Фуриозна Шифринова три секунде испред ривалки у слалому!

Америчка скијашица Микаела Шифрин остварила је историјску победу у слалому, тријумфом на првој трци у тој дисциплини ове сезоне у америчком Аспену.

Остали спортови 29.11.2015 | 20:00
Фуриозна Шифринова три секунде испред ривалки у слалому!

Шифринова је до прве победе на домаћем терену, а 15. у каријери дошла укупним временом од 1:39.81 минута.

Оно што њену победу чини историјском је чињеница да ју је остварила са 3.07 секунде предности у односу на најближу ривалку – Словакињу Веронику Велез Зузулову.

На тај начин, Шифринова је надмашила претходну највећу разлику у слалому у Светском купу, од три минута, коју је у марту 1968. године поставила француска скијашица Флоренс Стурер.

„То је једна од оних ствари које се вероватно више никада неће поновити, али драго ми је што се то десило сада“, истакла је Шифринова.

Шифриновој и Велез Зузуловој на подијуму се придружила Швеђанка Фрида Хансдотер, која је била 3,26 секунде иза Американке.

Српска скијашица Невена Игњатовић била је 39. у првој вожњи, са скоро шест секунди заостатка у односу на Шифринову, и није успела да се пласира у другу рунду.

Шифринова је већ после прве вожње имала велику предност – од 1.38 секунде у односу на Велез Зузулову, док је Хансдотерова била мање од пола секунде даље. У наставку, америчка скијашица је само повећавала своју предност дуж стазе и на крају је остварила сјајан тријумф, само дан пошто је у велеслалому направила грешку пре самог циља.

Боља од осталих била је Чехиња Шарка Страхова, испред две француске скијашице Аделин Бод Мурније и Настасије Ненс и Канађанке Мари-Мишел Гањон. Првих десет комплетирале су Ирене Куртони из Италије, Швеђанка Марија Пиетиле-Холмнер и Канађанка Ерин Милзински.

Шифринова је после првог тријумфа сезоне преузела вођство у генералном пласману са 180 бодова, 20 више од Италијанке Федерике Брињоне, док Лара Гут из Швајцарске на трећем месту има 150.

Коментари / 0

Оставите коментар