Велшани оптимисти: У Зеници славимо пласман на ЕП!

Велшани, који су шетали улицама Сарајева и дружили се у локалним кафићима, доброг су расположења и надају се да ће вечерас прославити први пласман своје репрезентације на велико такмичење након Свјетског првенства 1958. године.

Фудбал 10.10.2015 | 08:40
Велшани оптимисти: У Зеници славимо пласман на ЕП!

Дан уочи утакмице квалификација за ЕУРО 2016, коју ће у Зеници одиграти фудбалери Босне и Херцеговине и Велса, гостујући навијачи су већ почели пристизати у Сарајеву.

Већина њих ће у БиХ стићи на дан утакмице, али они који су дошли раније одлучили су се упознати за бх. престоницом, прије него што ће сутра кренути ка зеничком "Билином пољу".

Велшани, који су шетали улицама Сарајева и дружили се у локалним кафићима, доброг су расположења и надају се да ће сутра након 90 минута у Зеници имати прилику да прославе први пласман своје репрезентације на велико такмичење након Свјетског првенства 1958. године.

Ендрју је стигао из јужног Велса још у четвртак и пун оптимизма дочекује дуел са бх. фудбалерима.

"Сутра ћемо, надам се, квалификовати на ЕП. Резултат 0:0 ће бити сасвим довољан. Наравно, када би побиједили то би било бриљантно, али Босна и Херцеговина има одличну екипу, па би били задовољни и са неријешеним резултатом. Знам да је Един Џеко повријеђен и то нас радује, јер је он веома опасан нападач. Након ове утакмице имамо Андору код куће и другу шансу за одлазак на Европско првенство. Међутим, не желим да тада славимо, него у утакмици у Зеници. Никада се нисмо квалификовали на ЕУРО, па морамо то урадити што прије", каже Велшанин.

Његов пријатељ Гевин, такође, је оптимистичан, али и одушевљен оним што је имао прилике да види у Сарајеву.

"Морамо изборити позитиван резултат и квалификовати се. Не интересује ме на који ће се начин то догодити само да се догоди. Наравно, надам се да ћемо побиједити, али ћу бити сретан и са 0:0 или било којим другим неријешеним резултатом. То би значило да ћемо се коначно квалификовати на велико такмичење први пут послије Свјетског првенства 1958. Надам се лијепом и угодном одмору са мојим пријатељима", рекао је Гевин и додао:

"Дошли смо у Сарајево јуче поподне и заиста уживамо овдје. Осјећамо добродошлицу, људи су веома љубазни. Одлична је храна, пиће и чини ми се да је ово заиста лијеп град."

Коментари / 0

Оставите коментар