Жарко Лаушевић пред премијеру „Смрдљиве бајке"

- Сценарио ме привукао на прво читање - рекао је славни глумац који тумачи главну мушку улогу у новом филму Мирослава Момчиловића.

Забава 25.11.2015 | 11:30
Жарко Лаушевић пред премијеру „Смрдљиве бајке"

У овом потресном и дирљивом филму о бескућницима, односно социјалној и егзистенцијалној драми преплетеној кроз љубавну причу, главну мушку улогу тумачи Жарко Лаушевић који је јуче на појављивању побудио велико интересовање бројних новинарских екипа.

Говорећи о свом лику, казао је да је то човек који одлучује да се повуче из живота.

На питање “Блица” шта се заправо збива са човеком који је одлучио да се повуче из живота или, гледано и изван филма, из једног дела свог живота те мења ли му то карактер, прослављени глумац је рекао:

- У филму се тиме бавимо, покушавамо да откријемо... Наилази на разне ствари које су му раније измицале пажњи. Преиспитује се, открива нове визуре. Да ли му то мења карактер? Мења, наравно… али сви се мењамо. Јунак кога играм се заљубио и онда дошао на идеју: хајде да престанемо да пијемо - казао је Лаушевић који се вратио филму после читавих 15 година.

Редитељ Момчиловић је појаснио да се са Лаушевићем није раније познавао. Једноставно, послао му је сценарио и убрзо добио потврдан одговор.

- Сценарио ме привукао на прво читање. Озбиљно смо се припремали, имали пробе, обликовали карактере, разговарали, призивали у сећање разне ствари из искуства. Рецимо, сетио сам се згодног момента како смо давно у некој прилици користили пластичне флаше у циљу одржавања хигијене. И то је, како се то каже, купљено - испричао је познати глумац.

Упитан за повратак на филм после 15 година, однос према глуми данас, евентуалне будуће пројекте, рекао да је глума његов занат, животни позив те да неке будуће улоге, ангажмани не зависе од њега.

Александар Ђурица који игра политичара казао је да је његов лик онакав какви политичари јесу.

- Лажу и не трепћу, и не хају што су виновници судбине какву јунаци филма имају - казао је Ђурица.

Било је речи и о томе да би на сценографију у Холивуду отишло ко зна колико долара, а овде је због напуштених фабрика била бесплатна.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар