјесецима не исплаћује путне трошкове ни запосленим у Основном образовању, па се поставља питање о каквој то уштеди је овдје ријеч?

Колатерална штета оваквих манипуплација у Гимназији Градишка је професорица Ивановић о чему смо и раније писали. Да би апсурд био већии њој је недавно понуђено да ради на допуни часова у Новом Граду гдје би морала да возари из Градишке, чиме је демагогија о мјерама штедње демантовала саму себе!

Малешевић се иначе понаша као мали шериф у Градишци одакле је са мјеста начелника једног одјељења у општини лансиран на позицију на којој је сада, на велико изненађење јавности.

Претходно је као лидер локалног ДНС-а заједно са одбјеглим прелетачима из СДС-а окупљним око Славка Дуњића и његове фантомске партије, разбио владајућу коалицију у тој општини, што јесте основни узрок вишемјесечне блокаде рада локалне законодавне власти у овој општини чије посљедице би због немогућности усвајања Буџета грађани тек могли да осјете.

То Малешевићу не смета да и даље у том граду покушава вући битне конце, поготово када је ријеч о просвјети гдје његови пулени на директорским мјестима не прежу ни од каквих притисака (често са елементима мобинга) над запосленим који им „нису по вољи“.

Ништа боља ситуација од оне у Гимназији није ни у Средњој стручној и техничкој школи Градишка, на чијем је челу ДНС-ов кадар, као ни у неким другим школама у овој Општини.Министарски положај је, уствари, награда Малешевићу за саботажу локалне власти у Градишци која ће се манифестовати убрзо по његовом сједању у фотељу.

Овим именовањем којим су многи били изнанђени,  додатно су заоштерени односи унутар ДНС-а, између Марка Павића и Недјељка Чубриловића, предсједника Народне Скупштине Републике Српске. На тој позицији је, тврде извори у врху те странке, Чубриловић желио Радмилу Коцић Ћућић, актуелну помоћницу министра просвјете.

Чубриловић, иначе, тврди овај извор, „органски не подноси Малешевића“, па је након афере Медицинска школа цинично поручио Павићу : „Ево ти сада Малешевића ...“. Павић му је тада признао да се покајао што га на вријеме није послушао и да је Малешевић његово велико разочарење.

У међувремену овај „министар за вјеровали или не“ је настојећи да себи да на значају наставио са самобламирањем. Нико озбиљан па ни Полиција Републике Српске није повјеровао у наводну пријетњу коју је примио у септембру ове године и пријавио полицији.

Да јесте, не би ни он ни полиција само пар мјесеци послије ћутали о овоме баш као да се ништа није ни догодило.Малешевићу је ипак пошло за руком нешто што је изгледало као немогуће. Изборио се са жестоком конкуренцијом и постао најгори министар у најгорој влади коју је Република Српска икада имала.Кажу још за кратко.

Било каква реконструкција Владе ће бити крај његове "славне каријере". Тада ће имати довољно времена да се посвети тужбама за клевету које је покрену или које се тек спрема да покрене. Биће то прилка да пред неким судским вијећем покаже своје дипломе, биле он из Чивчија, Сремских Карловаца, Зрењанина...

Извор: Импулс

Коментари / 196

Оставите коментар
Name

Градиска

19.12.2015 06:49

Засто СНСД стоји иза овог цовека? Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Градиска

19.12.2015 07:42

Па због оваквих је Додик и испус...Засто би некоме показивао неку фалс диплому коју је мозда у Бијељини заврсио у некој кафани или неком подруму,довољно је погледати цовјека и његов ментални склоп говори све о њему.Ако је он др или мр и ја сам ,мозда цак имам висе разреда сколе од њега ал ето у овој дрзави се све за паре купи па и тај докторат

Name

Истоцно Сарајево 2

19.12.2015 12:24

Оцигледно да многима смета раст рејтинга ДНС-а па нападају на све људе који су у ДНС-у. Министар Малесевиц је најбољи министар просвјете од његовог оснивања.

Name

Неко

19.12.2015 19:15

Истоцно Сарајево ,да ми је твој мозак да се барем мало одморим.

Name

Градиска РС

20.12.2015 06:50

Ми у Градисци имамо тај факултет прилагодјен за оне којима скола и уцење не иде а имају пара.У Градисци ни један полицајац нити било који упосленик поста,телекома,водовода нема да није 'високообразован'...То је нама наса борба дала...

Name

Ријец је ријец..

20.12.2015 07:47

ДНС је фиктивна партија Марка Пола. Послије њега слиједи распад странке. Засто? Питај у истоцном Са.

Name

Ре Градиска РС

20.12.2015 12:14

Е нек си ти паметан а цијела Градишка глупа

Name

Војвода Тривун

20.12.2015 12:28

Ама људи моји знам и видим све ста ради СНСД и коалиција. Осуђујем! Али ме страх да ни ови из СзП неце бити ниста бољи, имају и они својих Малесевица, Шпирица... Уффф

Name

Милан

19.12.2015 07:05

Уопсте нисам изненадјен,довољно га је цути и видјети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

20.12.2015 03:20

Не насједај на новинарску пропаганду, ово је чиста измишљотина. Човјек не крије диплому, он дипломе НЕМА!!! Како је могуће сакрити нешто што не постоји???

Name

Профил

20.12.2015 07:02

Такав им и треба. Послушан Шефу, алав на јавне паре, спреман за штошта и лако га смијенити кад затреба.

Name

цГ

20.12.2015 20:54

Браво МИЛАНЕЕЕ!!..!

Name

Никола

19.12.2015 07:19

Питање је зашто ико стоји иза овог неспособњаковица. А гледај запошљавања, он је и у Техничкој школи у Градишци у којој је био директор незаконито запослио домареву кћи, а управо намијеста посао за куму партијског колеге Јанковица у ССТ школи у Градишци. Узгред, кадрови које удомљава су дно дна. А пуна су му уста поштења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајалука

19.12.2015 07:43

Мозете замислити какав је то лик,користи владине апартмане,неце да путује за Градиску. Миле,доста је Малесевица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зона сумрака

19.12.2015 10:12

Прије ће бити да је доста Миле Додика! Па Миле вам је неписмен! Кад не буде Миле, неће бити ни Малешевића, ни свих других Малешевића.

Name

Кунта Кинте

19.12.2015 07:43

Вала шта урадише од јадне и дивне професорице у Гимназији Градишка, он и директорица СРАМ ДА ИХ БУДЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

19.12.2015 08:08

Значи министар просвјете је човјек сумњивих диплома али доказан је као човјек који се бави сумњивим пословима Такав је ДНС .И овдје господин Мућак десна рука Марка нема никакву школу али зна да преврће милионе народних пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пољопривредни факултет бања лука

19.12.2015 08:16

Додјите ви на Пољопривредни факултет у Бањој Луци гдје 10 година хара брацни пар Мициц-Дјуриц. Послали су своје људе на курсеве у Бари за мастер па им касније дали дипломе доктора наука да би били њихова гласацка масина. Ти доктори једва су заврсили факултет. Доктори изабрани непотизмом и малверзацијама сад професори а куповали испите студирали десет година и имали просјек испод седам, други професори су плагијатори, треци родјаци и кумови. САЉИ ИНСПЕКЦИЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојко

19.12.2015 23:14

Немој да пљујес по људима који су дигли факултет.

