Супербрке у борби против мушких болести

Трећи пут у Бањалуци, неформална група грађана "Супербрке" обиљежиле су Бркати новембар-Мовембер.

Република Српска 01.12.2015 | 07:48
Супербрке у борби против мушких болести

Иако носи шаљиво име, овај пројекат за циљ има да упозори на разне врсте рака које нападају мушки пол, а посебно на опасност од рака тестиса и простате. Многе јавне личности из Бањалуке, али и сами грађани подржали су овај пројекат и у кафеу "Паусе" 1. новембра обријали бркове и браду које су имали до тада и почели да пуштају нове.

Према ријечима једног од "Супербрка" Зорана Шишића, познатијег као ДЈ Казо, свијест о мушким болестима у нашој земљи је слабо развијена и једна оваква истовремено и шаљива и едукативна акција само може помоћи.

Јуче је почео и завршни програм Мовембара излагањем фотографија свих мушкараца који су се подржали акцију и мјесец дана пуштали бркове.

Фотографије су на продају и сав приход од продаје иде у Бркин фонд, гдје се цјели мјесец скупљао новац за шестогодишњег Вука Мајкића из Приједора, који болује од Глутарне Ацидурије тип 1, и једини је обољели у Босни и Херцеговини.

Шишић каже да ће од прикупљеног новца помоћи и Немањи Млађеновићу, коме је дијагностикован неопласма малигни тестис.

Покрет "Мовембар" настао је 2007. године на Новом Зеланду како би се прикупио новац за фондацију за лијечење болести које нападају мушку популацију, посебно карцином простате. Ова сјајна идеја се брзо проширила и данас се обиљежава у цијелом свијету.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пауза

01.12.2015 07:38

Треба бркове носити... мушкарац без бркова је мекан мушкарац..

ОДГОВОРИТЕ