Хамбург рекао "не" Играма 2024., Рим их хоће!

Грађани Хамбурга не желе Олимпијске игре у свом граду 2024. године, док у Риму сматрају да нема потребе да се спроведе референдум по питању кандидатуре главног града Италије.

Остали спортови 03.12.2015 | 13:00
Хамбург рекао "не" Играма 2024., Рим их хоће!

Челници кандидатуре Рима за домаћина Олимпијских игара 2024. године саопштили су да неће бити референдума око подношења кандидатуре.

"Грађани Рима су веома специфични. Италијани су врло страствени. Мислим да није потребан референдум", рекла је амбасадор кандидатуре Рима, бивша скакачица у даљ Фиона Меј.

Кандидатура Рима концентрисана је око спортског комплекса Форо Италико, где су се одржале Олимпијске игре 1960. године. На Олимпијском стадиону би се одржала атлетска такмичења и церемоније отварања и затварања Игара, док би се пливачка такмичења одржала у суседном комплексу за водене спортове.

"То већ постоји. Тиме ће бити избегнути велики трошкови. То је за нас природна ствар", рекла је Меј.

Становници Хамбурга су се јуче на референдуму изјаснили против кандидатуре за домаћина Олимпијских игара 2024. године. Против је било 51,6 одсто, а за кандидатуру 48,4 одсто гласача.

"Нисам изненађен. Једно што ме је изненадило је то што су за кандидата изабрали Хамбург а не Берлин", рекао је председник кандидатуре Рима Лука Кордеро ди Монтецемоло.

Рим је одустао од кандидатуре за Олимпијске игре 2020. године пошто је италијанска влада одбила да пружи финансијску подрђшку. Актуелна влада подржава кандидатуру за Игре 2024.

"Немамо никакву обавезу да организујемо референдум као онај у Немачкој", рекао је председник Олимпијског комитета Италије Ђовани Малаго. За домаћина Олимпијских игара 2024. године кандидовали су се и Париз, Лос Анђелес и Будимпешта.

Међународни олимпијски комитет ће изабрати домаћина у септембру 2017. године.

Коментари / 0

Оставите коментар