Радује ли се Додик одлуци Уставног суда?

Састанак који Милорад Додик најављује поводом одлуке Уставног суда о неуставности датума на који се прославља Дан Републике Српске, смртоносна је политичка ступица у коју нико ко себе сматра опозицијом не
би требао улазити.

Република Српска 28.11.2015 | 20:46
Радује ли се Додик одлуци Уставног суда?

Бакир Изетбеговић, је иницијативом ко ју је на крају уважио Уставни суд, Додику направио немјерљиву услугу. Одиграо је на Додикову карту и он сада узвраћа игру. Опет игра "Главног Бају" који држи кључеве од "српског патриотизма". Сви они који одбију да прихвате његову игру и не одазову се састанку "свих политичких представника у Републици Српској" чија би тема била последња одлука Уставног суда БиХ, ће, нема сумње бити префарбани новим слојем издајничке боје којом их Додик и његови медији и онако слојевито фарбају.

Лидери опозиције по овом питању, међутим не би требали имати дилеме. Ако одлуче да шаљу "поруке јединства" са Додиковог канабеа то ће бити политичко самоубиство опозиције, послије којег ће он имати прави разлог да се захвали "политичком Сарајеву" које је још једном снажно задувало у његова једра.

Вјерујем да, бар већини, не треба више понављати да су и Бакирова борба за "укидање" Републике Српске и њених обиљежја и Додикова "одбрана" Српске и њених знамења, ништа друго до подилажење најнижим, националистичким поривима властитих етноса чији је једини циљ јачање сопствених позиција.

Испада да је и једном и другом важније шта им народ слави него чиме слави, у земљи са најнижим стандардом у Европи.

Опозиција би морала,ако ништа друго, ствари сагледати рационалним очима и ослободити се сваког играња на националистичку карту. У противном, ако себи дозволе да се са Додиком утркују у томе ко је "већи Србин" и ко ће жешће пљунути на Сарајево и институцију каква је Уставни суд БиХ, то ће значити да су пристали играти на Додиковом терену на коме немају никакве шансе.

Уосталом, ово није први пут, у периоду Додикове владавине, да Уставни суд укида симболе Републике Српске. На почетку његовог мандата 2006. године, неуставним су проглашени и укинути дотадашњи грб и химна, па би се могло поставити питање какав је то "Чувар Српске" који јој ни обиљежја није успио сачувати?

Без обзира што би му могли и овакво питање поставити, лидери Савеза за промјене ће изнова демонстрирати своју слабост, ако оду на састанак код Додика. Показаће, прије свега, недостатак политичке храбрости, неопходне да се донесе рационална одлука без подилажења икоме па и помућеној колективној свијести гласачког тијела.

Поставља се и питања о чему би то опозиција, могла разговарати са Додиком, којег су до јуче позивали да однесе оставку и за којег је речено да је наноси највећу штету Републици Српској? Хоће ли то значити да су и опозицији битнији празници, од стотина милиона марака проневјереног народног богатства?

То никоме не би смио бити приоритет, а поготово не политичара у најсиромашнијој земљи Европе. Било би смијешно да није тужно то што је овдашњим политичарима битније када ће се неки празник прослављати, него имају ли њихови гласачи шта јести.

Чињеница, је нажалост и да већина гладног народа тако размишља па исте те политичаре и бира. Зашто? Зато што је тај народ још увијек заслијепљен страховима једних од других које му ти исти политичари пласирају јер нису способни да му шта друго понуде. Зато они и не желе да се та народна (не)свијест икада освијести. Они јесу ендемска врста те колективне бесвијести.

Зар није апсурдно да у држави, коју по свим истраживањима, већина младих жели да замијени неком бољом, непрестано водимо битке око државних или ентитетских празника? Ако су ти празници заиста толико и битни, зар је могуће да не постоји могућност да се око њих договоримо.

Ако су спорни Девети јануар, Први март, Двадесет први и Двадесет пети новембар... ево ја предлажем да их све славимо или да не славимо ни један, јер руку на срце немамо много разлога за славље ма у ком дијелу БиХ живјели.

Није проблем у грађанима, него у политичким елитама. Грађани се понашају по обрасцу који им они сервирају. Народ нико није питао ни када су ти празници увођени. Незаполеним масама и онако ништа не значи да ли је неки дан нерадни, празник или је радни дан.

Међутим, на народу је да схвати и да не смије дозволити политичким елитама да потроше више и један секунд нашег времна на бесмислице. Поготово ако се тим бесмислицама ова сиротиња још дубље гура у биједу, али и међусобне подјеле, које овдје увијек имају плодно тло.

Дан када таквим политикама виде леђа сви грађани Босне и Херцеговине требају славити као празник.

Аутор: Миљан Ковач
Импулспортал

Коментари / 94

Оставите коментар
Name

Дејо.бл

28.11.2015 19:49

Миљане, хоцес реци да Бакир воли висе од Миле Републику Српску .?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митхо Травник

28.11.2015 20:02

Бакир и Миле не воле ни РС ни БиХ ни Србе ни Бошњаке. Они воле само своје фотеље и милионе које су отели од свог народа само овце то не виде.

Name

ре.Дејо

28.11.2015 20:11

А Миле је воли? Е мој Дејо.бл док је вас таквих Ронхил ће да краде и пљачка заједно са осталом црвеном бандом, ко коме може да забрани да нешто слави?

Name

Михаило Микић

28.11.2015 20:15

ДЕЈО по Миљану тако испада, а то је немогуће. Ради се о дезинформацију коју шире непријатељи Бога и СРБства а на које насједају наши новинари који несхваћају Да ДЕМОКРАТИЈА НИЈЕ АНАРХИЈА!

Name

днк

28.11.2015 21:21

Миљан хоће да каже да овим догадјајима око дана РС политичке поене је као прво добио Бакир(на свом терену) а истовремено поене је добио "ни крив ни дужан" и Додик!Додик једноставно има политичке среће као ниједан политичар на Балкану(од 1998-до данас).За разлику од неуког и наивног Црнадка , надам се да ће Босић,Чавић и Бореновић прозрети ову игру и одиграти са своје стране што је могуће мудрије!

Name

Латентнидомољуби

30.11.2015 00:51

Хахаха, јесу закопликовали. Хиљаду сумњи, неправди И лази. Таслаце нас све у сеснаест, Али само обицан народ це се сута пробудити са муцнином у зелудцу И боловима медзу гузовима. Хахахаха

Name

ЛОВА ДО КРОВА

30.11.2015 16:11

МИЛЕ ВОЛИ ДИСКО

Name

неко из масе

28.11.2015 19:54

Свака цаст... Видјети цемо сутра ко су овце и ста це цобан са њима радит...

ОДГОВОРИТЕ
Name

све

28.11.2015 22:09

На све је ово баја рацунао па зар нема он своје људе који су у уставном суду не будите наивни... рука руку мије...само помислите колико "легалних" плата убиру те силне странацке војске...милијарде насих пара све од рата па на овамо...њима је једина брига гдје нову некретнину купити и сакрити од јавности...а ти своме дијету ни киндер јаје немозес купит...скупо је!!!!!!

Name

Пикси

28.11.2015 22:09

Наша политичка елита није довољно паметна да смисли нешто паметно. Они су безобзирни и бездушни, и тим методама владају. Интелигентан, образован и моралан човјек апсолутно ништа не може тренутно урадити.

Name

реално

29.11.2015 05:46

Кад сконтас,па ти сви сто прогласисе Српску 9 јануара су прессли код Додика,сем Радована Карадјица.Па ја бих да прогласимо нови дан РС,а то бих био ДАН ХАПСЕЊА,оних сто опљацкасе и унистисе РС.

Name

Лакташи

28.11.2015 19:57

Тако је. Миле је све продао што се продати може па и грб и химну и празник продаће и име Републике Српске. Бакир му добру услугу чини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

28.11.2015 21:32

Ако је Миле продао химну, грб и заставу РС зашто је тада народ ћутао заједно са "покитичарима". Изађите на улице и немојте да се ратилазите док РС небуде повратила све своје принадлежности које јој припадају по дејтонском Споразуму од новца,лични и путни исправа до војске коју сте продали својим непријатељима. Немојте само попут баба више да кукате. Досадило сте својом кукњавом и нерадо цијелом свијету!

Name

БАЈА ТЕРМИНАТОР

29.11.2015 13:18

БАКИР НЕ ЦИНИ УСЛУГУ БАЈИ ОД РС.ОН ЗЕЛИ ДА БАЈА ОПСТАНЕ ЈЕР ТО ЈЕ ВЕЛИКА МОГУЦНОСТ СЛАБЉЕЊА РС.ОЦИТО ЈЕ ДА РС ТОНЕ СТО ПОЛИТИЦКИ И НЕНОРМАЛНО БРЗО ЕКОНОМСКИ,БАЈА ЈЕ УБАЦЕН ДА УНИСТИ РС.И САМО ЈЕ ТО ИСТИНА,САМО НАПРЕД БАЈА

Name

xxxц yyyy

28.11.2015 19:58

Добар цланак само да мало олабавите И опустите од Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

29.11.2015 08:11

Добро де, није он сам. Има ту Тегелтија, Шпирић, Новић, Каја, Слобо Станкович, Мића Калдера, Будо Станковић, Шкрбић, Кљајчин, Станетић, Топић, итд.

Name

Фик

28.11.2015 20:02

Мислим да се радује и Бакир му помаже, али ако Додик лидер прави и за Србе нек покаже нек не предаје Бакиру Босну нек се бори, Јел суд је направио грешку покушао мјењат Дејтон Јел је празник унесен у Дејтону . А Одговара ово Бакиру и Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

28.11.2015 20:03

Веома добра анализа.честитке друзе Ковач

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина зива

28.11.2015 20:03

Браво мајсторе 100% исправно !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батман

28.11.2015 20:05

Опозиција мора да показе да је у овом тренутку најбитнија РС али и Додику да казе у лице да се не нада неком помирењу. Истина је да ова одлука иде на Милину воденицу али и прилика да опозиција доказе све своје вриједности а има их сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Миљана

28.11.2015 20:07

Миљану је , у овом тексту, свака ријец на мјесту !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

28.11.2015 20:07

Браво митхо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

28.11.2015 20:09

Ста пљујете цовјека, или сте црвени кмери или сте ограницени ако не видите како водја секте игру доводи на свој терен.Наравно да треба да се прузи отпор али ово је бају као кец на десет досло, од коме он опет постаје играц који стити и брани Српску, а како КОвац помену, изгубили смо грб и химну, гдје је тада цувар Српске био, а ни застава нам се не зове српска тробојка, него панславенска бла бла. Одлуку Устаског суда треба игнорисати и јос јаце славити него до сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

28.11.2015 20:16

Браво Митре свака ти је на мјесту, обиљежити је од МЗ до свих мјеста гдје има и један Србин.

Name

рс

28.11.2015 20:11

Бакир судзука,Милокрад и Цовиц-НДХ искљуциво воле своје фотеље и ниста друго.Боли њих и за Србе,муслимане,хрвате,Амере,Турке итд....њима то све слузи као средство за зарадјивање пара. Да би они били сто богатији њима треба да буду на власти а посто гладном народу нису у стању ниста да понуде ту је увејек добродосао национализам. Тако да на питање да ли Милокрад,Бакир судзука и Цовиц-НДХ сарадјују одговор је да,они сарадјују и ту нема дилеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брезо1

28.11.2015 20:12

Људи, јел' чујете ви себе шта причате? Погледајте око себе, погледајте оцеве, мајке, дјецу..Јел' њима иста боље или горе од силних прица, ста је насе ста је њихово, они нас мрзе, они це нам све одузети. Упоредите свој зивот прије рата, са овим презивљавањем послије. Наравно, зна се ко је униставао за вријеме рата и ста је све унистено. Али тад је било битно сацувати главу на рамену и ниста висе. Погледајте ко је радио и ста је радио од рата наовамо. Јесу ли нам они или наси узели фирме и све сто је вриједило о претворили у своје, је ли нас интерес неки датум који це се славити (иако и на тај дан питање је како цемо га ми обицни градјани провести и хоцемо ли имати циме га обиљезити) или нам је национални и наднационални интерес да знамо ко нас је опљацкао. Благо насим лидерима са нама тупавим оваквима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

28.11.2015 20:12

Замолио бих чланове опозиције да сутра на састанку упитају Додика шта је са платама у просвјети и здравству које су требале лећи ове седмице. Народ је гладан. Успут, нека га приупитају шта би са Банком Српске, као и са Бобар банком...? Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАНКА ДРПСКЕ

28.11.2015 20:36

Нека му пренесу поздраве од 235 радника супер стабилне ДРЗАВНЕ Банке СРПСКЕ, а вјерујем и да колеге из Бобара обозавају насег великог водју.

Name

С...

28.11.2015 20:13

Потписујем текст од поцетка до краја и апелујем на народ да игнорисе све политицаре који доприносе дизању тензија , поцевси од Бакира па до Додика јер им је то једини нацин да владају насим судбинама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

28.11.2015 20:20

Миљане, прилично си управу. И сам сам већ упозорио да Савез за промјене не смије отићи код Додика на састанак. Савез за промјене не смије више имати никакве политике контакте са Додиковим режимом. Ако их имају, они само тиме режиму дижу реп. Савез за промјене је уствари добио идеалан шлагворт за нове изборе, и на нивоу Републике Српске и на нивоу Босне и Херцеговине. Дакле, након овог будалесања Бакира Изетбеговића, Савез за промјене мора иступити из свих органа на нивоу Босне и Херцеговине. Тиме ће сатрати Додикове подвале да је издајнички политички савез. Након којекаквих политичких препуцавања, односно политичког клинча, једини излаз ће бити нови избори на свим нивоима. То би на крају требао бити крај Бакира Изетбеговића у Федерацији и Милорада Додика у Републици Српској. Очекивати је да у РС на свим нивоима побиједи Савез за промјене а у Федерацији Демократски фронт. Овог пута Савез за промјене треба да води рачуна о томе да Додик опет не покраде изборе. То што су стране судије изгласале овакву пресуду само је доказ да су хтјели да заталасају а Савез за промјене може све то да окрене у своју корист. Директор СИПЕ остаје и иста наставља да ради истраге о невидјеном организованом криминалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сина

28.11.2015 21:47

Први пут да се са неким слазем на овим форумима детаљно и сустина,мада сзп је направио доста гресака које не разумијем и не правдам ако су озбиљна политицка опција,вјеровати бакиру је глупост он је милин одувијек,браца по капиталу дал' је сверц ил' је тата оставио небитно ,проблем сзп 'ниста конкретно' кила злата,а цо'ек не зна кол'ко он и пратиоци имају ма дај уозбиљите се немам за кога да гласам побогу људи!

Name

Полижите што сте пљували...

28.11.2015 20:23

Нека иду на састанак са господином Додиком и нека аналурију сву своју "причу" о Додиковим "прљавштинама", па нека заједно подјеле "прљаштвину", не би били први, кад је могао Радончић "полизати своју пљувачку којом је пљувао Изетбеговића" зашто не би и ови из Савеза за промјене "полизали што су пљували".

