СзП: Нема преноса надлежности у БиХ

Савез за промјене с нестрпљењем очекује посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске, јер на нивоу БиХ није дошло ни до каквог пријеноса надлежности, док су њихови представници у бх. органима, изјавио је данас замјеник шефа Клуба СДС-а Миладин Станић.

Република Српска 13.10.2015 | 13:49
СзП: Нема преноса надлежности у БиХ

Нагласио је да Савез за промјене није за српску свађу у парламенту, али ће указати и на низ преноса надлежности у вријеме док је СНСД био у власти на нивоу БиХ.

Истовремено ће упозорити и да се годинама од Владе Републике Српске праве штете за грађане, а нема ни обрачуна с криминалом и корупцијом.

Станић је рекао да је на Колегију  парламента данас било примјетно да је владајућа већина у Републици Српској била спремна и да се ова посебна сједница ни не одржи.

Шеф Клуба посланика Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић је рекао да је низ штетних одлука Владе Републике Српске о којима се такође мора расправљати, јер сматрају да је владајућа већина на тај начин угрозила и интересе у Српској.

ПДП ће, каже, изнијети више од стотину доказа о штетном дјеловању СНСД-а и њихових коалиционих партнера, међу којима је, наводи, афера „Бирач“, Нова Борја Теслић, гдје су Миле Радишић, Драган Вучетић, шта је с неријешеним убиствима, махинацијама у неколико министарстава...

Најавио је да ће и представници Савеза за промјене у власти на нивоу БиХ тражити равноправан третман током сједнице, односно могућност обраћања, али и одговора на нападе који би могли услиједити током расправе.

И Бореновић тврди да ће ово засједање „донијети отрежњење“ онима који су ових дана сазивали састанке парламентарних странака у Републици Српској, иако би сви требали да раде свој посао, па тако и Савез за промјене чији представници знају да раде посао у бх.органима и бране интересе Српске.

Шеф Клуба посланика Народног демократског покрета (НДП) Крсто Јандрић је у изјави новинарима нагласио да ће „на овој сједници доказати да је заказана због покушаја скретања пажње с тешког економско-социјаног стања у Републици Српској“.

И он је најавио да ће изнијети низ агрумената да је СНСД учествовао у низу пријеноса надлежности с Ррепублике Српске на ниво БиХ.

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о раду српских представника на нивоу БиХ бит ће одржана 20.октобра, одлучио је данас Колегиј НСРС.

Влада Српске је већ упутила приједлог за сазивање овог засједања, само с једном тачком - уставни положај Републике Српске и заштита њених интереса у органима на нивоу БиХ.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Рс

13.10.2015 12:10

Сваки дан иста прица нема потребе пратит средства информисања не дао бог да се појави вијест отворена фабрика запослено двесто људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

А јој

13.10.2015 13:34

Ма ста им ее правдате. Украли су бога јос им се сад за будалестине извинхавајте и правдахте.Подјите их самарати у скупстини.Прво Коваца па онога из Дубице.

Name

борац

13.10.2015 12:23

И тада це баја изјавити како вас је поуцио ста цинити не упустатјте се у то јер ко у народној скупстини слуса Васе изјаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

13.10.2015 12:55

Овог пута ће бити шакетања. Сумњам да ће посланици СЗП више хтјети и моћи отрпити безобразлук неких режимских посланика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

делија

13.10.2015 13:05

Не зна се ко је гори ви или власт. Досадили сте народу само исту прицу вртите немате ниста ново понудит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србац

13.10.2015 16:45

Вала Делијо сто посто си у праву гори су од амброзије.

Name

Крајишник

13.10.2015 13:05

А јесте јаки сви кад дајете изјаве. Кога брига за те глупости господо драга. Зашто се не одрекнете 30% плате и дате је најугроженијима. Борите се мало за народ а не вјечито доказивање шта су други урадили. Никад ви тако нећете оборити власт. Исти сте и једни и други. Ричете по скупштини једне на друге а послије заједно на пиће. Мијењате дресове и коалиције за два бурека. Нек вам је просто све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Русија

13.10.2015 13:31

СзП су изроди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Русија

13.10.2015 13:32

СзП најбољи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.10.2015 14:02

Од постојања РСа сзп је најбољи до сада, а све је боље од криминалног СНСДа.

Name

НОВО

13.10.2015 14:12

КАДА БИ БИО РЕФЕРЕНДУМ ДА ЛИ СТЕ ЗА ТО ДА СЕ ПРЕНЕСУ НАДЛЕЖНОСТИ СС РС НА ВЛАДУ ШВИЦАРСКЕ И ДА НАМ МИНИМАЛАЦ БУДЕ 4000 ФРАНАКА, КАКО БИ ГРАЂАНИ ГЛАСАЛИ, МИСЛИМ ДА НЕБИ БИЛИ ЗА ТО ЈЕР ОВА ВЛАСТА НЕДА РС, А ШТО СУ УКРАЛИ МИЛИЈАРДЕ КМ, НИКОМ НИШТА, ЗАТО ОМЛАДИНО УЧИТЕ ЈЕЗИКЕ И БЈЕЖИТЕ ИЗ ОВЕ ВУКОЈЕБИНЕ И АКО ВЕЋ МОРАТЕ БИТИ РОБОВИ, ОНДА БАРЕМ ТО НАПЛАТИТЕ, ЈА САМ ТО МАЛО КАСНО СХВАТИО АЛИ БАРЕМ ЋЕ МОЈА ДЕЦА ЖИВЈЕТИ НОРМАЛНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самир

13.10.2015 14:33

Е моји људи све је ово туга до неба. Гледам ста се десава у Федерацији. СДА и СББ вец десетак година оптузују једни друге за пљацку, оранизовани криминал, наруцена убијаства, везу с подземљем. Сада праве коалицију. Цекај ко је овдје луд, зар је народ за такво несто гласао. Нека јавно изидју и казу да су лагали 10 година. Не цувено. У РС јавно се излази и прица до у детаље о пљацки, рекетима, мафији и уцјенама. Јавно Миле до јуце зове издајницима ове у опозицији. Сад их зове да фино сједну. Они као неце, али бојим се да це врло брзо попустити. Сад ја вас питам ко је ту луд. Прице о референдуму, којекавим надлезностима, нацијама.. су за ретардиране. Ста висе сва та референдумска демагогија се јавља у вријеме европских интеграција. Ако иком у европи могу мало помоци онда је то нама, који смо попут полу-угинлог пса. Сутају нас са свих страна а ми се само помјеримо у страну. Ја зивим вани и сустини неби ме требало интересовати. Мјесан ми је брак и бас прицам са зеном. Не знам ција родбина нас висе зове да нам посаљу дјецу на сколовање вани. Прицам са њеним као поносним србима и они ми казу.. ми би послали дјецу да се сколују тамо и/или раде .. само нек се никад не врацају овамо. Е сад коме прица о надлезностима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клапац

13.10.2015 15:50

Народ је луд. Какав народ, таква и власт. Нису гласали Французи.