Name

Илија Чворовић

20.12.2015 11:28

Како је могуће да има купљених ДРЖАВНИХ диплома. Ја само чујем птиватно не ваља а државно је свето а вамо БАЈО копир само ради!!! Држте лопова

Name

Мићић и Ђурић

28.12.2015 14:46

Подигли факултет пред други свјетки рат и своју кућу као дворац након овог рата - о исти трошак. Богами, неки дуговјечни људи а уз то лопурде. Неће да изађе на добро.

Name

Кум

19.12.2015 08:20

Докторирао у кафани Калдера пред менторима-кумовима и Бајом као предсједником комисије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ректор

19.12.2015 08:30

Министар се договорио и са новим рактором у Бања Луци Горданом Дјуриц. Гордана је запослила његову родјаку Јелену Давидовиц (кцерку Драгољуба Давидовиц, бивсег градонацелника) на Пољ. факултету. За подрску од министра Комица запосљава Јелену Никитовиц најгорег студента у исорији факултета, али дотицна је "миљеница" министра Комица (није све у знању битне су друге врлине). На институту за генетицке реурсе запослила је Натасу Пасалиц супругу помоцника министра Бориса Пасалица. Ово је само дио услуга које је брацни пар Мициц-Дјуриц урадио да би преузели универзитет јер са ружицастим ректором Станицем доста су управљали сад хоце директно. ЈАВНА ПЉАЧКА И НЕПОТИЗАМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

19.12.2015 21:23

свака цаст,све именом и презименом

Name

Бошњак

19.12.2015 08:49

Ништа се немојте чудити, и код нас у Федерацији БИХ има на хиљаде таквих случајева, навешћу један: за пет година завршавају факултет, дипломирају, магистрирају и на крају докторирају. То је за гинисову књигу рекорда.Пара врти гдје бургија неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

19.12.2015 20:38

Имамо и ми свог Есада Радељаса :)

Name

ДЕ ГОТХИА

19.12.2015 08:54

ПА СЈЕЦАМ СЕ ЈА ОВОГ "ПАПКА", ПА ОН ЈЕ БИО НАСТАВНИК ТЕХНИЧКОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА. ТО СЕ НЕКАДА ЗВАЛО "ОТО"... А ТАЧНО ЈЕ ДА ГА ЈЕ МАРКО ПАВИЦ "ИЗВАДИО" У "ГЛУХО ДОБА НОЋИ", КАДА СЕ НИЈЕ МОГАО ДОГОВОРИТИ СА ЧУБРИЛОВИЋЕМ, ЈЕР НИКАКО НИЈЕ МОГАО ПРИХВАТИТИ ДА ЧУБРО ЛАНСИРА СВОЈУ ШЕФИЦУ КАБИНЕТА НА МЈЕСТО МИНИСТРА ПРОСВЈЕТЕ, А ЧУБРО НИЈЕ МОГАО ПРИХВАТИТИ ДА ДИРЕКТОР ЖЕЉЕЗНИЦА, САВАНОВИЦ ПОСТАНЕ МИНИСТАР САОБРАЋАЈА... ТАЈ ДНС ЈЕ ЧУДО ОД УДРУЖЕЊА ЛЕВАТА - ГОРИ СУ ОД ПДП-а....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Поло

21.12.2015 07:23

Пола мени, а пола теби па ти прицај ста год хоцес!

Name

Микаило

19.12.2015 08:56

Министар просвете који се бави судским прогоном омладине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоx

19.12.2015 09:18

Види се да је лик болид...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трио

19.12.2015 09:26

Малешевић, Дуњић, Аџић, мафијашки трио који држи Градишку у оковима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крсман

19.12.2015 11:11

Кад говориш о Дуњићу и Аџићу требао би стати мирно.

Name

реКрсман

19.12.2015 12:26

Пред овим олошем мирно може стајати само већи олош попут Михајловића и

Name

реКрсман

19.12.2015 12:44

Престани се бламирати и портпаролисати том олошу већ ти се сва Градиска смије.

Name

патриота

19.12.2015 09:31

Тај ДНС је легло криминала.Савановиц је покрао жељезнице,Марко Поло рудник,раније осудјен две године условно.Малесевиц је нестручан и незналица да води просвету.Остали кадрови запошљавају родбину и пријатеље,заиста су за смјену па на Туњице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудар

19.12.2015 09:58

Немојте на цовјека гријех је,по фаци би рекао да га гадно муце хемороиди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузла

19.12.2015 10:12

Шта ће скривати кад је и нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гост

21.12.2015 08:01

Па они и који је имају невриједе ниста! Др. Наука само се цују по балкану а исто Магистри су као попадије по селу јер оне немају са вјером ниста заједницко.

Name

милан пд

19.12.2015 10:27

НАРОДЕ НЕМОЈТЕ БИТИ НАИВНИ,ПРВО ПАВИЋ НИШТА НЕ РАДИ БЕЗ ПАРА,ДРУГО ИМАО ЈЕ ОН ДВА КАНДИДАТА ИЗ ПРИЈЕДОРА ЗА МИНИСТРА,АЛИ ОВИ НИСУ ИМАЛИ ПАРА НИТИ СУ ИМАЛИ ДА КО СТАНЕ ИЗА ЊИХ,ДОК ЈЕ ДУЊИЋ ПЛАТИО ЗА МАЛЕШЕВИЋА,ОНИ СУ И ПРИЈЕ БИЛИ У ШЕМИ А ПРОТИВ СДС-А.ПАВИЋ ЈЕ ТРАЖИО ОД НЕШИЋА ОСАМСТО ХИЉАДА ЗА МЈЕСТО ДИРЕКТОРА ЕЛЕКТРО ДИСТРИБУЦИЈЕ ПАЛЕ ,СВАКИ ДИРЕКТОР И ПОСЛАНИК КОГА ПОСТАВИ МАРКО ПЛАЋА ПАВИЋУ РЕКЕТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.12.2015 14:43

Ај не будали.

Name

Бранко

19.12.2015 10:31

Пуна подршка најбољем министру у Влади РС. Ове лажи и пласирају љубиморне душе. Не дај Боже да та Радмила буде министар нека нам је Бог на помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

20.12.2015 19:34

Хвала на подршци, Бранкец. Како мами ради шнајдерај?

Name

Чизмо

19.12.2015 10:40

А шта рећи за Дончића који је из чизама улетио у фотељу ???? Чувајући њега Латиновић ни крив ни дужан заради кривичну пријаву и растури странку у Градишци!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре "чизмо"

19.12.2015 14:50

Ово је добро :) Чуо сам за тај надимак који је смијењени преЦједник скупштине добио од образованијих колега из пдп. Баш сте лика описали....али баш :)

Name

кадрови

20.12.2015 11:35

Није ми јасно откуд Дончић да је главни кадар ПДП-а? Знам поуздано да тамо има заиста образованих и стручних људи, нпр.госп. Радомир Милош, госп.Чакаљ..... Такви су остали на маргинама.....чудно, пречудно...

Name

ментол

21.12.2015 07:03

Људи, тај дончић је полу ретард !!!! Није чудно што је у Градишци стање тоталне блокаде законодавне власти кад је један такав лик био на челу скупштине!!! Срећа, па никада више неће то бити !

Name

менто

21.12.2015 09:48

Најгоре је што ће Зоран , који је иначе потпуно о.к. човјек, да плати врло високу цијену зато што је хтио да сачува Дончића. Оличење неморала , нема са ким кафу попити откад није преЦједник скупштине.... Нормални људи га избјегавају.

Name

Чизмо......

21.12.2015 13:50

А зна ли ико, како је могуће да тај болид Дончић, иако је смијењен и даље користи службени ауто рено меган( тј.не излази из њега). Да ли је могуће да таква бахатост може проћи некажњено.

Name

полако

21.12.2015 14:49

Правда је увијек спора......Међутим, кривична пријава јее поднешена,доћи ће на ред и Дончић.

Name

меган

21.12.2015 17:59

Када смо већ код службених возила...... Да ли ће....и када.... поштени,скромни доктор Милан Шврака да одговара за штету коју је нанио оштинском буџету??? Мислим на возило које је уништио идући на састанак главног одбора пдп-а у Требиње!!!

Name

високо образовање=висока превара

19.12.2015 10:47

Кажу да ће га замјенити ректор Станко. Јадна нам мајка кад га опет уцјене Мићић'-Ђурић, па дођу нови високи кадрови попут Виде Тодоровић, Радош Љубомира, Бранка Ђурић, Сретенке Срдић, Стоје Јотановић итд. који су купили од њих факултет, магистарски и докторат. На ПФ робоновчана размјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мићић никола

24.12.2015 19:20

Хеј бре, немојте да се мешате у мој научно-истраживачки рад. Ова експериментална група (ШУПЉОГЛАВИ) су мој најбољи оригинални научни рад. Прелиминарни резултати показују да фактор ИНТЕЛИГЕНЦИЈА овог огледа је ПРАЗАН СКУП уз низак је коефцијент варијације. Инреракцијски ефекет фактора: непотизам, подаништво и манипулације су врло високо значајни.

Name

Градиска

19.12.2015 10:50

Јанковицу,бјези од Малесевица он није могао проци за одборника,а данас је министар и то најгори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

19.12.2015 11:22

Подрска најбољем нацелнику Латиновицу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

разоцарани просвјетар

19.12.2015 11:28

СНСД ЈЕ ВЕЛИКО РАЗОЦАРЕЊЕ. ПОДРЗАВА ОВОГ МИНИСТРА А ОН ЛОСЕ ЉУДЕ ЗА ДИРЕКТОРЕ. ПРИМЈЕР БАЊАЛУЦКА ОПСТИНА. ПРЕДСЈЕДНИК АКТИВА ДИРЕКТОРА УЗ ПОМОЦ ПОЈЕДИНИХ ИНСПЕКТОРА РАДЕ РСУМ У ПРОСВЈЕТИ. ТОМИЋ ИЗ САРГОВЦА,КУЊАДИЦ ИЗ ИВАЊСКЕ,РАДОЈА ИЗ САНТИЦА. УЖАС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

19.12.2015 11:37

Не могу да вјерујем ово сто цитам госп.Малесевицу у најмању руку поднеси оставку. Страсно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далибор

19.12.2015 11:45

Јелена ово што читате је више од 95% неистина. Мени је жао овако способног човјека што људи раде против њега, а највише из његове станке

Name

Ја

20.12.2015 07:55

Ма и да је 5 % истина он је онда опет смрад...

Name

Лука

19.12.2015 11:38

Пар ствари да кажем: Малешевићеву диплому било ко може провјерити и увјерити се да је докторирао, а ово што се прича нема везе са реалношћу. Што се тиче односа у ДНС-у тачно је да је Чубриловић хтио Коцичку за министра али је исто толико тачно да се она не може поредити по знању и способностима са министром и потпуно је нормално да она није изабрана. А што се тиче афере око уписа, Павић зна шта и ко стоји иза тога и није он толико наиван и глуп па да због тога смјене Малешевића

ОДГОВОРИТЕ
Name

магистар

20.12.2015 10:46

Спорно је да ли је и гдје магистрирао?

Name

Стефан

19.12.2015 11:43

Радмила Коцић министар просвјете?? Мајко Божија па ако то стварно буде онда нам је школство катастрофа. Чујем да не врши добро функцију ни помоћника министра а камоли да буде министар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

19.12.2015 11:57

Мислим да овдје треба ангазовати СИПУ.Ста сад цека СзП?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Компас

19.12.2015 12:07

Господине Лука, ви очигледно нисте добро прочитали и схватили.Гдје је наш велики министар магистрирао??

ОДГОВОРИТЕ
Name

љерка

19.12.2015 12:12

Има ли иста квалитетно и постено да је урадио министар Малесевиц нисам никад цула за овог цовјека али од како је досао на мјесто министра само цитам и гледам афере. Ово само има код нас и нигдје висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ппп

19.12.2015 12:20

Дане је постен и културан цовјек,не схватам засто се води ова прљава кампања против њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ппп

19.12.2015 22:55

Водите га кући ! Што нешто не демантује, што не каже за диплому ако већ неко сумља, какво је то понашање, али његови поступци алудирају на такав чин. Ако је неким случајем нема онда је ово код нас горе него у Албанији, страшно што се уопште доводи у питање. Свакако је превише блаћења једног човјека, али и чињеница да ништа није демантовао, а ја мислим да је стање управо овакво како људи пишу, можда грешим......

Name

Еастерн Сарајево

19.12.2015 12:21

Мр. Малесевиц имате насу пуну подрску! Нерадницима смета Вас рад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

19.12.2015 12:22

Срамота за ову прљаву кампању против министра.Подрска за Данета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцно Сарајево

19.12.2015 12:23

Подрска најбољем министру с Романије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо И.Сарајево

19.12.2015 12:23

Претјерујете као и обицно.Мислим да нападате цовјека који се труди и ради врло добро свој посао.За разлику од Зељке и вецине министара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

19.12.2015 12:25

Поново цемо на изборима подрзати Латиновица за нацелника зато сто је постен и паметан цовјек,добро се бори против тајкуна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омладина

19.12.2015 12:25

Министре немојте бринути док је омладине са Романије не могу вам ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

19.12.2015 12:33

Свака част за министра Малешевића. Војковићи су уз Вас. Само наставите. Најбољи министар просвете икад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

19.12.2015 12:35

Било би добро да се провјере дипломе многих других "представника градјана",тузно је ко нас води.А о господину Малесевицу,све најбоље!Врло способан и правицан,апсолутна подрска са Пала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далибор С

19.12.2015 12:35

Ово је смјесно, министар Малесевиц једна од ријетких људи сто заиста вриједе у Влади РС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

19.12.2015 12:35

Неки немају паметнијег посла, него коректног човјека нападати г позивати! Свако ко покуша нешто набоље промијенити, пљују незналице

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС Истоцна Илидза

19.12.2015 12:36

Пуна подрска госп.министру Малесевицу на побољсању квалитета сколства Републике Српске.Својим искрено постеним радом заслузује највеце постовање и политицких противника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

19.12.2015 12:38

Министар Малесевиц један исправан цовјек који покусава да направи несто позитивно у овој насој Републици. Ајте ви БН-овци направите репортазу , распитајте се о цовјеку , зовните га у ПУЛС , мало истразите итд итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објективно

19.12.2015 12:38

Подрска са Пала за насег министра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студенти ИС

19.12.2015 12:39

Само зелимо да оставимо коментар да је поменути министар рјесио теску ситуацију у вези са кредитним задузењем Универзитета у ИС и заврсио прицу око домова на Палама..За те ствари,само ријеци хвале..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамара

19.12.2015 12:41

Радмила Кочи је најгори помоћник у Влади РС. Нема она знања да буде министар. Подршка Малешевићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЊА

19.12.2015 12:44

Ово је најбољи министар у Влади Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале-Мокро

19.12.2015 12:45

Нико не мозе бити гори од кадрова СНСД-а и Горана Мутабдзије!Па тај је опструисао домове на Палама,угасио 5 студијских програма,био против аустр. кредита..Малесевиц је змај за ове остале..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.12.2015 12:45

Министре Малесевицу захвали се Владимиру Јанковицу због њега си добио то мјесто,а сад мислис да си то добио због своје памети. Јанковиц је донио одборницки мандат и сада је главни кривац сто смо добили оваког министра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

19.12.2015 13:15

Тог Јанковића је направио Дане Малешевић. Одшколовао и нашао му посао а овај му забада нож у леђа...

Name

јован Пале

19.12.2015 12:45

Министре не окреците се за сваким кером који лаје на Вас, нецете стици да се бавите правим послом. Само јако до краја

ОДГОВОРИТЕ
Name

гилмар

19.12.2015 12:50

Пријетња је била стварна, лицно сам цуо јер сам као странка био у кабинету кад пријетња упуцена. Фонд цасова се сваке године смањује због мањка дјеце (на залост). Сто се дипломе тицетреба провјерите наводе, није коректно нецијом дипломом брисати патос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛЕ-ПАЛЕ

19.12.2015 12:50

НАЈБОЉИ МИНИСТАР МОГУ ДА ГА БЛАТЕ КОЛИКО ХОЦЕ, ЈЕДАН ОД РИЈЕТКИХ, ПРАВИ ГОСПОДИН, НЕМА ГА ОВАКВОГ НАДАЛЕКО...СВЕ ПОХВАЛЕ ЗА ЊЕГОВ ДОСАДАСЊИ РАД...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрцко

19.12.2015 12:54

Малесевиц је једини од министара покренио прицу о приватним факултетима па је тако нагазио на зуљ многима..Само напријед министре,Романија је уз тебе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија Чворовић

19.12.2015 22:29

Лаж! Никад човјек није споменуо приватне факултете, де се ти позабав са ПФ видиш шта се ради магарац

Name

Деки

19.12.2015 12:56

Подрска за министра Малесевица и његов кабинет! Људи раде струцно и квалитетно свој посао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕЈАНА-ПАЛЕ

19.12.2015 12:59

ИМАЛА САМ ПРИЛИКУ ДИРЕКТНО ДА УПОЗНАМ ГОСПОДИНА МАЛЕСЕВИЦА И ТО ЈЕ ЈЕДАН ТОЛИКО ДИВАН ЦОВЈЕК, ДЗЕНТЛМЕН ПРАВИ...ТАКО ДА ОВО СТО ПИСУ О ЊЕМУ АПСОЛУТНО НИЈЕ ИСТИНА...ВЕЛИКА ПОДРСКА СА ПАЛА ЗА НАСЕГ МИНИСТРА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

19.12.2015 12:59

Кад га оволико нападају мора да добро ради! Подрска министру Малесевицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преглед

19.12.2015 13:00

Фино би требало све дипломе провјерити. То је један дуг процес, али није нерјесив, све полако провјерити и завршити с тим. Зна се, коме није валидна, тај напуста то радно мјесто, уз све санкције које мозе добити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

19.12.2015 13:01

Пуна подрска постеном и вриједном министру Малесевицу за све добро сто је урадио и оно сто це тек да уради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале ливе

19.12.2015 13:02

Министре само напријед,да промијенис ако Бог да и Бјелајца директора студентских домова..Тај је измислио генијалну устеду па топле воде има само цетвртком..Доста кадрова СНСД-а, дајте младе људе који нису партијски пијуни одрасли на уцењу намјестених тендера...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник Министарства

19.12.2015 13:03

Ово је најбољи и најстручнији министар просвјете. Никада бољег нисмо имали. А ове лажи шири помоћница која нема никаквих додира са струком. Дотична малтретира раднике у Министарству и опструише рад Министарства. Кад њени подређени кажу да им је најбоље када ње нема онда знате колико је сати. Кабинет стручно обавља своје послове. Подршка министру. Дао Бог јос да нам останете још један мандат министаре!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знамте

21.12.2015 13:27

Да ли је тако Стојане

Name

не знас ме

22.12.2015 13:50

Оставите момка на миру, једини горе и ради нешто. Ухвати ме ако можеш!

Name

Хало ботови

19.12.2015 13:05

Стварно треба бити или добро плаћен или добро ударен па рећи да је Малешевић најбољи министар. Није лако полтрон бити, хахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рогатица

19.12.2015 13:06

Све похвале господину министру, у основној сколи у Рогатици је напокон поставио људе које поздравља цитава опстина. Велика подрска министру Малесевицу, од градјана Рогатице!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо-Пале

19.12.2015 13:09

Ма дајте,познајем Данета вец неколико година и то је један прави господин,ово сто пису нема смисла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постиђена

19.12.2015 13:09

Моје дијете је уписано у фамозни разред Медицинске сколе у БЛ. Никад нисам упознала министра. Мут ми је борац прве категорије,радимо земљу. Без икакве штеле дијете нам је уписано. Хвала ти министре сто гледас на борце. Постиђена сам што са другим родитељима разреда нисам изасла у јавност да вас браним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пси лају

19.12.2015 13:11

Каравани пролазе. Подрска из Кијева крај Сарајева! Министре све похвале!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељо

19.12.2015 13:11

Како га мозете одбранити неце да сарадјује са новинарима измисља пријетње,подсјеца ме на Шојића..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војковићи

19.12.2015 13:15

Како вас није срамота. Уваженог Министра вријеђате, срамота. Министре Источно Сарајево је уз вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирсад-Пале

19.12.2015 13:15

Дане легенда од цовјека, интелигентан, зна одлицно свој посао да обавља, без греске...Пуна подрска за најбољег министра...