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

28.11.2015 20:23

Народе Српски и Босњацки док се ми овде препиремо тај милорад и бакир узимају нам све сто могу платицемо намете због ваздуха који дисемо зар ником није јасно да смо ми њихове овце за сисање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

28.11.2015 20:27

Ста реци на овај текст него каква је будала писац. Уздам се у бога да нема јос МНОГО оваквих будала који су спремни продати вјеру за мало бољу вецеру.Не могу да вјерујем да има неко од Срба у РС да вјерује да би нестанком Српске некоме овдје било боље ,поготово сто је у тој Босни увијек било лоше и никад неће бити много боље. Не могу да вјерујем да у Српској има неко нормалан да тако лако пљуне на зртве које су дале своје зивоте да би ми бар могли мирно спавати ако ништа друго. Не мозе ми бити јасно какав смо ми то олош од нације и све нам је боље сто је тудје . Све нације надју разлог да се око нецега слозе а нас само мозе слозити и ујединити кад нам се ногом стане за врат а тад је већ касно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос-праунук свог прадједа Солунца

28.11.2015 20:42

Аутор није против 9.јануара нити против Републике Српске,аутор зели реци да Додик политицки узива у овоме.За вријеме свог мандата изгубио је српски грб,прелијепу српску химну Бозе правде а за вријеме првог мандата сто многи заборављају предао је Брцко и пресјекао Републику Српску на два дијела...ста је јос тај цовјек предао моземо набрајати до сутра...увео БХ таблице,укинуо платни промет са Србијом,истјерао предсједника Попласена из Палате Предсједника Републике,потписао Прудски споразум (среца па га Силајдзиц одбио) итд...Данас има само један циљ растурити Савез за промјене и уци у власт у Сарајеву како би се спасао од силних криминалних истрага које су му за петама.Додик не брани Српску,Додик брани свој опљацкани новац и за то је спреман на све па цак и коцкање са Српском ако треба и до уводјења ратног стања. И све тако док овцице трце за њим и мисле да је управо он "цувар Српске"!?

Name

Реплика Милошу солунцу

28.11.2015 21:26

Мој Милоше. Аутор текста је итекако против Републике Српске а поготово против Додика. Није Додик поднио пријаву Уставном Суду него онај ко га је потплатио да овако пише. Скреће са главног проблема на Додика. Знамо ми сви ко је Додик али ово је изнад свега. Ово је напад на РС а видим цак има и оних који неслогу наших првака подржавају. Срам вас истих било. По несоји једни

Name

рс

28.11.2015 20:29

Излазак БХ из СФРЈ је био неуставан али данас Бакир Судзука уводи нови празник на своју руку па казе да муслимани славе ЗАВНОБИХ као дан БиХ,али на његову залост ЗАВНОБИХ је био у светом мјесту Мркоњиц Граду у РС,а не како би он и муслимани зељели реци у Варцар Вакуфу. Гули Бакире судзуке јер немас ти сколу а ни памет за несто друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полижите што сте пљували...

28.11.2015 20:30

Само да знају као што Радончић неће добити више гласова зато што је преварио "пљувао по Изетбеговићу" а онда га "полизао", нећете ни ви из Савеза за промјене добити гласове , кад сте толико политички наивни "да се упецате ко сомови" на јевтин "политички трик" господина Додика, када и сами знате шта вам је све тај човјек подметао, колико вас оцрњује а ви сте му недорасли политички и не нека вас прави политичким наивцима и незанлицама, јер и не знате, политички сте неспособни и нека вас "навлачи".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полижите што сте пљували...

28.11.2015 20:31

Уосталом, ово није први пут, у периоду Додикове владавине, да Уставни суд укида симболе Републике Српске. На почетку његовог мандата 2006. године, неуставним су проглашени и укинути дотадашњи грб и химна, па би се могло поставити питање какав је то "Чувар Српске" који јој ни обиљежја није успио сачувати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

28.11.2015 20:32

Несто ми гадно смрди овде.Изгубили смо химну која траје висе него сама дрзава БиХ.Нико се није бунио.Изгубили смо грб Немањица коју хе носила и српска војска и полиција у стварању Републике Српске натопљене крвљу најбољих српских синова и витезова нико се није бунио сад носимо амблем.Засто засто нико није улозио вето и заститу виталног националног интереса.Засто се нетрази одлука о уставности о том да људи припадници вехабиских покрета и заједница раде у дрзавним институцијама.Они су терористи ако се зна да је радикални ислам =Тероризму!Никола Спириц је имао прилику да то безброј пута уради али није а треба га питати засто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре сноуден

28.11.2015 22:30

Брате мој могу упитни судови да суде и упитни политицари да потврдјују било какву одлуку,моја химна је Бозе Правде,мој грб је Грб Немањица,то је тако било и бице заувијек,нико то не мозе да ми одузме,не улазим у избор било ког народа који овде зиви,само ако то будемо постовали моземо не у еу него даље,овако не иде,не идеее....

Name

ре Око соколово

28.11.2015 20:32

Зашто се сада на овај текст не огласи Савез за Промјене свом народу који је гласао за њега да чујемо њихов став.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полижите што сте пљували...

28.11.2015 20:40

Него немој да сутра заборавите да кажете да су вас посвађали муслимани а не уништена економија, корупција и криминал, већ само муслимани, а сва прича о криминалу, корупцији и уништеној економији, то је само сплетка муслимана против Републике Српске, јер нема ни криминала ни корупције ни уништене економије, све су то муслимани измислили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цитам

28.11.2015 20:52

Цитам поједине коментаре у којима се потенцира нопходност српског јединства у циљу оцувања РС. И морам се слозити да су у потпуности у праву. Господо драга, зар је 9. Јануар једино сто цини Републику Српску? Али када се цовјек мало осврне око себе мозда су и у праву. Република Српска данас је економски, морално и демографски потпуно руинирана, која изгледа слузи само да би била бјесомуцно опљацкана од оних који би највисе требали да стите њене интересе. Да је РС економски сназна као сто то власт упосно тврди, она би могла да утице на одлуке које се ње тицу. Све ово сто данас имамо јесте посљедица катастрофалног понасања власти у РС у претходном периоду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полижите што сте пљували...

28.11.2015 20:59

Године 2006, господин Додик је без проблема прихватио много горе одлуке Уставног суда БиХ (химна и застава) а ова одлука од 9.јануару се може и на мудрији начин, јер нико не може да забрани православну славу, увијек се можеш позвати да славиш славу.Уколико се сада повучете из власти на нивоу БиХ Додиковци ће ускочити, а ви и "насамарени" са губитком политичког кредибилитета као политички наивци који су говорили да је највећи непријатељ Српској криминал, корупција и уништена привреда а сада имате СИПА-у и ни једно хапшење за криминал, корупцију и привредни криминал нисте извршили, неспособњаковићи.Заслужујете да вас господин Додик политички "насуче" ко сомове на обали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р.Ранковиц

28.11.2015 21:01

Свака цаст за овај написани текст.Гсп.Миљан написали сте од ријеци до ријеци све оно сто и сам мислим.Знаци има јос наде за нас народ кад има и оних који размисљају својом главом а многи само виде и цују оно сто им Додик сервира а уствари он само гледа себе и свој инетерес. Није сила Богу мила,мозе он како хоце али неце моци докле хоце.Ваљда се и нас народ пробуди из дубоког сна и једном угледа свијетлост и боље сутра ако не за нас који смо колико толико неки зивот прозивили барем нека нам дјеца боље зиве зивот досљедан цовјека.Колики морас бити нецовјек и подрзавати Додика који је за ту исту Републике Српску рекао да је Републике сумска а данас се ко фол куне у њу и он је стити од некога а уствари он је и највеци непријатељ насе Републике Српске.КАКО мозе неко волити Српску ко је лазни Србин и ко сутра да му се указе прилика постаце и вехабија само ако це он ту просперират и имат од тога користи.Цовјек без морала и карактера кому ниста није свето!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Могуце

28.11.2015 21:38

Немогу дасе слозим за оптузбе против Додика"да краде тацно је,али толико колико се оптузује сигурно не,који политицар не краде? Засто се не укљуце психолози који би утврдили право размисљање Додика а не овако свако лупета како му падне напамет и како коме стима.

Name

Р.Ранковиц

29.11.2015 01:36

@ре Могуце мене не занима нити Цовиц нити Бакир јер они не престављају мене и мој народ мене само занима Додик јер он представља Србе.Нека њих оптузују Хрвати и Босњаци НЕ ЗАНИМА МЕ.Нисам рекао да су несто бољи мозда цак и гори али ме једна цињеница боли сто тај исти Додик је највеца пријетња и највеци душман свом народу.Па ако воли РС и Србе због цега се онда барем колико толико не побрине да нам народ боље зиви.Је ли то успјех да сваки дан све висе и висе нас има гладних и све их висе рових по контерима а буса се у прса да се он бори за нас а да мозе узео би нам и онај залогај из уста.

Name

опзиција

28.11.2015 21:21

Људи сватите ово је цисти договор бакира и додика,а вероватно им је помогао јаран цовиц.Да би се имали тобозе сада о цему препуцавати и уцврстити лицне позиције.А уз то иувести додика удрзавну власт,ако би СЗП ПОСЛУСАО ДОДИКА да напусти институције на нивоу БИХ.Права наместаљка за улазак СНДА на ниво дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

9.Јануар

28.11.2015 21:38

Под хитно грб и заставу вратити у устав РС

Name

Градјанин

28.11.2015 21:42

Посљедњи покушај лидера организованог криминала да се зауставе истраге. Медјутим истраге није могуће зауставити. Дан кад они буду похапшени, прогласићемо за нови Дан Републике Српске, а дан кад буду осудјени на вишеструке доживотне робије, прогласићемо за Дан републике на државном нивоу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуца зора..

29.11.2015 08:30

Приједлог на мјесту, народу РС-а ће сванути кад се та банда корумпирана, ти непотисти, хоботничари, пљачкаши, та гладеж и грабеж.., похапси, повеже, букагије баци, а опљачкано и незаконито стечено одузме и врати. То би био прави Дан РС. Биће дана...

