Надбискуп Алепа: Путин штити све хришћане

Надбискуп Алепа, монсињор Жан-Клеман Жанбар поздравио је руску војну интервенцију у Сирији, оценивши да "улива наду хришћанима" у тој земљи.

Свијет 09.10.2015 | 08:18
Надбискуп Алепа: Путин штити све хришћане

Жанбар је у изјави швајцарском радију РСР рекао да руски председник Владимир Путин "представља хришћане у Сирији и да штити њихове интересе" додајући да Путин "ипак није наиван" и да зна да штити и интересе своје земље у региону.

Према његовим речима, руска интервенција улива наду јер је Русија "почела да решава проблем" и да "извлачи Сирију из немогуће ситуације". Жанбар је рекао да зна да је режим сиријског председника Башара ел Асада починио зверства, али да не разуме "екстремни став" Француске која сматра да са Асадом не може да се преговора о миру.

Русија је 30. септембра започела војну операцију у Сирији где гађа положаје Исламске државе која је заузела велике делове територије те земље. Француски председник Франсоа Оланд је у неколико наврата рекао да Асад треба да оде с власти и да не може с њим да се преговара о миру у Сирији.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тацно

09.10.2015 10:31

Цовјек је тацно у праву.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

спартак

09.10.2015 13:14

Него како..него у праву..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микац

09.10.2015 18:47

На лицу му се види да је злотвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

10.10.2015 14:35

Путин брани све добре људе. Доста сам коментарисао на ју тјубу са православним Русима око тога.Нисам мога знао које су вјероисповјести али бих волио да чујем и другу страну. Надам се да ћу моћи. Буквално ниједан не раздваја Руску нацију по вјери и сви осуђују тероризам. Са друге стране никако нисам могао вјеровати колико амери мрзе Јевреје. То је неописиво.

ОДГОВОРИТЕ