У нападу на базу УН троје мртвих

Наоружани нападачи извршили су јутрос артиљеријски напад на мировну базу УН у Кидалу на сјеверу Малија и том приликом убили троје и ранили велики број људи, саопштио је Оливије Салдаго, портпарол снага УН у Малију.

Свијет 28.11.2015 | 11:31
У нападу на базу УН троје мртвих

"Напад се догодио јутрос око 4.00 часа. На базу је пало четири или пет граната. Већи број људи је рањен у нападу, али је сувише рано рећи тачан број повријеђених", изјавио је Салдаго.

Француске трупе и снаге УН покушавају да стабилизују ситуацију у бившој француској колонији у којој су исламски милитанти 20. новембра извршили терористички напад на хотел у Бамаку и том приликом убили 20 људи.

"Ал-Каида у исламском Магребу", џихадистичка група "Ал мурабитун" и "Ослободилачки фронт Масине", су преузеле одговорност за напад на хотел "Радисон блу".

Сјевер Малија се налази под окупацијом исламистичких милитаната, од којих су неки повезани са "Ал-каидом" још од 2012. године. Упркос томе што су војне снаге предвођене француским трупама успјеле да истјерају милитанте са овог подручја, насиље се наставило.

Владе осталих западноафричких земаља се, такође, боре против исламског тероризма.

Водећа група у региону је "Боко харам" и ове године је проширила своје нападе из Нигерије на сусједне државе Нигер, Чад и Камерун.

Коментари / 0

Оставите коментар