Name

ја

28.11.2015 21:46

Доле Миле, доле Бакир, доле Цовиц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биц

28.11.2015 21:55

Свака му је на мјесту. Ја ово ваздан говорим - битно је чИМЕ славимо, а не шта славимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

28.11.2015 22:16

Мозете схватити како хоцете али они који су јос увијек слијепи код оцију спознаце кад тад да је Додик веце зло за Србе у Републици Српској од Бакира. Бакир је пас који лаје и понекад уједе, заболи мало, ставис завој и добијес вакцину против бјеснила, све заједно 10 марки капак. Миле је са својима на разне нацине украо, проневјерио, унистио спалио, брат брату милијарду марака. Са тим парама смо могли независност купити одавно да је неког то интересовало. Када це људи схватити да је Додику БиХ одлицан оквир гдје по потреби мозе да се сакрива иза овог или оног када му то одговара. Најбољи примјер гдје му БиХ не смета је Агенција за осигурање депозита БиХ, срукао Бобара, 70% депозита платила ФБиХ, срукао Банку Српске опет це бити исто. Ево у духу патриотизма предлазем да се укине та агенција и да сваки ентитет има своју Агенцију која се брине о банкама на својој територији. Дај да мало надлезности вратимо у РС. П.С.када смо вец код ове прице ипак се бојим да це неке надлезности Српска поново изгубити тј. да це Агенција за банкарство РС бити укинута јер не слузи ницему и дозволила је да двије банке пукну у годину дана и да хиљаде људи и фирми буду остецени. Иако сам патриота, овај пренос надлезности ми неце теско пасти јер сам и сам остецен овом прицом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

*

28.11.2015 23:32

Додик је нанио више штете Србима у Републици Српској него и Алија Изетбеговић и Фрањо Тудјман заједно односно рат од 1992 до 1995. Оволико негативне селекције није никад било. Оволико организованог криминала исто тако. Уништен је морал. Након тога нема више ничега. Немам више никакве наде да се овај простор може опоравити, неће ни за 50 година. Милорад Додик је све поставио толико наопако да се то више не може шале исправити. Јер је народ почео наопако да размишља, као да је дрогиран. Стока која му и након свега и даље вјерује, далеко је већи проблем од Бакира или било којег политичара из Федерације или Америке или било кога. Памет је најскупља, зато је и Милорад Додик најскукпља срамота Срба из Републике Српске од како је гавран поцрнио. Свако се може зезнути, погријешити, али упорно бити будалетина и након свих ових година владавине Милорада Додика, могу само ове будале овдје.

Name

Рајко1

28.11.2015 22:35

Свака част на овом тексту Миљане, али шта даље. Апсолутно сматрам да би најбољи одговор био да се двојица судија у Уставном суду БиХ повуку, јер је сулуду да се повуку сви функционери из заједничких органа. У овом случају Уставни суд је извор зле крви. Као што су у вријеме рата долазили муџахедини у БиХ да се боре на страни муслимана и одсјецају главе заробљеним српским цивилима и борцима тако данас у Уставном суду сједе тројица ИСИЛОВАЦА из Молдавије, Македоније и Белгије који добијају ггромне суме новца из тајних ИСИЛОВИХ сефова за ЕГЗИКУЦИЈЕ КОЈЕ СУДСКИМ ПАРАГРАФИМА ПРЕСУЂУЈУ СРБИМА И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ. ПА,ЉУДИ БОШЊАЦИ СТАЛНО ГОВОРЕ О СУВЕРЕНОЈ БиХ, а у тој наводно СЗВЕРЕНОЈ ДРЖАВИ ПЛАЋЕНИ СТРАНЦИ, КАО МУЏАХЕДИНИ, ЗАЈЕДНО СА БОШЊАЧКИМ СУДИЈАМА ПРЕГЛАСАВАЈУ СРБЕ И ХРВАТЕ У УСТАВНОМ СУДУ. НАЖАЛОСТ, НЕМА ШТАМПАНИХ МЕДИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ДА СЕ НА ОВАКАВ НАЧИН БАВЕ ОВОМ НАЈВЕЋИМ ПРОБЛЕМОМ КОЈИ НАС СВЕ ДРЖИ КАО ЗАРОБЉЕНИКЕ У СРЕДЊЕМ ВИЈЕКУ. ПОНАВЉАМ ПРВИ И ПРАВИ ПАТРИОТСКИ ПОТЕЗ СУДИЈЕ СИМОВИЋА И КНЕЖЕВИЋА ЈЕСТЕ ДА НАПУСТЕ САРАЈЕВО И ДА СЕ СВЕ ОДЛУКЕ ОВОГ СУДА ПРОГЛАСЕ НЕУСТАВНИМ. НАРАВНО, ДВОЈИЦИ СУДИЈА ТРЕБА ОБЕЗБЕДИТИ ИСТА ПРИМАЊА ИН МАТЕРИЈАЛНЕ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ КОЈЕ СУ ИМАЛИ У САРАЈЕВУ И ДА БЕЗ ИКАКВОГ РИЗИКА ОЧЕКУЈУ ДАЉИ РАСПЛЕТ ДОГАЂАЈА У УСТАВНОМ СУДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нтпфц

28.11.2015 23:16

Одавно нисам процитао несто са цим се висе слазем. Кљуцна је ствар у томе да ли це опозиија играти на дугороцну побједу или насјести на подвалу!? Колега ми реце да не сумња да је баја дао новац једном страном судији за доносење овакве одлуке!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибизла

28.11.2015 23:38

Збиља ми није јасно како Савез за промјене може ићи код Додика а исти их прогласио издајницима, називао их свакаквим погрдним именима, и уз све то, пола их тужио за клевету, Босић је управо на суду с њим. Па имате ли ви икаквог самопоштовања, господо из Савеза за промјене ако већ мозга немате? Немате. Па нећете никад ни добити изборе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залосно

29.11.2015 00:29

Слазем се текстом од првог до задњег слова БРАВО.Ако Опозиција буде пристала да разговара Додиком губе многе гласове,лијепо сте кренули да водите власт и сад хоцете све да упропастите,ако је Суд донијо такав став па дај сједите разговарајте а не одмах они укидају РС није тацно разговарајте о свим празницима и надјите заједницку јер пазљиво сам слусао Изатбеговица он је сам рекао дан долази на прославу само датум замјенити а ви одмах поцели као и Додик на прву немогу да вјерујем толико година у политици кад вас гледамо са стране исто радите као и предходна власт зато памет у главу и не насједајте на Додикове приједлоге него разговарајте са Сарајевом и видјецете да цете наци излаз за све празнике јер ако овако наставите да игнорисете власт остацемо без онога сто смо муком стекли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД

29.11.2015 02:42

ПИШЕМ ВЕЛИКИМ СЛОВИМА А КАД СЕ НА ИНТЕРНЕТУ ПИШЕ ВЕЛИКИМ СЛОВИМА ,ТО ЗНАЧИ НЕКА ВРСТА ПРИЈЕТЊЕ, АЛИ ОВАЈ ПУТ ЈЕ ТО МОЛБА ,НЕ ИДИТЕ ДОДИКУ НА НОГЕ КО БОГА ВАС МОЛИМ,АКО ОДЕТЕ НЕЋЕ ВАМ ОПРОСТИТИ НИ БОГ НИ НАРОД,ОНДА СТЕ ГОРИ ОД ДОДИКА А ДОДИК И ПАВИЋ СУ НАПРАВИЛИ ГЕНОЦИД НАД СВОЈИМ НАРОДОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

29.11.2015 05:15

Све је намјестено да Додик поврати моц а он је најбоље орузје у рукама Бакира ако опозиција насједе на ово онда стварно не треба да постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

29.11.2015 05:18

Опозиција би требала да се састане али само да казе Додику ста је све проневјерио политицки и свакако а сад ста оце сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

29.11.2015 06:35

Савез насјео на хеп трик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ветеран

29.11.2015 06:39

Ма славиће ко ста хоће, то нико ником не брани, а ове форе сто се народ пали на њих то само показује какву власт имамо. Ето Савеза за промјене подвили реп и одосе на састанак, хехе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

панцхо

29.11.2015 06:49

Заборављате почетак деведесет година када су Срби муслимани и Хрвати заболи нож у леђа нама православнима Србима, а тако је уназад сто година, овај текст Ковача има смисла у некој држави где живи један народ различитих политичких орјентација, али у БиХ, ми Срби треба да гледамо само наше интересе и треба сви да се сложе и да дођу на сасатанак и да сви изнесу своје мишљење и конзенсусом заусму став у вези одлуке ''Уставнпг суда'',а Изетбеговић је об...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Босански Нови РС - а. Б & Х -а.

29.11.2015 07:14

Милораде народ је препознао твоје и Бакирове намјере . Доле секташка политика Милорада Додика и Бакира изетбеговића . Народу нису празници од великог значаја . . . Хоћемо посла и радити . Опозицији савјетујем да са владајућим немају шта причати . Тешко ћеш пресједниче заташкати своје мутне радње и довођење народа у биједу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

праведно

29.11.2015 07:38

Врло добра анализа. Бојим се да је све ово раније испланирано како би се ВУК понио у ОВЦИЈУ КОЗУ увукао. Заститник српства, миротворац, лидер, патриота.... ниста од тога него пљацкас народа, ратни профитер и онај који само своју корист у свему налази. Упоредите примања ове господе са имовином коју су "легално стекли" и погледајте како се васе богатство " увецавало". Брзо це Вам бити јасно сто се ова господа све ове године борила. Брига њих и за Србе и за РС и за Босњаке и за БиХ. Битно је стање на конту ове Господе. Отворимо оци конацно. Од мрака се мозе и потпуно ослијепити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плава вода

29.11.2015 07:54

Када се како синоц реце Бореновиц не постује 89 одлука Уставног суда БиХ мозе и 9о.Основни проблем вец дуги низ година представља састав овог суда у којем странци са босњацким судијама прегласавају насе судије.Када се ради о прегласавању,онда ту нема права,то је политика.Рјесење је у хитној сједници НСРС на којој донијети одлуку да се не постује ни једна одлука овог суда,која је донесена прегласавањем насих судија и отказ судијама странцима.Такодје мислим да опозиција не треба да иде код Додика,него да се сви проблеми рјесавају у НС РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

29.11.2015 09:15

Мозда је крајње време да се господин Додик повуце,поднесе оставку јер ако се овако настави последице це бити несагледиве.Они који раде против РС успевају само због неслоге у РС.Нека оде, власт нека преузме (за мене недовољно транспарентна опозиција) па цемо видети,искрено се надам да це умети несто позитивно да уцине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доми

29.11.2015 09:21

Ова багра их назива такозвани Савез за промјене, а они њима иду под ноге. Е јадни ви кад сте код оцију цорави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кефало

29.11.2015 09:40

Какав глуп текст. Глупости које се пишу о својој Држави о Републици Српској могу само да форсирају они који су ту гдје јесу због коалиције са злом,са ђаволом,са паклом,са исламом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац РС

29.11.2015 09:48

Свака цаст на коментару мислим да је Додик поново изигро опозицију и да јој је задао последњи ударац са овим су дефинитивно заврсили као опозиција назалост нису храбри да било ста ураде за овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

29.11.2015 09:54

Свака цаст одавно не процита овако несто постеније без политцке обојености.

ОДГОВОРИТЕ
Name

микимик

29.11.2015 09:55

Лијепо је видјети савјете од комсија Босњака који иду ка томе да се савез за промјене уједини са Бакиром против Додика,али неце то на крају бити против Додика вец против РС,али док ми то јадни Срби сконтамо бице касно,када висе не буде Републике Српске неце бити вазно ко је издао и ко је то омогуцио,зато Срби памет у главу,камо пусте среце да Босњаци имају намјеру да нам свима буде лијепо,они то лицемјерно раде а њихово тајно орузје у овом тренутку јесте СЗП,нигдје изјаве Огњена Тадица,Драгана Мектица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овце

29.11.2015 11:25

Док је оваца биће и Додика. Када ћете људи схваттити да Додик није никакав чувар Српске, већ само чувар властите г...це. Даће он и Републику Српску и све српско за добре паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

29.11.2015 11:44

Пустите ме људи није ми ни до чега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мачак

29.11.2015 13:14

Окачиш мачку о реп политичара који купи јефтине поене на једној одлуци Уставног суда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

29.11.2015 13:34

Колико су нас задузили и сама це се укинути

ОДГОВОРИТЕ
Name

владо бд

29.11.2015 13:39

Треба стати у крај овим политицарима оба ентитата. БиХ је дрзава два ентитета и то мора да се постује, све остало води у провалију ста треба босњацким политицарима па да им смета Св. Стефан. РС не смије одустати од тога дана бас због Св. Стефана а ми хрисцани православци а и католици постујемо тога свеца а у ФБиХ све би се могло оспорити и јос застава, питам Бакира ста она преставља Бакире, одговори ми и не зовемо на прославу Бакира и његове Босњаке тога дана кад је слава муслимани не присуствују томе цину секуларном могу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзо

30.11.2015 17:29

Не смета ником православни празник. Треба само у инстутуцијама забранити вјерске славе и то је то али нас Додо то погресно тумаци!?

Name

Гост_3088

29.11.2015 14:09

Цини ми се да су кадрови Крстан Симиц ,Новковиц ,Барасин,Тегелтија сви из српца и сви из СНСДа а ниста нису уцинили да се неке ствари рјесе у правосудју и нико нам у РС није крив због тог проблем је у српским кадровима увјек био који раде у институцијама БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачку на пљачку

29.11.2015 15:33

Не уништава Српску Сарајево и Бакир, него Додик и његова пљачкашка банда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рачун

29.11.2015 19:24

На чијем платном списку је овај Ковач? То треба испитати под хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

29.11.2015 22:26

Ај Миљане ако немас ста паметније писати немој ни ове глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селам

29.11.2015 22:48

Зивио Бакир српски ујединитељ

ОДГОВОРИТЕ
Name

гост ртвбн

30.11.2015 02:41

Ја би људи да ми славиом 1-МАЈ за све дрзавне празнике а а вјерске зна се брате свако свој а ја цу своме комсињи цеститати његов-њезин празник и наставимо даље јели мозе ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тенисер

30.11.2015 07:29

А јест му Бакир сервирао лопту, ово одавно нисам видио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха ха

30.11.2015 07:52

Текст суштински и изванредан.Док се владајући скотови не побију, имовина одузме, похапсе породице...хљеба нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро

30.11.2015 09:35

Ма дај мало попустите то око Додика....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ДЕЈО

30.11.2015 09:38

П О Д Ј Е Д Н А К О!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богоје

30.11.2015 13:43

Вратите грб и химну за коју су најбољи Срби гинули а ви комуњаре и побегуље само мењате као сто сте и веру мењали за вецеру.Треба да питате радује ли се народ а не Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обама

30.11.2015 16:10

"С обзиром на то да је Уставни суд БиХ саставни дио Анекса 4 Дејтонског мировног споразума, пресуде овога суда се морају поштовати", став је Амбасаде САД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозициј

30.11.2015 19:19

Слазем се са вам од првог до задњег слова надјите моје коментаре које сам остављао на ове све текстове до сада у потпуности исти као да сам ја написо тај текст горе,знаци опозиција је требала да се договори са Сарајевом како даље или све мјењати или ниста а не на прву лопту поготово Иваниц као да му је неко укино РС умјесто да се разговара и договара а не да их Додик развлаци и увлаци у проблема са овим на Дрзавној власти из Федерације ја да сам са Бакиром јабих увоко Додика сад у власт кад ви нисте знали и мој глас сад иде Додику јер је паметни од вас зивјела РС са свим народима у њој постуј дудје бицес постован

ОДГОВОРИТЕ