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.

19.12.2015 13:20

Фукара и морал, два супростављена појма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгана

19.12.2015 13:25

Министре свака вам цаст да сте уклонили из основне сколе у Рогатици Мила Соколовица и његове људе, који су врсили терор над наставницима и унаказили сколу.Имате пуну подрску од родитеља дјеце која иду у основну сколу у Рогатици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

19.12.2015 13:26

Подрска министру Малесевицу из Градиске! Нападају га сто је разоткрио овдасње лопове! Поштене увијек највише узму на зуб!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Компас

19.12.2015 13:35

Само ви хвалите господина Малешевича, мени је вас жао , јер самим тим учествујете у његовим дјелима.Провјерите чињенице које су се десиле у БЛ за упис у Медицинску школу, случај проф. Бобана,афера са Проф.Сањом Ивановић из Градишке, афера ОШ "Свети Сава" Лопаре, зашто смјењује три пута изабран школски одбор?? Афера у Рогатици, напад на студента Драшка Станивуковића и тужба гдје велики министар трази од студента 5000КМ.Само зато што је Драшко рекао истину. Када видите све ово аргументовано и документовано и са чињеницама, е драги људи моји исти сте ви као и министар Малешевић, лицемјери и лични интереси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

19.12.2015 14:06

Дај мајке ти сто не одес код министра лицно, поприцас па се сам увјерис ста је истина?! А не да кобојагуваргументе пуцас. Поздрав из Сарајева

Name

бања лука

19.12.2015 22:04

Нема приче са Малешевићем, никада неће примити никога ко му се супротставља, а такви су и остали у министарству просвјете, полтрони и улизице, чувају столицу јер је висока и позицаја и плата. НИШТА НЕ МЈЕЊАТИ ! Нека он уписује кога хоће, отпушта који хоће школски одбор, прима кога хоће за наставника поставља директоре и слично, али он то не ради сам, ту су сви његови савјетници, специјалци, страначки шеф, Чубрило и остала компанија. Да сте живи и здрави, уништавајте ово мало што је остало од нормалног у овој Држави чудака и небулоза.

Name

Ре Компас

21.12.2015 14:49

Проф. Бобан је до фебруара био сколски мајстор а трази да му на конкурсу рацунају минули рад у настави! Ето ти струцњака. Питајте Новљане за тог професора

Name

Истицна Илидза/ Доњи Которац

19.12.2015 13:36

Министре не обазирите се на прозивке. Народ је прогледао!!! ДНС ДНС ДНС ДНС ДНС ДНС ДНС ДНС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Касиндо

19.12.2015 13:41

Свака цаст министре...паметан потез у Рогатици..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцно Ново Сарајево-Тилава

19.12.2015 13:42

Само напријед министре,не дај да нам критизери русе Републику..Стоп криминалу снсд-а..Зивио ДНС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рогатица

19.12.2015 13:52

Велики поздрав министу Малесевиц и цеститке сто је напокон довео у ред Основну сколу у Рогатици... Зив нам био министре

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОПИЋ Р

19.12.2015 14:13

ДНС ЈЕ КОМБИ СТРАНКА ,А ЛОПОВА ЗА АУТОБУС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софија

19.12.2015 14:18

Дане најминистар икада, пуна подршка из Сарајевског поља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

министар

19.12.2015 14:24

Те јебо хахаха, будало.

Name

ФУЈ

19.12.2015 14:32

СТРАСНО ГА ЈЕ ГЛЕДАТИ И СЛУСАТИ. БИО БИ ДОБАР ДА ГА РАЗАПНУ У ПОЉЕ КУКУРУЗА ДА ПЛАСИ ВРАНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

19.12.2015 14:45

Одлицан цланак.Министарство просвјете је најгоре од свих министарстава.Пуно је корупције и странацког притиска. У њему се ради само странацки. Министар Малесевиц и помоцница Коциц постављају своје странацке кадрове и само се врси запосљавање ДНС-ових кадрова, а све уз помоц предсједника актива директора Мисљеновица у Бањалуци и уз помоц просвјетне инспекције и пар бањалуцких директора основних скола. Зарад не дирања у њихова постављења, запосљавају кадар ДНС-а, и то све преко помоцнице Коциц.Она ради против Малесевица и нада се његовој смјени како би она досла на цело министарства. Иза Нове године бице сваста у министарству јер има пуно нагомиланих проблема који це доци на ред. Зато, СРЕТНА НОВА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

доста лопова

19.12.2015 14:49

Днс чега се дохватио све је покро.Сви његови кадрови су нула,против свих њихових кадрова се воде судски спорови.Подршка за Станивуковића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не могу да вјерујем

19.12.2015 14:51

Не могу да вјерујем да поред оволико критика тај човјек може бити најминистар ! Његовим доласком је у Министарство просвјете запослено неколико нових ликова на већ пренатрпано министарство које свакако не ради у сврху најбољег за нашу дјецу.Довео је стручњаке Огњена Вучена, Маријану Јошћ, Гордану Дукић и ... Какав је стручњак Огњен Вучен, предсједник градског одбора ДНС-а Лакташи 1987 годиште за савјетника Министра тако важне области Друштва? Ухљебљено више погодних и подобних кадрова своје странке и он поштен, а афера за афером, смјењује директоре који не одговарају локалној заједници, а у ствари, то је припрема за предстојеће изборе када ће се све вратити. КОГА ЈЕ БРИГА ЗА ДЈЕЦУ И КВАЛИТЕТ ШКОЛСТВА,? АКО БИЛО КО КОЈИ ЈЕ КОМЕНТАРИСАО ВЕЗАН ЗА ПРОСВЈЕТУ, ВРЛО ДОБРО ЗНА ДА ЈЕ ШКОЛСТВО ЈАКО ЈАДНО, ЗНАЊЕ ДЈЕЦЕ И ОНИХ КОИ ИМ ИЗВОДЕ НАСТАВУ ЈОШ МАЊЕ, ДА ШКОЛОВАНИ МЛАДИ НЕПОДОБНИ ОДОШЕ У ТРЕЋЕ ЗЕМЉЕ И НА КРАЈУ ЋЕ ОСТАТИ САМИ СА СОБОМ ДА СЕ ПОДАВЕ У СВОЈОЈ СТРАНАЧКОЈ РУПИ ! Рогатица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

19.12.2015 15:55

Полтрони, колико вас је Нешић платио да браните ову битангу од Малешевића. Прави сте јадници. Је ли вам обећао послове у електродистрибуцији бједници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Удба

