Троицки: Новак је ''прешао игрицу''!

Виктор Троицки сезону је завршио на 22. месту АТП листе, остварио је скор 35-28 и освојио један трофеј – у Сиднеју.

Тенис 26.11.2015 | 11:00
Троицки: Новак је ''прешао игрицу''!

Сада је Виктор на заслуженом одмору, а у интервјуу за Б92 говорио је о сезони за нама, циљевима у наредној, као и о Новаку Ђоковићу и његовој години из снова.

Троицки је у Скупштини града Београда присуствовао додели награда и признања за најбоље тенисере и тенисерка у млађим категоријама.

“Не сећам се да смо имали овакву доделу награда, поготово не у Скупштини града. Заиста је прелеп амбијент, драго ми је што је било оволико много деце и пуно ми је срце и надам се да ће многи од њих бити шампиони“, почео је Виктор причу за Б92.

Какав је осећај када знаш да си и ти једним дело заслужан што је пажња оволика?

“Ја то не видим тако, али ми је драго кад неко препозна то што радим и то што сам остварио, драго ми је да то неко цени и пуно ми је срце због тога. Пре свега ми је велика част што сам данас овде и што сам имао прилику да се дружим са њима“.

Јанко Типсаревић рекао је да му је жеља велики повратак. Ти си тај повратак имао – да ли си и у којој мери задовољан сезоном за нама?

“Презадовољан сам. Било је тешко кренути испочетка, без много помоћи, без много специјалних позивница успео сам да се вратим и данас сам 22. на свету. Могу рећи да сам поносан на себе што сам успео то да учиним, што сам успео да се вратим. Међутим, постоји још глади и жеља за још већим резултатима. Следећа сезона почиње већ у јануару тако да ћу се спремити што је боље могуће и надам се да ће то бити најбоља сезона до сада. Јесте да сам све старији, али имао сам ту неку паузу и осећам се свежим и спремним за почетак нове године“.

Шта си себи поставио као главни циљ за 2016. годину?

“Не желим да зацртавам неке резултате, али већ дуже време ми је улазак у Топ 10 циљ и нешто што бих волео да остварим у каријери. То је следећи корак. Имаћу добро стартну позицију јер је веома важно када си носилац на Грен слемовима и када си повлашћен у првим колима других турнира“.

Којим турнирма почињеш годину?

“Бризбејн је први. У Сиднеју ћу бранити титулу освојену прошле године и потом Аустралијан Опен у Мелбурну“.

Да ли размишљаш о Олимпијским играма у Рио де Жанеиру?

“Искрено, да, полако размишљам о томе. Нисам имао добро искуство на претходним Играма у Лондону. Нисмо били у олимпијском селу, нисмо осетили тај олимпијски дух. Нисам чак био ни на отварању. Волео бих да у Рију буде лепше и надам се боље резултатски“, каже Виктор, који је у Лондону већ на старту испао од Николаса Алмагра.

Тениски свет пореди Федерерову 2006. и Ђоковићеву 2015. годину. Сматраш ли да је ова Новакова сезона најбоља у историји?

“Дефинитивно, за мене ту нема дилеме. Ја волим да кажем да је прешао игрицу. Кад гледамо на телевизији, делује нестварно, помало и досадно. Игра на неколико нивоа изнас осталих, чак и Федерер, који му је најближи, у ствари је далеко. Видели смо и у финалу Лондона да није ни близу да га добије. Честитам му од срца, заиста је дигао наш спорт на један други ниво. Желим му да то што дуже траје“.

Колико ти је пренео своје самопоуздање и веру када ти је било најтеже у каријери и када си имао паузу?

“Помогао ми је много. Тренирали смо заједно, мислим, тренирали смо ми и раније, знамо се одувек. Али наравно да ми је много значило кад ми је било најтеже да тренирам са таквим играчем. Знамо се одмалена и просто ми је невероватно да видим шта он сада све постиже, на ком је сада нивоу и пресрећан сам због њега. Он све то заслужује јер све што ради, ради са 101 посто снаге и зато остварује све те резултате“, закључио је Троицки за Б92.

 

Коментари / 0

Оставите коментар