Варди рекордер: Одушевљен сам!

Фудбалер Лестера Џејми Варди рекао је да је срећан због рекорда у Премијер лиги и да је нерешен резултат у утакмици против Манчестер Јунајтеда најправеднији.

Фудбал 29.11.2015 | 22:20
Варди рекордер: Одушевљен сам!

Лестер и Манчестер Јунајтед су вечерас одиграли нерешено 1:1, а Варди је постигао први гол на утакмици и постао рекордер Премијер лиге, пошто је у 11 узастопних утакмица постигао голове.

"Одушевљен сам што сам постигао гол, али разочаравајућ је начин на који смо примили погодак јер смо могли да освојимо сва три бода. Али, могло је да буде и другачије, па мислим да је реми праведан резултат. Освојили смо бод против веома добре екипе", рекао је Варди после утакмице, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

Он је навео да није размишљао о рекорду.

"Размишљао сам само о свакој наредној утакмици, а не о рекорду, пошто би то утицало на моје наступе, али и наступе екипе, а то је последње што сам желео. О томе могу да размишљам код куће, али кад закорачим на терен требало би да сам концентрисан само на фудбал. То сам и радио, а тако ћу и наставити. Радујем се наредној утакмици против Свонсија", истакао је 28-годишњи нападач.

Ниједан фудбалер у историји Лестера није постигао 14 голова у једној сезони у Премијер лиги, а Варди је то учинио у првих 14 кола и има још 24 утакмице да увећа тај рекорд.

Фудбалер Манчестер јунајтеда Бастијан Швајштајгер, који је изједначио на 1:1, рекао је да његова екипа мора још да напредује.

"Мој гол је дошао у право време, пре полувремена, али разочарани смо јер нисмо победили. Имали смо неколико шанси у другом делу утакмице, али није лако играти против Лестера ове сезоне. Морали смо да направимо више шанси, морамо да напредујемо", рекао је Швајнштајгер.

Лестер је прекинуо низ од четири победе и препустио је прво место Манчестер ситију. Обе екипе имају по 29 бодова, а Манчестер јунајтед на трећем месту има бод мање.

"Зашто бисмо били срећни бодом? Ми смо Манчестер Јунајтед. Када дођемо у Лестер морамо да победимо. Срећан сам што сам коначно постигао гол. Честитам Вардију на рекорду", додао је немачки репрезентативац.

Коментари / 0

Оставите коментар