19.12.2015 16:11

ДНС је Удбашка оранизација, Удба је направила и Стевандићу и Дуњићу странке које су сестринске странке са циљем да преваре народ. А овај лик је срамота за школство. Ужас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

19.12.2015 16:38

Подрска за господина Малесевица, само из разлога зато сто је најурио директора Основне сколе у Рогатици, цији је син поменутог директора доказано да је педофил и да га је неколико мјесеци ститио и није отпустио. Тај директор наравно са својим сефом Милом Соколовицем, су најгоре ствари цинили у сколи. Наставнике постројавали, уцјенивали отказима. И даље да ме набрајам. И подрска министру само из тог разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проф из 80. их

19.12.2015 16:54

Мислим да је некоректно кривицу сваљивати само на министра. Као неко ко 30 година ради у школи мислим да сам компетентан да дам мишљење. Наиме, стање у образовању је лоше од кад се политика умијешала у образовање. Али то не би ни било толико страшно да су политичари истински образовани, да неки од њих нису исто носиоци сумњиво стечених диплома. Као дугогодишњи професор, могу рећи да су образовање уништили страначки кадрови у зборницама и у школским одборима. Јер кад неко преко странке дође у наставу он никад не одговара за своје поступке јер га штити странка. Ми, страначки неутрални, смо таоци оваквог стања. Сносимо сав терет наставног процеса а истовремено увијек криви за нешто јер имамо свој став који није општи. Школу можете спасити тако што ћете уважавати и слушати наставнике који су се образовали регуларно и доказали се у свом послу, а такви су данас понижени и гурнути у позадину од неспособних страначких послушника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре професор

19.12.2015 17:19

Управо тако, најгласнији и као "најбољи радници" данас су управо они који су се запослили на сумљив начин или са сумљивом дипломом или са сумљивим знањем. Они прави некадашњи наставници су у већини политички наутрални и склањају се од ових незналица који на галаму или политичком активношћу, скрећу пажњу на себе и стављају се у први план. Свакако, ситуација у Друштву утиче на ситуацију у школству, али васпитање и образовање дјеце никада не смије да буде зависно од садашње првенствено политиканске приче.

Name

МР

19.12.2015 17:04

ЧУЈ ШЕФ СТРАНКЕ ПАВИЋ ПРЕСУЂЕНИ КРИМИНАЛАЦ,ПА ГДЈЕ ТО ИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

пд

19.12.2015 17:17

У Приједору кадрови днс раде ста хоце.У Дому Здравља бивши директор миодраговиц је био прави сељак и погузна мува.У болници совиљ мирко директор са коњским ноздрвама је са овим шљамом.ДР Ивиц Дуско је иступио из днс јер не жели да има посла са шљамом.Кадар днс Муњиза Сања директор ос бранко цопиц је запослила церку као уцитељицу,церка је студирала разредну наставу 1о година и заврсила уз низ интервенција јер је глупа ко к......У опстини има 150 виска радника,рудник је покраден.Цмарко насипа путеве по селима а вади сјунак дзабе у низ каменолома.Муцак згрце лову,лоповлук цвета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Пд

21.12.2015 20:35

Не каки. Муњиза има 2 сина, а ти прицас да је запослила кцерку. Кретену, Дуско Ивиц је курвар и преварант. Ста ти Совиљеве ноздрве знаце?!

Name

босанац

19.12.2015 18:08

Такви су босанско-херцеговацки министри сколовани,кад би им један обицни студент поставио неко питање не би знали одговорити,али се не би застидјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бог

19.12.2015 18:35

Нека ти знас какви су наси министри а и студенти.Сигурно ниси ниједно од тога

Name

ре босанац

19.12.2015 19:50

Па кад би га студент нешто питао, он би га тужио !

Name

Ццц..

19.12.2015 21:51

Студенти има да уче, а не да питају којешта..

Name

цица

19.12.2015 18:47

Ти из пд си неписмен и науци да користис велико слово па онда коментариси.Срам да те буде да тако неписмен користис име Довиља,Миодраховица и других.Неозбиљно је износити ингормације које су нетацне и јос горе називати људе погрдним именима.Миодраговиц и Совиљ су постени и цијењени љекари а Сања Муњиза има два сина и уопсте нема церку.Кад износис информацију онда писи истину а прије тога науци граматику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лектор

19.12.2015 19:35

Битно је да си ти "писмен"... хахахахахахаха

Name

милан пд

19.12.2015 19:39

У Приједору је на жалост ситуација је далеко гора, Овај Приједорчанин што пише све је истина,А ова цица је вјероватно опчињена младошћу свјежином и надасве поштењем пресуђеног криминалца Чмарка Павића,Или је негдје добро ухљебљена па не види око себе биједу коју је направио ДНС са својим кадровима и нормално са старом удбашком мрцином још и чмарком полом

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

19.12.2015 21:09

Министре ш.п..но..Ј..о Те Чмарко Павић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

19.12.2015 21:22

Стари министар, нови купац дипломе. Што се чудите, бар је у овој владајућој гарнитури навјише купаца диплома од основне школе па до доктората.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

19.12.2015 21:28

Министарство просвете + Министарство саобраћаја + Завод за образовање одраслих + Агенција за безбједност саобраћаја + АМС РС = ДНС. Кадрови ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.12.2015 20:18

Бо те ДНС

Name

ПРОПАСТ

20.12.2015 00:16

Не знам шта рећи за Министра. Достављени му докази како је нелегално узиман новац по налогу директорице ЈУ Центар "Заштити ме" Бања Лука. Достављен му и допис са списком радника који су поред редовно зарађене плате примали увећане износе, чак и дупло од редовне плате и тај дио новца подизали са својих рачуна и готовински враћали у рачуноводство школе. Онда када је на БН дневнику по други пута објављен прилог о томе, Министар изјављује да се ради о ситним грешкама, чак и о лажима. То је више него забрињавајуће. Састао се и синдикат школе два радника јавно исказала пред свима да су примали новац на своје рачуне поред редовне плате и да су новац под присилом враћали у рачуноводство. Онда је једна радница као нови Ћлан Школског одбора из реда радника изјавила да је исто враћала новац готовински у рачуноводство. Све горе од горег и на крају ником ништа. Нема никакве одговорности за наведене незаконите радње. Преко 15 радника је тако враћало новац. Огласила се и једна сада бивша радница писменим путем директорици и Школском одбору указујући им да је и од ње тражено да враћа новац јер јој је упалћена дупла плата под маском замјене друге раднице. Страшно! Група радника такође анонимним писменим обраћањем Школском одбору указала је на ову криминалну радњу али одбор је то квалификова као неосноване тврдње, али када с е наведена радница псимено обратила с а доказима онда јој с е извињавају и тврде д а је дошло до грешке. Фуј !!! МИНИСТРУ СВЕ ДЕТАСЉНО НАВЕДЕНО И ДОКУМЕНТОВАНО, ПОСЛАНИ МУ ЧАК И КОПИРАНИ ПРИМЈЕРЦИ ПОЈЕДИНИХ МОП-ова (мјесечни обрачуни плата радника) И ОН СЕ ТАКО ДРСКО И АРОГАНТНО ПОСТАВЉА ПРИКРИВАЈУЋИ КРИМИНАЛ. ПА ДОКЛЕ ВИШЕ ТОЛЕРИСАТИ СВЕ ОВО????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проф.

