Закопавају угинуле животиње у јамама у кругу фабрике!

На фарми "Фармланд" у Новој Тополи код Градишке проблеми су поново кулминирали недавним штрајком радника. На овој фарми, коју је актуелна власт својевремено приказала као пројекат најбоље фарме млијека и говедарске фарме у региону, угинућа крава су свакодневна, јер нема хране за ове животиње. Наши извори тврде, угинуле краве закопавају се у рупе у кругу фарме.

Република Српска 01.12.2015 | 21:50
Закопавају угинуле животиње у јамама у кругу фабрике!

Мјештани Нове Тополе не желе пред камеру, али потврђују да се око Фармланда поготово кад је вруће шири непријатан мирис.

Из Фармланда нису одговорили на наше питање упућено електронском поштом.

Тврдње да се угинуле животиње закопавају у кругу фарме потврдили су из Министарства пољопривреде. Тврде, међутим, да нема никакве опасности по здравље људи и животиња.

Ситуација у Фармланду је хаотична и то траје још од уласка новог власника Драгана Васиљевића, тврди СДС-ов потпредсједник Одбора за пољопривреду у Народној скупштини Миладин Станић.

"Фарма пропада, а актуелна власт је користи и користила је фарму искључиво за прање новца", тврди Станић.

Извори из Министарства пољопривреде тврде да надлежне инспекције уопште не смију да уђу на Фармланд. Тако се на овој фарми не контролише ни квалитет млијека за које министарство плаћа подстицаје. Све млијеко са Фармланда води се као млијеко екстра класе.

Званичан одговор министарства такве тврдње оповргава. У одговору се тврди да се млијеко из Фармланда контролише редовно, два пута мјесечно.

Опозиција у Српској тврди да је ова фарма читаво вријеме била само параван за прање новца, а да је немјерљива штета по екологију у Лијевчу већ учињена када је нелегално експлоатисан шљунак за градњу аутопута са ове фарме.

(БН ТВ)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

пунпадзија

01.12.2015 20:54

Не смрде ту краве ту се цује Бајин нови парфем који се зове Опљацкани и Зестоки!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОПОЛА

01.12.2015 23:01

Е СТАНИЦУ ТИ САД ЦУО ЗА КРАДЈУ СЉУНКА ЗА АУТО ПУТ ПА ПОДЈИ У ЛАКТАСЕ И СКРЕНИ ЗА СРБАЦ ТЈ КАНАЛОМ ПА ДА ВИДИС МИЛОНЕ КУБИКА КОЈЕ КРАДЕ ИНТЕГРАЛ И НИСКОГРАДЊА ИЗ ВРБАСА И ОКОЛНИХ ЊИВА АЛИ КРАДЕ СА СТО КАМИОНА И НИКО НЕ ВИДИ ПА ДА СТЕ ВИ ПРАВА ОПОЗИЦИЈА УХВАТИЛИ БИ СЕ ЗА РУКЕ И ЛЕГЛИ ПО ЦЕСТИ НЕБИ ДОЗВОЛИЛИ ОВИМ СМРАДОВИМА ДА КРАДУ ПОЛА МИЛИОНА ДНЕВНО МА ВИ СТЕ ГОРИ ОД ЛОПОВА ЈЕР ИХ НЕ ЗАУСТАВЉАТЕ ПО ЦИЈЕНУ ЗИВОТА А КОНЦЕСИЈЕ НИГДЈЕ НАКНАДЕ НИГДЈЕ И ТУ ЈЕ ЈОС ДУПЛИ КРИМИНАЛ СА ВОДАМА СРПСКЕ КАО НАВОДНО ОНЕ ИМ ПЛАЦАЈУ ДА НАВОДНО ЦИСТЕ КОРИТО ВРБАСА Е СИПА Е ТУЗИЛАСТВО Е НАРОДЕ ОВО БЕЗ УСТАНКА НЕЦЕ МОЦИ

Name

марко самардзиц

02.12.2015 05:16

Рекао сам И понављао,ниста без устанка!!!

Name

Зови До

02.12.2015 06:20

Не краде се природно богатство само преко Интеграла.Пошаљите инспекторе у Невесиње да виде колико је ХП инжењеринг експлоатисо камена за радове на Горњим хоризонтима.Милиони кубика самљевени и уграђени наравно уз благслов начелника.

Name

Т

01.12.2015 22:00

Тамо смрди од оснивања фарме, супља прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јос

01.12.2015 23:52

Нам само фали и сида у предузеце

Name

контрапункт

01.12.2015 22:21

Морају их закопати дубље. Најнормалније је закопати угинулу животињу. То се увијек радило чак и на крашким теренима гдје је тешко ручно ископати дубоку јаму. Ако се осети смрад медвјед то све откопа и наједе се. Онда почне нападати живу стоку. Медвјед врло лукав и способан. Удје у тор у који мислиш да не може ући, узме овцу и однесе. И онда за 15 дана додје поново. Па за мјесец. Никад не знаш кад ће доћи. Ако га чекаш, њега нема. Ако си једну ноћ отишао спавати ето меде и нема још овце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

01.12.2015 23:42

У праву си. ЗАКОПАЈТЕ ТО МАЛО ДУБЉЕ па вам неце смрдјети!

Name

Лијевце

02.12.2015 00:28

Аууу ста це бити са насим бунарима сви цемо се разбољети ауу

Name

херцеговац

01.12.2015 23:00

Све пресликано на фарми Милорада Пикуле у Невесиње.Милиони опрани преко пар стотина крава које су књижене више пута а угинуће и осигурање су посебна прича. Пречешљајте мало Планинско добро у стечају траг иде до политичког врха власти у РС. увоз,угинуће, премије,продаја преко месаре Морине...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

01.12.2015 23:03

Ливањски сир од млијека из Нове Тополе. Тамо је све, али све, од почетка превара. Са тим да су неки добри профитирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

да

02.12.2015 04:37

Зато се уздајте у Милетово српство и све це се излијецити... ето вам и јануари, и преноси надлезности, и непријатељи, и руски кредити....

ОДГОВОРИТЕ