20.12.2015 14:15

Странка прво изабере директора школе а онда заједно бирају чланове школског одбора који ће радити у складу са директором и странком. Ту школски одбор губи своју основну намјену а то је да контролише рад наставника и директора. Значи остаје само контрола "неукротивих" наставника, који мисле својом главом. А они, који имају у просјеку 30 година, вец су два или три пута мијењали странку(јер је то једини начин да опстану), говоре"хтјео" и пишу"бијо", слове за "њихове" уважене кадрове. Али ми имамо једну сатисфакцију а то је да ученици виде разлику између нас и њих.

Name

само

20.12.2015 02:16

Какву диплому има министар Мектиц, Станиц, Босиц, новинар Тадиц и многи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

соко

20.12.2015 02:19

Диплома је ниста и Тито је био бравар имамо ми дипломираних, али ни за к**ац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коwалски

21.12.2015 10:11

Заиста је небитна, али он се константно појављује као др.

Name

Тихо

20.12.2015 07:03

Не знам како се сад осјеца министар,али мислим да це избјегавати појављивање у јавности. Мораце показати те дипломе и ставити тацку на ову срамоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомо сапиенс

20.12.2015 08:42

Назалост Малесевиц није једини коме мјесто није у влади. Цињеница је да је функција министра максимално девалвирала, као и остале функције од мјесне заједнице па до предсједника владе и ентитета. Али је цињеница исто тако да су сви они последица резултата задњих избора на којима смо уцествовали ми а не марсовци. Добили смо сто смо тразили - трпимо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душко

20.12.2015 09:03

Градишка је легло криминала.Могу само рећи да је Дане Малешевић превршио сваку мјеру. Његовим криминалним радњама и похлепи нема краја !А тек Дуњиц и Адзиц! Све похапсити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лИЦЕМЈЕР

21.12.2015 13:57

Представи се ти Душко са пуним именом и презименом па онда оптужуј ако смијеш. Лако је пљувати по људима са анономно !!!!!

Name

И ......?

22.12.2015 13:46

Не чусмо ко је Душко! Ја знам ко је, зато га и прозивам да се представи !!!

Name

вупер

20.12.2015 09:10

Треба овај народ унистити, то је задатак пве власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

20.12.2015 12:11

САМО ГА ПОСЛУШАЈТЕ ДОК ГОВОРИ И БИЋЕ ВАМ ДОСТА ОД ЊЕГА ЗА СВА ВРЕМЕНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дорбас

20.12.2015 12:24

Министре, могу да вам пљуну под прозор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

збогом днс

20.12.2015 13:13

Треба Додик да раскине коалицију са њима и да пусти говна низ воду, сви кадрови ДНС су катастрофа. Суд и Тузиластво се увелико баве са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хммм

20.12.2015 13:49

Много ти знас,не лупај глупости!ударили по днс-у,странка је у успону,па не знате где ударате висе!!!само лајте, то је једино сто мозете!!! Напред днс

Name

сноуден

20.12.2015 13:26

Е да је једини са дипломом, море је таквих који за годину заврсе (купе факултете) добију посао у вазним институцијама и мјестима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре сноуден

20.12.2015 19:11

У овој назови Држави се награђују само преваранти, почевши од борачке категорије. Нема мјеста поштеном човјеку.......

Name

ПД

20.12.2015 14:36

Какав мртви успон ДНС-а. Имали сте пет посланика у Скупштини, а сад имате четири ,да не спомињем Приједор тамо сви бјже у СДС. А половина ће бити процесуирана заједно са МАРКОМ ПОЛОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хммм

20.12.2015 15:10

Казем,само мозете да лајете,а друго су васе пусте зеље!

Name

Н.Чубриловић

20.12.2015 14:37

Дане, буди паметан, поднеси оставку и не бламирај се више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопови сиктер

20.12.2015 15:06

У Приједору нико не воли ДНС вец они добију гласове по селима гдје је народу обецају да це насути пут и на томе се све заврси.Закољу које прасе пред изборе и мало кока коле јефтине то је сељаку довољно.У граду и на Уријама побједи снсд а несто мањегласова добије сдс.Кадрови днс на челу институција су корумпирани и углавном на суду,на сљедецим изборима локалним цемо их се ријесити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.12.2015 15:08

А твоји постено до бола. Ипак ДНС туце остале јер је НАЈБОЉИ

Name

ПД

20.12.2015 15:44

Велика подршка за све грађане а поготово искрене Приједорчане у борби против пресуђеног криминалца Марка Павића и интересне скупине зване ДНС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Трецина

21.12.2015 07:33

Па немојте тако. Ево од данас узимам трецину.

Name

Дуки

20.12.2015 22:12

Само резултати, пусти диплому и папирине. Поготово данас, када је све то постало безвриједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кум

21.12.2015 08:48

Министар је погесио јер није цитао упуство о таквим Дипломама јер то је само намјењено за властите употребе и искљуциво на територији његовог села. А по бради мозе се закљуцити да је купљена ван насих граница. Како бас да он заступа насе сколство? и да цак превари Милу јер он се разумије у те радње. Нека зиви насе сколство и вјерујем да це мо од 01.01.2016 тавке дипломе моци уторком купити на стоцној Пијаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре кум

21.12.2015 09:53

Куме, није он једини, то је група истомишљеника која је дошла на позицију. То су људи без имало стида и морала које је произвело ово вријеме и овај начин владавине. Да би се одржали на власти морали су да постављају којекакве који су своје позиције покривали неким сумљивим дипломама са сумљивих УНИВАРЗИТЕТА којима су можда и сами власници. " И КАДА СЕ НА НЕКОМ ВАЖНОМ МЈЕСТУ У ОВОЈ НАЗОВИ ДРЖАВИ НАЂЕ ЧОВЈЕК БАЗ МОРАЛА, ЗНАЊА, КОЈИ ЋЕ СВЕ УРАДИТИ ДА ОСТАНЕ НА ВИСОКОЈ ПОЗИЦИЈИ У КАО ДЕМОКРАТСКОМ ДРУШТВУ, ГДЈЕ СЕ ПРИМА ВЕЛИКА ПЛАТА И ОТВАРА МОГУЋНОСТ МАНИПУЛАЦИЈЕ И ОДЛУЧИВАЊА, ИСПАШТА ОСТАТАК НЕЈАКОГ СТАДА ". Пошто је вјероватно много истих као и он сам, онда је тешко нешто предузети јер би се клупко одмотало и питање ко су све водећи људи који кроје судбину осталима. Свакако је чињеница да диплома има на сваком мјесту, скоро у сваком граду, само је цијена различита. Болесници који желе да се остваре на било који начин. Исто је и на Косову.......

Name

Бања Лука

21.12.2015 10:01

Премијерка- наставница енглеског, овај ОТ, доведите и остле уцитељице у владу па да се коначно угасимо. Само ме још занима да ли је Малешевић члан САНУ(не би не цудило да јесте).

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

21.12.2015 11:46

Морбидан лик Павицевог криминалног и примитивног ДНС.На малом простору толико цобана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре БЛ

21.12.2015 13:04

Осиромашити, уназадити, понизити, распродати, украсти, па владати

Name

боцко

21.12.2015 13:33

Хоће стручњак да уведе полагање матуре у основне школе. то је још један намет на биједне плате родитеља док плаћају припреме за своје школарце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

21.12.2015 15:48

Па одлично је што се уводи матура, то је требало давно увести. Подршка за министра

Name

Сара

21.12.2015 14:25

Ни директор болнице Касиндо у Истоцном Сарајеву, Горан Тодоровиц, нема диплому доктора медицине, али то изгледа никоме у овој власти није вазно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.12.2015 14:52

Генијалац, по закону, директор болнице не мора бити љекар. Ста лупетас

Name

вд

21.12.2015 14:26

Подрска проф.Бобану Оџицу из Новог Града надам се да це у судском поступку доказати да је у праву и ослободити нас кадрова днс Сање Муњизе и слицних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пацијент

21.12.2015 15:18

Глупане , да би неко био доктор мора заврсити медицински факултет и добити диполому која није услов за директорско мјесто вец за опсте бављење медицинским послом, послом љекара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс

21.12.2015 15:35

У Приједору у вртицу у центру града дјеца су добила глисте,вјероватно од лосе хране и јефтине али се све затаскава.Вјероватно је директорка из днс,гдје је сад министар и помоцница Радмила Коциц из Велике Крадусе да реагује.Коцицка мобингује по министарству и стити кадрове днс а за све остало је бас брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре сдс

21.12.2015 16:12

Можда ће Вам је једног дана бити јасно да су њима у министарству дјеца на последњем мјесту. Раде нешто ето да се каже да раде, примају плате и чувају једни друге. Има доктор за дјецу па нека их воде, није министарство свему криво, имају преча посла.

Name

Омарска

21.12.2015 16:43

Најстрашније ствари се догађају у вртићима за дјецу и то у центру Приједора вашке глисте хаос, А ништа није боље ни у осталим вртићима

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

21.12.2015 17:03

Па и баја је месар и нека Дипломат пол. Наука види се каква По прилозеном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђекна

21.12.2015 17:15

У ЛОПАРАМА наши први људи имају крај потписа звање , ДИПЛОМЕ НИКО ИМ НЕ ВИЂЕ ,А НЕМАЈУ НИ ШКОЛСКЕ НИ СТУДЕНТСКЕ КОЛЕГЕ , немају ни годишњицу матуре ни гподишњицу дипломирања. ЧУДНЕ НЕКЕ ШКОЛЕ ОВИ ОПШТИНСКИ РУКОВОДИОЦИ ИМАЈУ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

нови град

21.12.2015 17:38

Недај Бозе да Одзиц мом дјетету несто предаје.Сви у његовом граду знају ко је он.То је лос и несколован цовјек коме су сви криви .Радио као сколски мајстор и стално се свадјао са колегама.Да је ваљао поцео би радити у сколама у Новом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

21.12.2015 18:19

Ово је жалосно али истинито . Дјеца министра зову Дане лијаћ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

вд

21.12.2015 19:39

Подрска за Бобана,пази се све су то љиге и гњиде.Муњиза је имала само вису сколу,не знам јели ста куповала после.Казу да склона непотизму и да све код ње иде преко везе и странке-днс.Ова у Љубији је студирала историју 17 година поцела у Задру па неуспијесно наставила у Бл.Касније је купила нубл за годину дана.Такви одлуцују о судбини радника,јадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УИС

21.12.2015 19:51

Чудно је то зашто је министар покрио незакоње око узимања кредита за домове у Палама. Уместо да је поднио кривичне пријаве против оних који су дизали кредите а никога нису питали. (Сигурно нису то радили зарад студената, већ ради своје личне користи; Универзитет дигао кредит иако му уопште није у надлежности да се бави студентским стандардом!?) Високо образовање је спало на најниже гране од како су министри из СНСД-а и сада кад је "др" Малешевић. То министарство је препуно корупције и непотизма, нарочито се по томе истиче помоћница Пејићка, која свако рјешење просветне инспекције која утврди незаконитости на УИС поништи. Можеш се жалити до Бога, Радмила Пејић и Малешевић су јачи и од њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стен

21.12.2015 20:27

Ако зелите унистити дрзаву, прво јој унистите сколство.

Name

ПДД

21.12.2015 20:53

Ста се десава у Масинској сколи у Пд? Цему полиција?

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

21.12.2015 21:28

Треба вратити Здравка Маријановица у министарство он је са Мутабдзијом смијењивао директоре за ситнице у једном наврату по 20 ,свака му цаст.Свака риба смрди од главе.Постовао је просветне раднике,професоре.Дане и Коцицка постују само днс јер су их они и довели на мјеста која ни по цему заслузују.По цему је Коцицка неопходна министарству обицан проф Српског да води провету,срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Просвјета

22.12.2015 20:34

Образовање је осјетљив сектор и треба бити опрезан приликом запосљавања кадрова. Предлажем да се у Министарство просвјете запошљавају људи из свих општина РС-сразмјерно броју становника а не као до сад, све БЛучани и систем се урушио. Зашто нема у министраству људи из Источног дијела? Зар један Требињац, Гачанин, Фочак или Калиновчанин не би знали радити у министарству? Зар нису наши студенти најбољи на факултетима? Болна је чињеница кад у Херцеговину стигну из БЛ просвјетни инспектори, савјетници и бројни други канцеларијаши и уче нас како радимо. Мало нас науче памети, наплате дневнице и назад БЛ. Зар смо ми њихове овце за шипање?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вд

23.12.2015 17:53

Дане је осрамотио Градишку,оставка хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не днсу

24.12.2015 20:59

Доста је Марка Павића и његових кадрова,нормалан свијет их презире из зна душе.Зар неко интелигентан може за такав шљам гласати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

14.06.2017 20:12

Ко је донио "правилник о образовању" да дјеца не смију да носе контролне радове кући?Сликати се не смије по закону у реду.Засто се не смију фотокопирати радови или на крају године дати родитељима?Родитељи могу само на Тренутак видјети контролне и то је то.Ту су просвјетним радницима максимално одријешене руке а родитељима је дословно"пљунуто у лице" као да су какви криминалци.Не могу сви родитељи испаштати због изузетака.Нецемо ми у Европу још дугоооооооо.

ОДГОВОРИТЕ